Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » A ballerina vagy a "coffin"...

A ballerina vagy a "coffin" alakú körmöt, tényleg nem lehet hosszabb körömből nagyon szép formájúra reszelni?

Figyelt kérdés
Új körmösöm van. Nem rég kezdtem el manikűröshöz járni. A saját körmöm nagyon erős, és hosszúra meg tud nőni. Oda mentem a kb 2,8 cm-es körmömmel, és azt mondta hogy ebből a hosszúságból nem lehet szép ballerina körmöm, és és kb lehasított a csiszológéppel egy fél cm-t belőle...a jelenlegi körmöm 2,2 cm....
2021. ápr. 30. 17:43
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem pedig ezek a formák éppen a hosszú körmökön állnak jól.

Nem vagyok szakember, de ha jól fel van építve és megfelelő mennyiségű anyag van rajta akkor bírni fogja.

Igaz, a saját körömnek azért van egy méret amin felül már nem olyan jó építeni (pl ahogy nő a körmöd természetesen vannak formabeli “hibái” ami befolyásolja a statikát)

Ha nagyon szereted a hosszú körmöket akkor lehet érdemes elgondolkoznod inkább teljesen épített körmökön, az sokkal “biztonságosabb”. Én is igy vagyok vele, a saját körmöm átlagosan M-es méretet bírta “kényelmesen”, de azt meguntam, már 1 éve épített XL-es van, ekkora méretnél már jobb választás ez a módszer.

De ha úgy érzed, hogy nem vagy megelégedve a körmösöd munkájával, akkor inkább keress egy másik szakembert, ne költsed olyan végeredményre a pénzed ami nem tetszik ;)

2021. ápr. 30. 18:12
 2/8 A kérdező kommentje:

Hű, nagyon köszi a választ!

Én nem rég kezdtem el járni körmöshöz, de majdnem mindig elégedetlen vagyok.... nem tudom, hogy a saját körmömnek rosszak-e az adottságai, vagy a körmösök nem végeznek megfelelő munkát, dee sosem tetszik..

A legutóbb krém színű körmöt szeretem volna, és elő szedett kb 10 dr. rózsaszín körömlakkot...mondtam neki, hogy ezeknek minden színük van, csak nem rózsaszín...

Az én körmöm szép nagyra meg tud nőni, és erős is, meg a formája is szép, de jönne hogy tövig vágjam, amikor ki jövök a szalonokból...

Szerinted stabilabb, és szebb körmöket lehet elérni, ha építve van? Egy XL-es köröm, kb hány centi? Én nagyon, de nagyon szeretem a hosszú körmöket, de így, hogy fogja magát a manikürős, és levág belőle fél cm-t, azért mert hát szerinte nem lesz szép formája a körömnek, ha ilyen hosszú, nem nagyon fog megnőni olyan hosszúra, mint amilyent én szeretnék...

2021. ápr. 30. 18:59
 3/8 A kérdező kommentje:
*mondtam neki, hogy ezeknek minden színük van, csak nem krém szín...
2021. ápr. 30. 19:01
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A természetes köröm nem minden esetben tud szép “tökéletes” formára nőni és hiába a reszelő, ha esetleg lefelé nő (karvaly) vagy felfelé vagy túl lapos és még sorolhatnám.

Kb 90%-ban én is mindig lereszelem a természetes körömhosszt nem szeretek arra építeni, hanem inkább építek neki hosszt, akkor biztos tökéletes lesz.

2021. ápr. 30. 20:59
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

#1 vagyok

Az XL-es körmöm 4 cm most (de elég kicsi a körömágyam amúgy) :D

Úgy van, ahogyan a #2-es írta, a természetes körömnek vannak apróbb "hibái", nehéz is rá építeni és nem is lesz olyan szép a végeredmény.

Nekem is kicsit "karvaly" körmeim vannak, ami nem látszódott, amíg rövidebb volt, de a mostani hossznál lehetetlen lenne megoldani, hogy szép formája legyen.

Valamint ha nagyon hosszú körmöt szeretnél, akkor (hiába erős a körmöd, nagy hossz=könnyebben be tud akadni, óvatosabbnak kell lenni, mert ha törik az rettenetesen fáj), akkor kell rá bizonyos mennyiségű anyagot rakni, ami kb ugyanannyi, mintha építve lenne, aminek a statikáját teljes mértékben a körmösöd tudja létrehozni, szóval jobb választás az építés szeretem.

2021. máj. 1. 11:04
 6/8 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

Úgy van, ahogyan a #2-es írta, a természetes körömnek vannak apróbb "hibái", nehéz is rá építeni és nem is lesz olyan szép a végeredmény.

Nem tudom... én azt tapasztalom, hogy aki a nulla körmére rá épített ilyen hatalmas karmokat, annak napok kérdése, és letörik... Nekem a saját körmöm soha nem törött le, amikor zselé volt raja. Valamint nem csapott, és nem nő karvaj formára. Az épített nagy körmöknél szerintem borzasztó ronda, amikor egy csomó anyagot rá raknak, hogy az a kis körömágy tudja megtartani azt a hatalmas körmöt...

2021. máj. 6. 15:58
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát végülis te tudod, a te körmöd....

De nem hiába kell elvégeznie valakinek több tanfolyamot is, hogy manikűrös legyen, ahhoz, valamint hogy valaki igazán bele tudjon kezdeni a szakmába rengeteget kell tanulnia, ami által nagy tudásra tesz szert.

Akinél az építés napok alatt letörik, ott több dolog is közrejátszhat pl nem jó az anyaghasználat, nem jó a statika, a vendég nem vigyáz a körmére stb.

Nekem pl soha nem törött le a műkörmöm, pedig elég kicsi a körömágyam, az ujjaim sem hosszúak, de legalább szép vékonyak (nem ugy mint sokan mások a Shrek kezükkel, azon szerintem semmi nem áll jól, hiába nagy a körömágyuk és nagyobb felületű a körmük...).

A hozzáértő manikűrös tudja, hogy hogyan kell felépíteni a köröm statikáját, hol van a súlypont stb. Szóval nem kell aggódni, hogy nem lenni ami megtartja. És természetesen látni sem lehet, mert csak ott “vastagabb” az anyag ahol kell, a többi része szép vékony és ívelt.

2021. máj. 7. 09:48
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi a választ megint 😊

ezek szerint jó szakembert kell keresnem!

"nem ugy mint sokan mások a Shrek kezükkel, azon szerintem semmi nem áll jól, hiába nagy a körömágyuk és nagyobb felületű a körmük." 😂😂

2021. máj. 7. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!