Nők? Ki mennyit költ szépítkezésre, külsőre havonta?
Én 24 éves nő vagyok. Kéthavonta járok hajat festetni, havonta szemöldök- és intimgyantára. A hajfestés átlagosan 4 ezer forintba szokott kerülni, igaz, a festéket én magam vásárolom meg a fodrászkellékes boltban. A szemöldökgyanta 1000, míg az intimgyanta 4500 ft-ba kerül.
Műkörmöm egy ideje nincs, de gondolkodtam rajta, hogy hamarosan felkeresem a műkörömépítő ismerősömet.
Szoláriumba ősszel és télen nem járok, tavasszal viszont szoktam 120 perces bérletet venni. Ez kb. 8300 forint.
Műszempillám nincs, mert nem látom értelmét. Egyébként is nagyon érzékeny a szemem.
Ruhát átlagosan négyhavonta veszek, nem viszem túlzásba. Cipőt jóval ritkábban, több olyan cipőm is van, amit évekkel ezelőtt vásároltam, jól bírják a strapát. :)
Konditeremben jó ideje nem voltam.
Masszázsra kéthavonta járok, ez 2000 ft, igaz, a legjobb barátnőm végzi.
Póthajam nincs.
Szaunába nem járok.
Ahogyan pedikűröshöz sem.
Arctisztításra félévente kerül sor, ez 4500 ft-ba kerül.
Sminkre nem költök sokat, szájfényt, néha pedig alapozót használok. A kozmetikumok sokáig kitartanak.
Ami viszont minden hónapban kell: tusfürdő, sampon, balzsam, izzadásgátló, fogkrém, folyékony szappan, betét, intim mosakodógél. Ezek összesen kb. 9000 ft-ot jelentenek.
Kés alá nem feküdtem, és nem is tervezem.
Borotvát átlagosan negyedévente veszek.
Arckrém félévente egyszer, ez kb. 5500-6000 ft. A lábamat és a hónaljamat borotválom.
Haj: balayage technikával van festve a hajam szóval fél-1 évente kell festeni (30ezer), vagatni is fél évente szoktam.(5ezer)
Balzsamot, sampont olyan 2 havonta kell vennem, hajolaj fél-1 évig kibírja. (5ezer)
Arc: arctisztítót 3 havonta veszek (2ezer) arckrém (5ezer) szérum, hamlaszto (2ezer) sminklemosó (1500ft)
Test: testapolo sokáig elég (2ezer),borotva (4ezer), tusfurdo (800-1500ft) intim lemosó (1500ft) izzadsággátló (800ft) tisztasági betét (1500ft)
Ruhát 4 havonta veszek kB. Cipőt évi egyszer kétszer.
Kozmetikushoz, szoliba, masszőrhöz nem járok.
Muszempillát havonta szoktam, 7500 Ft.
Műkörmöt magamnak építem, ritkán veszek hozzá alapanyagot.
Sminket sem szoktam havonta venni:
Alapozó 2500 ft
Púder 1500ft
Rúzs 2000ft
Bronzosito, highligthter 1500ft
-Gél lakkozást magamnak otthon megcsinálom
-Szolárium nagyon ritka
-Kondiba mennék de nem lehet még ezért otthon eddzek
-Melírt magamnak csinálom 8-10 hetente kb.3000 Ft tonerrel együtt
-Hajfestéket 3 havonta veszek mert azt is magamnak csinálom 2 doboz kerül 8000 Ft-ba mert bio termék és nagyon jó
-Tisztálkodási szerek havonta kb.3000 Ft-ba kerülnek
-Fodrászhoz fél évente megyek vágásra 7000 Ft-ba kerül mert fazonra vágja
-Sminket talán fél évente veszek kb.4000 Ft
-Műpillám nincs
-Kozmetikushoz havonta megyek az kerül kb.4000 Ft-ba
-Sampon,balzsam elég 3 hónapig de ha veszek kb.3000 Ft
-Vitamonok kimaradtak kb havi 6000 Ft
Szintén 24 éves vagyok, én nem költök annyira sokat a külsőmre, mert azon kívül, hogy évente 2-szer vágatok kicsit a hajamból (ami olyan 3000-3500 Ft/alkalom), nem veszek igénybe semmilyen más szolgáltatást. Ami kell, azt megcsinálom magamnak.
Ruhákat évente párszor szoktam csak venni, általában direkt olyankor, mikor leárazások vannak. Mindig azt, amire épp szükségem van vagy nagyon megtetszik, szóval ez teljesen változó. Túlzásba nem szoktam vinni.
