Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Helix piercing tudnivalói?

Helix piercing tudnivalói?

Figyelt kérdés

Szeretnék csináltatni egy darabot, de előtt biztosra akarok menni hogy mindent tudjak a következményeiről, pl mennyi a gyógyulás ideje általában?

Milyen fertőtlenítőt, annak módszert mit ajánlanátok?

Zavar e a sapja, headset viselése, esetleg a haj általános kiengedett állapota?

Gondolom nem tudma beleakadni a hajam?

Hogy számít a méret? Bemegyek a szalonba és kiválasztok egy ékszert és oda tennék a lyukat ahova az az 1 bele passzol? Láttam képeken hogy van amikor ugye lefele lóg kb a fülön a karika, de volt hogy vízszintben állt.

Mi a pontos menete és mit érdemes előtte tudnom? Kell e előre időpontot kérni vagy általában spontán is lehet?

2021. jan. 5. 00:46
 1/3 NemFogodKitalálni ***** válasza:
100%
Fertotlenitoben nem tudok segiteni. Kulfoldon elek, nem ugyan azok vannak itt. En sima spray-s uveges sebfertotlenitot fujkodok ra minden uj helixemnel, napi 2-3x. Az ekszert mozgatni nem szabad, belenoni nem fog, de ne mozgasd. Nem tesz jot neki. Nekem a hajam bele szokott akadni, foleg mikor gumiznam fel pl. Az eleg kellemetlen. Talpas ekszerbe meg (nekem) szepen bele szokott akadni a maszk madzagja is... az is kellemetlen, ovatosan kell levenni. Sapka engem nem zavar, csak ha a szemuveg is rajtam van. Mert olyankor a fulemet nekinyomja a szemuveg szaranak es az nagyon faj. A fejhallgatot erdemes kerulni egy darabig, sima fulhallgatot jobb hasznalni. Elso ekszernek mindenkepp titan talpas ekszer. Ne orvosi fem, meg ne ezust, karika, patko stb. Egyenes szaru talpas ekszer. Gyorsabban gyogyul ha az van benne. Nekem az elso helixem masfel eves. Ha kicserelem az ekszert benne, meg mindig van hogy verzik. Fajni kulonosebben nem faj mar, de verezni szokott, tehat meg nem gyogyult be teljesen. Magyarorszagon nem tudom hogy megy, de biztos van ott is olyan, hogyha a szalonban van szabad hely pont akkor, akkor szerintem fogadnak. Ja, es meg egy fontos, ne kozmetikusnal lovesd, hanem piercerrel szurasd!
2021. jan. 5. 09:50
 2/3 ReGina... ***** válasza:

Csatalkotok az előttem szólóhoz.

Csak még kiegészíteném, (én sem magyarországon élek, de sokat olvastam utánna) azzal, hogy ezeket szokták ajánlani kezelésre:

Dermazin,tetrán, teafaolaj, octinosept, higitott sós oldat(patikai só); kammilás oldat, aloeverás oldat, betadin.

Ezek közzül lehet válogatni, legtöbben az octinosept sprét ajánlják.

Ha be gyullad, esetleg egy kis púp kezd nőni rá (vadhús), ami sajnos gyakori, akkor szokták ajánlani a hidrogén-peroxidos kezelést is, vagy patikai alkoholt(viszot ez nagyon szárítja is ami nem feltétlen jó dolog).

Amúgy a gyógyulási idő porcos pc.nel akár 1-2 év is lehet.

De ezt nem úgy kell elképzelni, hogy mindig fáj.

Nekem 4 hónapja van meg az enyém napközben nem fáj egyáltalán, csak ha bele kapok. Alvásnál jelenthet kissebb problémát, mivel azon az oldalon ahol szúrjak nem szabad aludni, mert a nyomás/elfekvés miatt is begyulladhat a friss pc. Nekem már nem fáj csak ritkán ha pont úgy fekszem hogy megnyomom közben. Inkább kerüld azt az olalaldt főleg az első hónapokban. Vagy használj utazó nyak párnát.

21/L

2021. jan. 5. 10:12
 3/3 anonim válasza:

Szia! Most csináltattam helixet 1 hónapja, még nekem is gyógyul. Nekem lógós van bele téve ha feldagadna a fülem akkor ne legyen problémám (még egyszer se dagadt fel) Ápolni kell Octenisept spray-el fújom és dermazin krémmel kenem.

Általában minden szalonban időpontot kell kérni, kiválasztod melyiket szeretnéd és átszúrják bele teszik az ékszert és kész is (mindenkinek más ennyire fáj). A sapkával és a maszkal óvatosan ne hogy bele akadjon.

2021. jan. 6. 01:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!