Hogyan tisztítsam a köldök piercingem?
Ma csináltattam meg,azt mondták nekem hogy medisepttel kenegessem egy nap haromszor negy heten keresztul.Azt is mondtak hogy forgassam meg neha.Ez tisztitasnak szamit vagy ezen kivul kene meg valamit csinalni?Vagy csak a teljes begyogyulas utan lehet tisztitani?
Csak le kell zuhanyoznom megtorolnom a piercing korul egy zsebkendovel es rakenni,korekenni azt a kremet?Hogy forgassam meg?
Szia! forgatni nem szabad, anyukámnak ezért gyulladt be.
Amikor nekem csinálták, nem igazán kentem, csak ügyeltem arra, hogy szappan ne menjen bele, és fürdés után száraz legyen.(amúgy jó, ha kened)
nekem hamar begyógyult.
Előző vagyok. nem fog hozzátapadni, de fel-le kicsit lehet mozgatni, ha érzed, hogy fáj/kellemetlen akkor ne piszkáld, fürdés közben tisztítottam mindig, azért mozgatni lehet kicsit.
a sós víz segít a gyógyulásban, és a kamillás borogatás, kivenni csak a kkor érdemes, ha begyógyult. remélem segítettem, ha bármi kérdés van még, rám írhatsz nyugodtan :D
Nem szabad forgatni! Ami miatt hozzátapad a bőrödhöz, az a sebből távozó váladék. Ez teljesen normális, és vízzel könnyen tisztítható. Szárazon viszont felsértheti a bőrödet, vagy az épp gyógyuló sebet. Ne mozgasd direkt. Amennyit a testeddel mozog, az bőven elég.
Nem tudom, hol csináltattad, de ha visszaolvasod a korábbi kérdéseket, látod hogy a legtöbb megbízható helyen az Octeniseptet vagy Betadine oldatot szokták ajánlani. Kenőcsöt nem szabad rákenni, csak folyékonyat. Ha napi 3x tisztítod ezekkel, sós vizezni nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!