Mi alapján válasszak alkalomhoz illően férfi parfümöt?
szeretnék majd hidegebb időkre venni egy jó minőségű parfümöt,de amelyeknek tetszik az illata,mindegyikre azt mondják a parfüm szakértők hogy buli illat,és nem való munkába,hétköznapi viseletre.És nekem pont hétköznapi viseletre kellene.Mi alapján kategorizálják egyébként be a parfümöket,hogy randi illat,meg buli illat,meg munkába való illat?Alapjáraton az édeskés illatokat szeretem,de a nem a túl töményet.Tudom hogy tucat illatok,de ezeket írtam össze a vélemények alapján,és makd elmegyek megszagolni őket.
-Paco rabanne one million
-Versace eros
-Dior sauvage
-Prada luna rossa carbon
-Jean paul gaultier ultra male
-yves saint laurent y
Ha tudtok még ajánlani 20-30 ezer forintért,akkor szívesen meghallgatom.18/f
Az illat egy tök szubjektív dolog hogy kinek mi jön be…
Nem lesz olyan amit mindenki szeret, ami mindenkinek tetszik.
Azt vedd ami neked a legjobban bejön, ha több közül nem tudsz választani akkor nyugodtan vedd az olcsóbbat, mert egyébként mind jó.
Azt hiszem, a legfontosabb ebből a szempontból, hogy mennyire érződik. Egy erős, tolakodó parfüm való buliba figyelemfelhívásra, míg munkában, iskolában, hivatalos helyeken az ilyen már zavaró a környezetednek, oda enyhébb illatok valók. Erre főleg nyáron kell odafigyelni, mert melegben fullasztóak. És még akkor is számolnod kell azzal, hogy egyesek egyes illatokra különösen érzékenyek lehetnek, nekem pl. megfájdul a fejem a Sauvage-tól, hiába imádják sokan.
Aztán ott vannak még a friss, szappanos, tusfürdő illatú parfümök, amelyek leginkább sporthoz illenek.
Szóval munkahelyre olyan parfüm illik, ami nem túl erős, nem tolakodó és nem egy bulizó fiatal jut róla eszedbe, hanem egy érett, profi személyiség. Nem kitűnni akarsz vele, hanem megbízható alapnak tűnni. Ilyen illatjegyek lehetnek a citrusok, a levendula, a zöldes és a fás jegyek.
- 1 Million: Tipikus buli illat.
- Eros: Határeset. Sokak szerint belefér, szerintem ez is inkább bulizós.
- Sauvage: Túl erős munkahelyre.
- Luna Rossa Carbon: A felsoroltak közül szerintem ez a legalkalmasabb. Az illatjegyek és az erőssége is illik egy munkahelyre.
- Ultra Male: Túl erős.
- Y: Elvileg ez megfelel munkahelyre a jellemzői alapján, szóval ez csak személyes megjegyzés a részemről, de nekem megfájdul tőle a fejem.
Szóval ahogy 1-es írta, igazából a te ízléseden múlik, de a felsoroltak közül a Prada és az YSL a legelfogadottabb munkahelyre. Én meg leszrom és mindig ugyanaz van rajtam, nem érdekel, mit illik :D
Hello. Nem tudom mennyire aktuália még a kérdés, én is nagy parfümvásárlás előtt állok, meg van is itthon 3 parfümöm is, meg próbáltam is már vagy 10 fajtát.
Szerintem le kell sz.rni ezt, hogy melyik hova való. Sokan írják, hogy ez nyári, az téli, ez buli, az amolyan parfüm stb. Én a télit is kanyar nélkül fújom magamra nyáron is, nem érdekel, hogy ajánlják-e vagy sem, max erősebb illat, kevesebbet fújok, hogy ne irritáljon másokat. Munkába is simán mehet akár egy One Million is, bár abból oda tényleg kevesebbet érdemes.
Az One Million amúgy tini parfüm inkább. Olyan 25 éves koromig használtam én is. Buliba a legjobb, de már oda sem biztos, hogy azt venném, nagyon elterjedt tömeg illat, persze mert nagyon jó.
