Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Nők? Ki mennyit költ szépítkez...

Nők? Ki mennyit költ szépítkezésre, külsőre havonta?

Figyelt kérdés

Én 24 éves nő vagyok. Kéthavonta járok hajat festetni, havonta szemöldök- és intimgyantára. A hajfestés átlagosan 4 ezer forintba szokott kerülni, igaz, a festéket én magam vásárolom meg a fodrászkellékes boltban. A szemöldökgyanta 1000, míg az intimgyanta 4500 ft-ba kerül.

Műkörmöm egy ideje nincs, de gondolkodtam rajta, hogy hamarosan felkeresem a műkörömépítő ismerősömet.

Szoláriumba ősszel és télen nem járok, tavasszal viszont szoktam 120 perces bérletet venni. Ez kb. 8300 forint.

Műszempillám nincs, mert nem látom értelmét. Egyébként is nagyon érzékeny a szemem.

Ruhát átlagosan négyhavonta veszek, nem viszem túlzásba. Cipőt jóval ritkábban, több olyan cipőm is van, amit évekkel ezelőtt vásároltam, jól bírják a strapát. :)

Konditeremben jó ideje nem voltam.

Masszázsra kéthavonta járok, ez 2000 ft, igaz, a legjobb barátnőm végzi.

Póthajam nincs.

Szaunába nem járok.

Ahogyan pedikűröshöz sem.

Arctisztításra félévente kerül sor, ez 4500 ft-ba kerül.

Sminkre nem költök sokat, szájfényt, néha pedig alapozót használok. A kozmetikumok sokáig kitartanak.

Ami viszont minden hónapban kell: tusfürdő, sampon, balzsam, izzadásgátló, fogkrém, folyékony szappan, betét, intim mosakodógél. Ezek összesen kb. 9000 ft-ot jelentenek.

Kés alá nem feküdtem, és nem is tervezem.

Borotvát átlagosan negyedévente veszek.

Arckrém félévente egyszer, ez kb. 5500-6000 ft. A lábamat és a hónaljamat borotválom.

2021. ápr. 17. 17:00
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
66%

- hajammal kb felevente jarok fodraszhoz, sima vagas: kb 6000

- szemoldokom, kormom, szortelenitest mind magamnak csinalom, szoliba, kozmetikushoz, muszempillashoz nem jarok.

- koromlakkokat imadom, kb havonta veszek parat, mondjuk havi 2-3000 ft (ez van hogy egy daragabb, van hogy 4 olcsobb)

- borotva penget par hetente cserelem, egy 4es doboz talan 5000 korul van, borotvagel kb 500 1-2 honapig eleg. emellett epillalok, de most visszaterek majd a gyantara, az plusz par ezer lesz havonta talan

ez a sporolos resz volt.

amikre sokat koltok, azok a ruhak, sminkek, kozmetikumok.

- arcapolasra nem sajnalom a penzt, mult honapban kb 20-25 ezret koltottem (fenyvedo, szerumok), de azert van hogy ez neha kevesebb, mert azert kitartanak a dolgok egy darabig. de rengeteg mindenem van es folyton veszek uj dolgokat.

- smink szinten valtozo, mostanaban mar kevesebb, mert sokmindent felhalmoztam, de mondjuk az alapozom 13000, a kedvenc spiralom meg 4000 korul van, ezeket kb feleventeujraveszem.

atlagban azert mindigveszek egy-egy dolgot, mondjuk 5-10000 ft ertekben.

- tusfurdo, fogkrem, sampon, balzsam, hajpakolas, hajvegapolo, szajviz, fogselyem, ajakradir, nyelvtisztito, fogkefek, habfurdo, furdobomba, testapolo stb.. ezekbol szeretek ujakat venni, akkor is, ha van meg beloluk. nem tudom igy osszegre pontosan megmondani, de semmibol se szoktam a legolcsobbat venni. van, hogy epp nem fogy el semi, de van hogy megveszem az olaplex sampont-balzsamot 20000-ert, aztan kovetkezonek pl. garniert 3000ert. tehat vegyes.

(az arcapolast kulonvettem, fentebb irtam, arra sok elmegy)

ruhakra viszont van sajnos, hogy 100ezer felett koltok egy honapban. nyilvan ez neha kevesebb, de mondjuk mult honapban eleg sok dolgot rendeltem. sportcuccokat, cipot, ekszert..

sajna imadok vasarolni.

ezen kivul kollagent iszom mostanaban, kb 3 honapig eleg egy zacsi es 5000.

most ezek jutottak eszembe. osszessegeben szerintem sokat koltok magamra, de cserebe, amit tudok, magamnak csinalok (szemoldok, gyanta, korom), es a hajammal kapcsolatban is annak a hive vagyok, hogy az apolastol (es genetikaltol) nezzen ki jol, ne attol, hogy milyem extra szine/fazonja van.

ha elkezdenek rendszeresen sportolni, nyilvan meg arra is elmenne tobb penz.

2021. ápr. 17. 21:16
 12/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! :)
2021. ápr. 17. 21:24
 13/20 anonim ***** válasza:
47%

Ruhával, sminkkel, kozmetikummal együtt olyan 1.200.000/ év igy havonta olyan 100.000 forint. De ebbe minden benne van.

