Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Fiú vagyok és most előszőr...

Fiú vagyok és most előszőr fogom leborotválni a lábamról a szőrt. utána szúrni fog miközben nő vissza vagy esetleg lesz valamilyen kényelmetlen velejáró?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 1. 10:17
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
50%

Én is le szoktam szedni, pedig nem vagyok meleg. Egyszerűen nekem túl sok és undordítónak találom, ilyen egyszerű. Se nem tetszik magamon, meg hullik is mint annak a rendje. Lehet röhejesen hangzik, de igaz. Én amúgy anno beleolvastam pár meleg kérdésbe és nagyon sokaknak nem tetszik a szőrtelen, eléggé megoszló a vélemény ott is ezzel kapcsolatban. Nem érzem kevésbé férfinak magam, maximum "tisztábbnak". Meg úgy vettem észre pont leszarják. Ha nem tudják, hogy alapból az lenne fel se tűnik kb a kuytának se, olyan mintha alapból nem is lenne. Ezért nem is szeretem személyszerint, ha látszik, hogy nő. Így maradok a kicsit hosszabb, ritkább szörzetnél (gyanta, epilátor, IPL utáni ritkább kinövés) vagy pedig teljesen simánál, lehetőleg utóbbit preferálva. Nem tudom, hogy miért következik belőle a homoszexualitás. Nem sok összefüggést látok. Még sportokban is megfigyelhető. Most az "ők sportolókat" kissé gyenge indoknak találom. De ez a kérdés szerintem max barátnőmre tartozik.

Amikkel próbálkoztam:

- Hajnyíró/testszörnyíró gép, trimmelés. Igazából ez csak levág belőle, ha túl rövid kissé érdekesen néz ki. Igazából itt irritáció nem igazán léphet fel.

- Borotva: remek, de akármilyen szépen is leborotválod fél napig, de legkésőbb is maximum 1 napig bírja. Simán alapvetően nem szúr, de ha végig simítod a kezed ször növekedésével ellentétes irányba, úgy máris érzed, illetve néhány ruhánál, takarónál érezheted (beleakad) és irritálhatja is. Alapvetően kétféleképpen tudod a borotvát használni, egyik a szörrel megegyező irányba, másik ellentétes. Megegyező irányba kisebb az esélye az irritációnak, de alapból borostásabb marad utána. Mindenképp meg kell találnod, hogy mit bír a bőröd borotválkozás után, neked mi a legjobb, mert én is olvastam tippeket, sok nekem nem vált be, ez igaz a többi módszerre is!!! Ellentétesen igen sima eredményt tudsz elérni, de nem túl sokáig tart sajnos és jó eséllyel később kipirosodhat, kipattoghat, benőhet a ször, főleg ha nincs megfelelően lekezelve. Szörbenövés nekem minimális volt.

- Epilátor: kegyetlen gépezet. Ahol ritkább, ott tűrhetőbb, tehát 2-3 használat után, mikor nem nőtt még mind vissza. Hetente kell hazsnálni, ha ténylegesen sima a cél. Nem szúr, kivéve azok a szálak amiket eltépett. De előtte pár nappal vagy borotválnod kell, vagy trimmelned előtte, mert túl hosszú szálnál nem valami effektív meglátásom szerint, igencsak tépked és a gép se bírja kezelni. Szörbenövés nekem jelentős volt, vérzés max 1-2 helyen használat után. Bőrradíroztam, de nem boldogult vele teljesen.

- Gyanta: sokkal elviselhetőbb, mint az epilátor, de magadnak szinte esélytelen. Rosszul tépve igen csúnya sérüléseket szerezhetsz. Vérezhet szintúgy közvetlen kezelés után. Szörbenövés van, de elenyésző volt nálam. Szebb eredményt lehet elérni, mint epilátorral, viszont hosszabb szőr is szükséges hozzá. Kinövésnél nem szúr, kivéve amit szakít.

IPL: ezzel most bohóckodok. Egy olcsóbb gépet választottam. Hatni hat, de nem jelentős. Sokkal erősebb gép kellene, ami inkább olyan 70k-tól kezdődnek, legalábbis mikor legutóbb néztem. Borotválkozás elengedhetetlen.

Ami még a borotválást és szúrást érinti: ha pl hideg vízbe mész, főleg ha libabőrös leszel, akkor hiába nem szúrt előtte, akkor garantáltan fog.

Szörtelenítő krémet én nem szívesen kenem magamra és ekkora felületen drága is, de próbálni próbáltam. Tapasztalatom szerint kevésbé/nem szúr, de tartósága kb ugyan az mint a borotváé, csak nem éles a vége.

Amivel jó eséllyel találkozhatsz probléma, bár már említettem:

- Kipirosodik, kipattogzik, viszketés. Tehát ha épp meg kéne jelenned valahol, ahol látszódik, akkor ne előtte időzítsd be. Nekem utána sima hintőpor remekül bevált, előtte pedig rendszeres radírozás. Erre megfelelhet a cukor (de elvileg baktériumok melegágya), só, kávézacc, fürdőszivacs, de akár egy alapos törölközés is, lehetőleg ne a legfinomabb, legpuhább selyemszövetből nyilván :)

- Szörbenövés. Ezt bőrradírozás kiszedheti, megelőzheti, de ha mély, szinte esélytelen. Ne várd meg míg csúnyán begyulladhat. Én egy fertőtlenített orvosi tűvel szoktam kioperálni. Szerencsére már jóval kevesebb akad, de még előfordul. Csakis saját felelősségre!

Módszer sorrend pedig nálam ez lenne:

- IPL: drága, de hatásosnak bizonyul, de kezelésnek akkor is időtartama van.

- Gyanta: viszonylag olcsó, hatásos, de rendszeresen kell kiadnod rá a pénzt. Magadnak nehéz, 1-2 helyen szinte lehetetlen, de hallottam legendákról.

- Epilátor: drágább 1 összegben, de hosszabb távon olcsóbb, mint az epilálás (2-3 évnél szerintem 1 fej nem bírja). Hatékonysága szúrás tekintetében rosszabb, de kis szörszálakkal is boldogul. Nekem kellemetlen mellékhatások is erősebbek voltak a gyantánál. Magadnak meg tudod csinálni, de kell hozzá akaraterő. Enyém vízálló, ott talán kellemesebb, de többször is szakítja bele. Gondolom a szőr megpuhul.

- Borotva: olcsó, de szintúgy fogyóeszköz. Hatékonysága rövid távon jó. Irritáció pedig kisebb, mint a gyanta és epilátor esetén.

- Trimmelés. Igazából ez lehet az 1. helyen is. Célfüggő.

Utókezelés pedig lényegében minden módszer esetén kell.

Remélem nem felejtettem ki semmit amit szerettem volna + érthető, ismétlés sajnos akad, kb 3 részletben írtam.

2021. ápr. 7. 00:44
 12/12 anonim ***** válasza:
27%

Erről van szó! Kérdező!

A 9-es vagyok.

A sok kis köcsög ki sem próbálja prém nélkül az életet, azt hiszik ettől férfiak.

Ők lehet, de én nem a szőrtől vagyok az.

A másik pedig a pitcsák! Ugatnak hogy nem férfias, de ők sem próbálják ki milyen jetinek lenni mert nem is nőne rajtuk annyi mint rajtunk, de pofázni tudnak úgy hogy nem is tapasztalták.

2021. ápr. 7. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!