Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Miért szeretik a lányok...

Miért szeretik a lányok sminkelni magukat?

Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék hogy miért tetszik a lányoknak az ha esetleg sminkelik magukat és hogy mi ragadja meg őket abban hogy sminkeljék magukat.Oké tudom, azért hogy szebbek legyenek de ezen kívül még miért?
2021. aug. 24. 21:26
 1/10 anonim ***** válasza:
97%
Én szeretek sminkelni. Nekem ez a reggeli kikapcsolódásom, ráhangolódásom a napra, ez a rutinom. Kikapcsol, szeretem csinálni. Reggelente kávé kíséretében, miközben valamilyen műsort nézek a tévében, vagy pedig a youtubeon valamit, aközben szoktam sminkelni. Egyszerűen ellazít, kellemes időtöltés, élvezem, szeretem evvel a rutinnal kezdeni a napom.
2021. aug. 24. 21:31
 2/10 anonim ***** válasza:
96%
igazából sokaknak ez is egyfajta alkotás, művészet. és tényleg sok kreativitás tud rejleni benne. valamint amolyan hobbi is lehet kísérletezgetni a különböző színkombinációkkal, stb. legalábbi én így tudom elképzelni.
2021. aug. 24. 21:32
 3/10 anonim ***** válasza:
96%
Olyan, mint felhúzni egy szép ruhát.
2021. aug. 24. 21:42
 4/10 anonim ***** válasza:
12%

Mert szeretnének az élet kemény valóságából átlépni egy álomvilágba ahol szépnek és tökélesnek gondolhatják magukat.

De sajnos egy csúnya nőn semmilyen smink nem segít, egy szép lány meg smink nélkül is szép.

Viszont a legbájosabb arcot is tönkre lehet tenni elbénázott sminkkel, idétlen tetovált szemöldökökkel vagy seprűnek is beillő műszempillákkal.

2021. aug. 24. 22:17
 5/10 anonim ***** válasza:
76%

A smink egyfajta önbizalmat ad, mivel el tudják rejteni az általuk vélt hibáikat és kiemelni az előnyös részeket, rengetegen tényleg szebbnek érzik magukat sminkben. És sokan vannak, akik magát a sminkelés folyamatát szeretik, ez is egyfajta alkotás, ahogy már előttem írták.

Egyébként én is lány vagyok, de én nem szoktam sminkelni. Nagy ritkán használok korrektort, esetleg szempillaspirált, de rúzsozni például sohasem szoktam (zavar, hogy figyelni kell rá hogy ne kenődjön el) és szemceruzát és szemhéjpúdert sem használok sosem. Egyébként annyira nem is értek a sminkeléshez, az előbb felsoroltakon kívül még rengeteg termék van más-más célra, de azokat nem is ismerem és fogalmam sincs, hogy mire használják őket.

2021. aug. 24. 22:26
 6/10 anonim ***** válasza:
31%

Mert mi férfiak vagyunk a teremtés koronái (elég megfigyelni az állatok között minden esetben a hím a szebb) jelen esetben smink nélkül semmi kontraszt nincs rajtuk ezért muszáj rásegíteni, hogy valahogy a nyomunkba érjenek.

F.41

2021. aug. 25. 21:22
 7/10 anonim ***** válasza:
87%

Ez hülyeség. Az állatok esetében sokszor azért "szebbek" a hímek, mert így próbálják felkelteni a nőstények figyelmét. Ha több hím pályázik egy nőstényre, akkor mindig a szebb, nagyobb, erősebb nyer, egyszerűen bele van kódolva a nőstényekbe, hogy az erős egyedekkel szaporodjon, hogy az utódai is nagyobb eséllyel túléljék. Szóval számodra ez elég lehangoló lehet, de még az állatoknál is azért szebbek a hímek, hogy a nőstényeknek imponáljanak:D

De viccet félretéve, én azért nem nevezném a férfiakat szebbeknek. Ráadásul egy férfit helyesnek hívunk, nem szépnek. A nőkre mondjuk, hogy szépek, és kifinomultabb vonásaik vannak. A férfiak robosztusabbak, nem jellemző rájuk ez a gyengéd szépség. Valamint a nők és férfiak között is vannak jobban és kevésbé jól kinéző egyedek, független a nemi identitásuktól. Azt meg se említve, hogy a szépség teljesen szubjektív:)

De ha te a férfiakat találod szépnek kedves 6-os válaszoló, én természetesen azt is elfogadom;)

2021. aug. 26. 00:31
 8/10 Miss Endzsi ***** válasza:
70%
Felkészít a napra, addig nem is csinálok semmi produktívat.
2021. aug. 26. 11:30
 9/10 anonim ***** válasza:

Hobbi, szenvedély, szeretem tetszik, jó kisérletezni és meg örökíteni egy klassz fotóval.

Ezer arcom lehet, színestől a hétköznapi egyszerütől a glam sminkig.

Fejlődhetek hogy ügyesebb legyek.

Ha jol sikerül imádom nézni a jó végeredményt, de emellett nagyon sok energiát fektetek a jó bőrápolásba is, sőt fontosabb mint a smink.

Sminkel is, smink nélkül is szeretem magam azzal a kisebb bőr hibákkal is amikel jelenleg küzdök.

Hétköznapokon is szeretek sminkelni egy természetesebbet, de azért a sarki boltig meg ilyen helyekre nem festem ki magam :D.

Suliba is csak természetesebb stílusban sminkelem magam.

Ha otthon gyakorlok fotóra készül a smink akkor minden jöhet pilla, erős rúzs drámai szem sminkek.

Szeretek sminkelni, bár azért ha sietek és ki csípem magam idegesít ha nem sikerúl valami xD

2021. aug. 29. 21:48
 10/10 anonim ***** válasza:
A jelenlegi társadalomban a teljesen sima, tökéletes bőr a szép, ha körülnézel mindenhol sminkelt nőket látsz, modellek, instagrammos celebek, hírességek arcán is több kg smink van, sajnos berögzült ez az embereknek, hogy el kell rejteniük az arcukat, lefedni több réteg festékkel, hogy olyan jól nézzenek ki, mint a modellek (akiken szintén smink van, de ezt sokan nem tudják, és azt gondolják, hogy maguktól ilyen szépek). Szóval társadalmi problémák. Már nem divat a természetes szépség. És amit látnak az emberek az interneten, azt követik.
2021. szept. 14. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!