Azzal a különbséggel hogy az én esetemben egy fazon és teljes lábgyanta 10.000 forint, melír+vágás+szárítás 25.000, egy arctisztítás 15.000 de erre vettem házi gépet igy ez kiesik már. Edzőterembe nem járok mert olyan házban élek ahol van edzőterem, szauna, uszoda és a közös költségben a használati díja igy ez kiesik. Műszempillàm nincs, körmöshöz ritkán járok és 3.000 ami egy szimpla manikűr, néha szoktam gépi kozmetikai kezelést igénybe venni de ez is nagyon maximum 20.000 forint. Drágább sminktermékeket használok úgy mint Estée Lauder, Chanel, Dior de ezekből is akkor vásárolok ha valami elfogy. Nincsen 32 palettám és 29 rúzsom. Parfüm egy van de mivel nem bírom sokszor az illatokat évek óta nyúzom és 50 ml. Chanel Gabrielle.

Ruha, cipő, táska ezeke olyan 20-30-50.000 forintos darabok alkalmanként de ebből se vásárolom magam dugig hogy a szekrényt boldogítsam. Sajnos nagyobb értékű kevesebb tételek igy egy év alatt maximum 1.200.000 elérek.

30/N

2021. ápr. 18. 01:21
 14/20 anonim ***** válasza:
13 vagyok, budai és pesti szépsegszalonok árai mindezek és abból is a pénztárcabarátabbak. Borzalmasan drága minden Budapesten van hol 50.000 egy melírozás félhosszú hajra, 6 ezerert jobb fodrászatban maximum beszárítanak nem pedig vágnak vagy festenek.
2021. ápr. 18. 01:24
 15/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Én vidéken élek. Az biztos, hogy Budapesten minden szolgáltatás nagyon sokba kerül.
2021. ápr. 18. 10:03
 16/20 anonim ***** válasza:
44%
Vitaminokat szedek, relatív sokat. A hajam teljesen természetes, de hullámos/göndör úgyhogy nyilván kicsit nqgyobb figyelmet szentelek rá, több terméket használok, de nem járok fodrászhoz soha. Sminkelni szintén nem sminkelek. Ruházkodásban az elegáns stílust képviselem, ugye nyilván ezek a ruhák drágábbak mint egy póló-farmer kombó. Illetve ékszerekre költök néha egy-egy nagyobb összeget. A szőrtelenítést is megoldom itthon szóval ha tényleg egy ilyen havi értéket nézünk akkor nagyon-nagyon elenyésző és emellett rengeteg pozitív visszajelzést kapok a külsőmre. :)
2021. ápr. 18. 11:19
 17/20 anonim ***** válasza:
46%
16-os vagyok. Ami a körmöket illeti szerencsére olyan szép körmökkel áldott meg az ég, ami ráadásul erős, szép alakú és nem törik, hogy magamnak festem otthon és az emberek rendszeresen meglepődnek, hogy ez az igazi körmöm.
2021. ápr. 18. 11:20
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy válaszoltál! Ment a zöld kéz neked is. :)
2021. ápr. 18. 12:33
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Én csóró vidéki egyetemista vagyok, aki semmilyen szépségápolási kultúrát nem sajátított el a munkásosztálybeli falusi családjában, szóval ennek tudatában kell értékelni a válaszomat 😅

Semmilyen szolgáltatást nem veszek igénybe, mindent magamnak csinálok otthon, és amúgy is elég minimalista vagyok, célom a minél kevesebb pazarlás + a bőr- és környezetbarát összetevőjű termékek vásárlása.

Arcápolásra havonta drogériában és gyógyszertárban kb 5-10ezret, plusz évente 4-5 alkalommal szoktam 20-25ezerért külföldről és/vagy Skinsmartról kozmetikumokat rendelni.

A körmömet saját magamnak lakkozom, általában megnő hosszúra és a Sally Hansen lakkok nálam egy másfél-hétig is simán kitartanak kopás és lepattogzás nélkül.

Sminkből az olcsó, de szép összetevőjű termékeket preferálom (de 1-2 drágább darabom azért van nekem is, pl. TheBalm highlighter). Fogalmam sincs, mennyit költhetek, nincs párhuzamosan több darabom ugyanabból a fajta termékből, csak akkor veszek valamiből újat, ha a régi lejárna vagy elfogy.

Parfümöt általában a Zarában veszek, de a barátom gazdag külföldi nagynénijétől kaptam már Valentino és Lancome parfümöket is, de az ilyenekkel mindig igyekszem nagyon spórolni, csak alkalmakkor használom :D

A testszőrzetemet legfőképp epilálom, amit borotvára költök, az elenyésző összeg.

Nem eszem húst és állati eredetű dolgokat (de nem vagyok vegan), ezért iszok kollagénport, szedek kollagén-hyaluron étrendkiegészítőt, B-vitamin komplexet, C-vitamint és D-vitamint. Ezek mondjuk havi bontásban talán 5 ezer forintot tesznek ki, de pontosan nem tudom.

Szoláriumba nem járok, nyáron néha használok barnítókrémet, de az maximum 5 ezerből kijön egész nyárra.

Ruhát általában leárazáskor veszek "basic bitch" üzletekben, mint a Zara, Bershka, H&M stb.

2021. ápr. 21. 12:15
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! :) Ment a zöld kéz neked is.
2021. ápr. 21. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!