Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Budapesten kimért luxusparfüm?

Budapesten kimért luxusparfüm?

Figyelt kérdés
Létezik-e olyan parfüméria, ahol eredeti (!) parfümöket mérnek ki 10-30ml-es mennyiségben? Kimért parfümre kerestem, találtam egy csomó fa. ságot, "eredetire hasonlító, minőségi francia alapanyagból kevert utánzat", wtf, az engem nem érdekel. Sok helyen lehet kapni kis mintát, 1-2ml, nekem ennél több kéne, porlasztós flakonban. Külföldön nagyobb kultúrája van ennek ("decant fragrance"), nálunkfele nem terjedt el vagy én keresem rossz helyen?
2021. júl. 18. 12:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Majd akkor leszel meglepődve, ha kibontod a kimért cuccot, és rájössz, hogy gagyi utánzat! :-DDD
2021. júl. 18. 12:43
 12/18 anonim ***** válasza:

EGy tapasztalat....

[link]

"Nagy parfümimádó vagyok, csak eredeti darabjaim vannak, SOHA nem vásárolok aluljáróban, kínain, stb. A kíváncsiság okán egyszer kipróbáltam a kimért parfümöket, hajtott hogy vajon miben más az adott illat, mint az eredetije. Armani Sí, Dior HP és Lancome LVEB illatokból kértem, pici üvegekbe.

Az érzelmeim vegyesek maradtak.

Pro:

- bárki által elérhető az ár miatt

- valóban hasonlít (!) az eredetihez

- tartósak bőrön, ruhán

Kontra:

- csak hasonlít, azaz utózöngéje van, vagy mellékillata (-szaga), amiről egy rutinos parfümmániás felismeri hogy hamis

- ki tudja, mi van benne (nekem volt, hogy bizony viszketett a csuklóm utánuk!!)

- baromi hamar megromlik! (értsd pár hónap alatt megváltozott a szaguk azoknak amelyeket nem használtam el)

- mégiscsak egy utánzat...semmiből nem szeretem. "

2021. júl. 18. 12:47
 13/18 A kérdező kommentje:
De ezt minek rakod ide be? Elolvastad az eredeti kerdest?
2021. júl. 18. 12:50
 14/18 anonim ***** válasza:

13: hát akkor reménykedj, hogy bárhol is kapsz eredeti parfümöt!

Viszel hozzá tupper kancsót is? :-DDD

2021. júl. 18. 12:53
 15/18 anonim ***** válasza:
Nálunk a teszterek, minták nem túl elterjedtek, mindennel fukarkodnak a cégek, mert szerintem túl kicsi az itthoni piac. Magánemberek szoktak a saját nagyobb kiszerelésű parfümjükből 5-10 miliket árulni pl. Krémmánián, ez a legjobb opció.
2021. júl. 18. 13:37
 16/18 anonim ***** válasza:
15: huhh, hát az nem túl higiénikus....
2021. júl. 18. 13:38
 17/18 anonim ***** válasza:
Az azért kemény, hogy a magyaroknak nem esik le, hogy amikor a filmekben 5 literes channelt látnak azt igazából gegnek szánták!
2021. júl. 20. 17:34
 18/18 anonim ***** válasza:
17: nem "a" magyaroknak, hanem a kérdezőnek... :-D :-D
2021. júl. 20. 17:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!