Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Fültágítót miért hordanak...

Fültágítót miért hordanak emberek?

Figyelt kérdés
Most komolyan mi értelme van ennek a baromságnak? 1. Jól nem néz ki viszont hülyén igen. 2. Szétb@ssza a füledet totálra. 3. Nem higiénikus egy idegen tárgy a testen-testben. 4. Hordhatod életed végéig miután már rottyra nyúlt a füled. 5. Normális munkahelyet ezzel a fasságal a füledben ne is próbálj meg keresni. 6. Miért jó az, hogy mindenki furán néz rád? Csak kiváncsi vagyok, hogy ki miért szánja erre magát?

2021. máj. 17. 14:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
89%

Szia!

Miért? A válasz túl komplex, hogy mondattal erre, minden irányból tekintve lehessen válaszolni.

Miért hordanak farmernadrágot az emberek? Miért esznek egészségtelen dolgokat? Miért rongáljuk a környezetet (akár egymásét, akár a természetet)? Miért...?

Szóval sok a miért, amikre kaphatsz válaszokat, sőt, kaphatsz számodra kielégítő válaszokat, de a miértek miértjeit már a filozófusok vitatják.

Miért hordanak az emberek sima fülbevalót? Miért hordanak nyakláncot, karláncot, gyűrűt? Mindegyik testidegen anyag. De ennyi erővel a fogtömést, műfogsort, plasztikai sebészeti implantátumokat is sorolhatnánk. Ha a kérdés az, hogy miért vonzódik az emberi faj a testidegen dolgokhoz, már az sem egyszerű megválaszolni. Be kell érni a "Csak"-al.

"Jól nem néz ki viszont hülyén igen." Hát, ha nagyon kekeckedni akarnék, a helyesírás nélküli írás sem néz ki jól, viszont hülyén igen.

Viszont a jó fogalma rettentően relatív és szubjektív. Van akiknek ez bizony nagyon jól néz ki, vonzó, sőt, egyes embereknek szexuálisan is izgató. Nem, nem lehet intelligencia, vagy emócionalitás szerint sem besorolni egy csoportba azokat, akik viselik, mivel nagyon széleskörű rétegeket érint. Gondolj csak Buddhára és Tutankhamonra, vagy a tényleg nagyon csak a divatot követő üresfejű egyénekre.

Szóval igenis, tud jól kinézni. Stílus kérdése főleg. Persze sosem lesz olyan dolog, ami mindenkinek egyformán szép és jó, tehát ahogy jól nézhet ki, másnak pont, hogy rosszul. Példának okáért neked nem tetszik, gusztustalannak tartod, míg szerintem jól néz ki, de nem mindenkin.

"Szétb@ssza a füledet totálra" Nos, ebből így nem egészen igaz szinte semmi. A fültágító a fülcimpát tágítja általában, aminek biológia célja nem sok van. A fülkagyló tágítás már más, az a hallásban szerepet tölt be, de az is főként éjjel, vagy a csendesebb közegben.

A fülcimpát ugyan úgy meg lehet műteni, ha úgy tetszik, renoválni olyanra, amilyen annak előtte volt. Egy-két vágás, pár öltés és nagyjából egy hónap gyógyulás az ára testileg és pár tízezer forint anyagilag.

"Nem higiénikus egy idegen tárgy a testen-testben."

Nos, így is mondhatnánk. Mégis különféle állati, növényi és kőolaj alapú ruhákban és lábbelikben járunk nap, mint nap. Azok is mind idegen tárgyak és bizony ha klasszikusan nézzük, egyik sem higiénikus semennyire sem. Innentől kezdve perszonálhigiénia kérdése minden. Aki hagyja a tágítóját belerohadni a fülébe az úgy járt. A normális réteg rendesen karbantartja, ahogyan magát és környezetét is.

"Hordhatod életed végéig miután már rottyra nyúlt a füled." Ezt már úgy érzem, megválaszoltam, de egy apróbb szösszenet. Van aki valóban megunja, de még össze sem varratja/műtteti a fülét. Nos, az az ő baja szintén. Az ember általában saját kárán tanul, avagy így járnak, akik csak divatból tesznek dolgokat.

"Normális munkahelyet ezzel a fasságal a füledben ne is próbálj meg keresni." Hidd el, sokan ülnek olyan pozíciókban fültágítóval együtt, akiket a legtöbb ember irigyelne. Illetve a normális is egy relatív és szubjektív fogalom. Akinek minden vágya és álma, hogy a közemberek által általában lenézett szakmát űzzön, annak a számodra normális szakma a nem normális.