Sminkből én is csak az alapabb dolgokat használom és drogériásakat, szóval ez se egy nagy összeg. Az arcápolásra nagyon figyelek, de itt is próbálom az olcsóbbak közül megkeresni a nekem legjobban működőeket (Pl. the ordinary több terméke is nagyon bevált és ezek elég pénztárcabarátok)
Az összes többi szépségápolási terméket évente 2-szer szoktam beszerezni Glamour-napokkor, így ezt kb ki tudom számolni, hogy havi lebontásban 5-6000 Ft-ra jön ki. Ebben a sampon, fogkrém, dezodor, testápoló, betét, smink és az összes többi ilyesmi benne van, egyedül az arcápolási termékek nem. Az havi szinten max 2000 Ft lehet. Ruhát meg nem tudnám megtippelni se, mert nagyon változó.
Szolgáltatások, amit igénybe veszek:
Pedikűr: havonta 7000-10.000ft
(ebben nincs benne a lakkozás, azt csak nyáron szoktam)
Manikűr: 3-4 hetente 3000ft géllak
Kozmetikusnál:
Gyanta 2000ft (csak bajusz, szemöldök)
Néha szempillalifting 6000ft
Fodrásznál: 1,5 havonta 9000ft a festés. Sima barna színre festetem, évente 1x vágatok belőle, nem számol fel pluszban semmit.
Szoliba,konditerembe nem járok.
Műszempillám nincs.
Itthonra kozmetikumokat, piperét,tisztálkodási szereket félévente- évente vásárolok.
Nagy kiszerelésben veszem őket, főleg rendelek.
Hajra:
Sampon, balzsam, pakolás, szérum, olaj:
1 évig elég-15.000ft
Szárazsampon, hajlakk:
fél évig-2000ft
Fésűket, gumikat, pántot most vettem: több évig-10.000ft
Arcra:
Lemosók: 4féle -1év- 5000ft
Szérumok: 3féle- 4hó - 7500ft
Hámlasztók:
3féle - 6hó-1év - 15.000ft
Hidratálók: 2féle- 6hó- 9000ft
Fényvédők:
3féle - 6hó - 14.000ft
Testre:
Tusfürdő: 2féle- 6hó- 4000ft
Olaj: 1hó- 600ft
Testápoló:
4féle - 2hó- 20.000ft
Naptej: 2hó- 2000ft
Hámlasztó: 6hó- 4000ft
Lábápolás:
Havi 1x magamnak csinálok egy mini spat itthon
Fürdősó,radír, pakolás, hidratáló: 10.000ft- 1év
(nem a pedisem csinálja ezt a részt , mert nem akarok már annyit fizetni)
Továbbá pár kellék még a lábamhoz: 4000ft- 1év
Egyebek:
Borotva, borotvahab, fogkrém, fogkefe, tampon, betét, dezodor, ajakzsír, stb egyéb kisebb dolgokat egyszerre többet veszek - 1 évig elég, bár ezekből nem használok sokat, kivéve nyilván fogkrém, meg a kefe😂😂
Sminket sokat nem használok, de amit most vettem:
Alapozó - 2500ft - 6hó
Púder - 2500ft - 1év
Spirál- 2000ft - 6hó
Parfümöket is most vettem, kb. 30.000ft volt a 3db,ez elég másfél évig.
Cipők:
Cipőket átlagában 2 évente veszek 2-5 párig, 15.000ft maximum, amit egy cipőre kiadok,de átlagban 8-10.000ft között veszek cipőt.
Ruhák:
Sokat járok turiba, jóval olcsóbban megveszem őket, mint a plázában, és semmivel nem rosszabb minőségre, ahol vásárolok.
Nem szoktam alapból sok ruhát venni, úgy is mindig ugyanazokat hordom, de most híztam sokat szóval kellett pár dolog.
Azt hiszem mindent leírtam, összességében nem vagyok megelégedve, úgy érzem sokat költök a pénztárcámhoz mérten, igyekszem ebből lefaragni, de sajnos nagyon sok dolog, ami a listámon szerepel már így is jónak számit ár-érték arányában.
A fodrászt szeretném elhagyni, magamnak fogom festeni, meg a szempillaliftingről is lemondok.
De pl.a hajápolási szereim értékével teljesen meg vagyok elégedve,minőségre is nagyon beváltak.
Amit idegesítően drágának tartok az a testápoló és fényvédő, de sajnos ennél olcsóbban olyan minőségben nem találtam, ami nekem megfelelne.
Elég problémás mind az arcbőröm, mint a testem is.
Nem tudom ebbe a kategóriába tartozik-e, de évente 1x megyek fogorvoshoz políroztatni( 5.000ft), illetve kontaktlencsém is van. (3havi- 4000ft)
21/L
#8as vagyok
Ami talán kimaradt, hogy vitaminok közül C és D vitamint szedek, illetve iszok Collagent
Ez kb. 15.000ft/3hó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!