Versace Eros: ennek most van egy új EDP változata, az EDT tán kicsit gyengébb. Ez is inkább buli felé hajlik sokak szerint, szerintem ez már viszont alkalmas munkába is. Ezt olyan 18-40 közti korosztályon is simán el tudom képzelni. Nagyon kellemes illata van. Kicsit vaniliásnak is érződik enyhén, én a gyümölcsös jegyeket annyira nem érzem benne intenzívnek.
Munkába amúgy Boss Bottled-et mondanám klasszikusnak. Igaz ez nagyon tompa illat, meg nem sokáig érződik, de nagy klasszikus.
Ezek közül én az Erost venném, abból is az EDP-t, de próbáld ki még a Bvlgari Man in blacket is, az egy visszafogottabb illat, bár nem is annyira intenzív.
"Az utolsónak szeretnék írni. Nyílvánvalóan ő csak próbálgatja és kezdő parfüm használó"
Szerintem meg drágább a parfümgyűjteményem, mint egyesek ruhatára. 😂🤣🤣🤣
200 ezer forint értékben simán van a jelenlegi is, 9 parfümöm van jelenleg, próbáltam már 50 másikat is.
Nekem senki ne próbálja már megmagyarázni, hogy van olyan parfüm, ami télen működik, nyáron nem. Ember! Minden parfüm a melegben működik igazán, max azért mondják, mert a vanilia meg a fahéj illat nem passzol teljesen a nyári hónapokhoz, de én sose fulladtam még parfümöktől azért, mert erős lenne nyáron, pedig én nem a régimódi "2-3 fújás max a nyakra" elvet vallom, hanem vagy 10-et simán fújok magamra. A One Milliont is sokan télre ajánlják, sztem nettó h.lyeség, mindenki 4 évszakosnak használja, akit ismerek.
Ez a "tucatillat" meg megint csak egy olyan dolog, amit sose értettem. Jó, a One Millionra én is írtam, hogy tömeg, meg sokan használják, de nem olyan ertelembe írtam, hogy gáz lenne, meg nem leszel tőle egyedi, csak az már inkább egy bevált tini buli illat.
Eleve, ha használsz parfümöt, BÁRMILYET, màr azzal kiemelkedsz a tömegből, mert a férfiak nagy része nem is használ semmit. Onnantól meg, hogy használsz, már egy kis részbe tartozol, ott mi az, hogy tucat? Van a világon 10000 féle parfüm alsóhangon. Egy Eros mitől tucat? Nem minden parfümhasználó használja ezt. Eleve egy 20 ezer forintos illatról beszélünk. Sokan a Mexx, Cuba, stb 5 ezer forintos meg az alsókategóriás cuccokat veszik, egy Eros ezek közül igen is kiemelkedik, és az egy jól működő illat. Meg az ismertebb, többet használt illatoknak van egy olyan előnye is, hogy azonnal felismerik rajtad és tudják, hogy az nem egy 3 ezer forintos illat.
Én úgy vagyok vele, hogyha nekem tetszik egy illat, és olyan kedvem van, befújom vele magam nyáron is, nem érdekel, hogy fahéj, vanília, méz meg stb. illata van. Ha akarom 50-et fújok belőle.
Amúgy meg visszatérve erre a "tucatillatra":
Tucat a One Million, Sauvage, Boss Bottled, Armani Acqua di Gio Profumo, Eros, Invictus, 212 VIP stb.
Eleve vagy 10-15 illatra alsóhangon rányomják, hogy tucat. Döntsétek már el melyik a tucatillat a ti értelmezésetekben? Mert ennyi erővel 1 max 2 illat lehet tucat, mert ha 10-15 más illatot használnak sokan, akkor már nem lehet rásütni, hogy tucat, mert akkor már nem csak ugyanazt az 1-2 illatot érzed minden parfümhasználón.
Az előző kommentemen annyit pontosítanék még a végéről, hogy egy vaníliás, fahéjas illatból nyáron nyilván nem 50-et fújok, ezt csak azért írtam, mert nálam nem az határozza meg egy parfüm használatát, amit ráírnak, hanem ahogy én jól érzem magam. Ha nyáron is kellemes nekem, akkor nyáron is használom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!