"Miért jó az, hogy mindenki furán néz rád?" Egy újabb hibás kérdés. Az emberek közül nem mindenki nézi meg, sőt, merem állítani, hogy egyre kevesebben és azok is inkább a kirívóbb, hatalmas méreteket, vagy nagyon túlcsicsázott, művészibb darabokat lesik meg. Ezt a viselő általában tudja. Lehet, hogy csak figyelemre vágyik, vagy ő így érzi magát jól, esetleg teljesebbnek. Neked miért jó megnézni őket? Megint csak egyéni kérdések.

Lehet, hogy kicsit kötekedőnek tűnnek a válaszaim, de hidd el, nem annak szánom. A kinek a pap, kinek a papné mondás tökéletesen illik ide. Senki sem lesz és senki sem lehet egyforma. Vannak, akik csak a tömeget követik, vannak akik ezzel tűnnek ki belőle, vannak akik csak fiatalkori kíváncsiságuk élik ki, vagy csak szimplán egy furcsa hóbort. Minden korszaknak vannak saját hóbortjai és a globalizáció mindig hoz bőven újakat. De amúgy, ha tényleg érdekelnek fültágítós emberek véleményei, ne félj odamenni hozzájuk buszon, villamoson, utcán, boltba...stb. Ha igazán normális ember vagy és normális hangnemben teszed fel a kérdésed, akkor az igazán normális egyének normálisan fognak neked egy normális választ adni.

Én válaszom velősen annyi, hogy nekem így tetszik, nekem így jó és bőven végiggondoltam, hogy milyen leszek szottyos aggastyánként nagy fülcimpákkal. Legalább az unokáim majd játszhatnak vele valami jót, ha lesz elég kreativitásuk.

2021. máj. 18. 17:33
 12/15 A kérdező kommentje:
11-es köszönöm a kimerítő választ! Ilyen hosszú és részletekbe menő válaszra bevallom, nem számítottam és nem is vártam el senkitől. Azt viszont nem tartom jó ötletnek, hogy csak úgy rákérdezzek egy fültágítósnál a buszon, utcán vagy bárhol, hogy miért hord ilyet, nem biztos, hogy jól járnék. :)
2021. máj. 18. 18:31
 13/15 anonim válasza:
62%

1. Mert szerintük (és szerintem) rohadt jól néz ki.

2. Nem tudom mit értesz totál szétb@ssza alatt, én ilyennel nem találkoztam magamon, lehet valamit rosszul csináltam..

3. Minden fülbevaló ugyanúgy idegen test, a higiéniára figyelés ez esetben nem nehezebb egy rutin fogmosásnál, csak olyan anyagot kell beletenni ami nem reagál rosszul a bőrrel (pl. rossz minőségű, mérgező fémek).

4. Nincs semmilyen rotty, 1 centi alatt napok kérdése amíg összemegy a lyuk. Egy éjszakára se merném azt, hogy lefekszek az ékszer nélkül aludni, mert reggel biztos nem megy bele ugyanaz a darab. A bőr nagyon rugalmas, nem olyan mint egy falba fúrt egy lyuk.

5. Én biztos meg fogom próbálni, ha van diplomám miért ne. Plusz nem csak ilyen alagutas darabok vannak, hanem elég gyakoriak a "tömöttek" is, tehát mint egy sima fülbevaló. Ha ahhoz lenne kedvünk, az ilyenből más emberek nem sejtenek semmit.

6. Ezen a kérdésen már elbukok, nem volt ilyen sajnos az évek alatt.

Remélem sikerült valamennyire eloszlatni a ködöt, de ha még lenne kérdés (el nem tudom képzelni, de hátha), akkor arra is válaszolok. Én is "csak" millió dolgot nem értek az emberekkel kapcsolatban.

2021. máj. 20. 00:23
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem baromi gusztustalan. Egyik munkatársamnak is van, ráadásul akkora, hogy olyan lett tőle a füle, mintha elefánt lenne. A háta mögött el is neveztük Dumbónak. De ha neki ez tetszik, hát hordja. Szerencsére normális embernek nem kötelező
2021. aug. 9. 18:06
 15/15 Hóember92 válasza:
40%
Ugyan azért amíért valaki tetováltat , vagy dohányzik , vagy egészségtelenül étkezik , vagy szét gyúrja magát úgy hogy az már túlzás valakinek . A lényeg hogy egy életed van és ha neked tetszik valami , akár ruha , tetoválás , stílus stb élj úgy ahogy neked jól esik . Engem pl jobban zavar ha valaki el van hízva szinte szétfolyik . Vagy dohányosok mikor beszélnek hozzám és enyhén szólva kellemetlen az orromnak :)
2021. aug. 10. 16:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!