Ragasztott műköröm felhelyezése előtt érdemes géllakkhoz használt nail prep-et felkenni?
Ideiglenesen kellene a ragasztott köröm, tartósságával tisztában vagyok.
Egyébként létezik olyan, hogy valaki hosszabb távon használja a ragasztós körmöt (hónapokon át újraragasztgatja ahogy potyog le?) ? Ez milyen hatással van a körömre? Rontja a minőségét, mint a géllakk/műköröm ?
Lehet használni nail prepet nyugodtan.
Igazából az, hogy mennyire roncsolja a körmöt, az attól függ, hogy a ragasztó hány réteget szakít le magával a körömről. Ha gagyi a ragasztó, akkor semmi nem történik. Ha jobb a ragasztó, akkor hamar lekapja a rétegeket.
Szuper, és arról tudsz valamit, hogy a prepek gombaölő hatása végig kitart addig a pár napig, amíg fent van a köröm ??
Ééértem, tehát akkor fizikailag roncsolódik a ragasztótól, nem azért, mert "megterheli" a felületet, hogy rajta van a műanyag és le van zárva :D eddig azt hittem ez is problémát okoz. Nem vagyok túl nagy szakértő a témában. Csak ahogy olvasgattam, többen írták, hogy hosszú távon elvékonyodott és puhult a körmük az ilyen ragasztós hosszútávú hatásaként
Találtam egy jó kis tipet, amihez nem folyékony ragasztó van, hanem kis kétoldalú matricák. Meglepően tartós, de nem bántja a körmöm , mikor leszedem. Akkor ezzel nem lesz probléma akkor sem, ha akár pár hétig rendszeresen ragasztgatom ?!
A matricás ragasztóssal semmi baja nem lesz a körmödnek.
A nail prep meg nem véd a gombától, fertőtleníti és zsírtalanítja a körmöt és elvonja a vizet, de ez csak addig tart, amíg bármi szennyeződés nem éri.
Olyan, mint a domestos, bekened a WCt és addig marad baktérium mentes, míg bele nem pisilsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!