Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Junkers karórák mennyire jók?

Junkers karórák mennyire jók?

Figyelt kérdés

Az Iron Annie szériájukból több is nagyon tetszik.

Vannak esetleg tapasztalatok a márkával kapcsolatban?

Mennyire időtállóak(szerkezete/ külső karcok, kopás...)?

2020. dec. 29. 01:23
 1/8 anonim ***** válasza:
55%
Olcsó kristályüveget használnak és gagyi kínai tokot, így biztos hogy karcolódni fog. Szerkezet az olcsóbbaknál kvarc Ronda meg ETA, az automaták meg általában Miyota. Ezekről elmondhatók hogy megbízhatók, de 150 ezer körül ên többet várnék egy 8000-es Miyotánál.
2020. dec. 29. 11:59
 2/8 anonim ***** válasza:
57%

Nekem Junkers van, már a kifutott 6644-2 típusú. Én szeretem, szerintem minőségi kivitel, bár azért az árért (61 ezer HUF) más márkák (Casio, Seiko, Lorus, Roamer, Doxa) már zafírüveget adnak, míg a Junkers és a Zeppelin csak kristályüveget. Szóval lehetne jobb ár-érték arányú, bára zafírüve hiánya enem ne zavar, mert minden órámra nagyon vigyázok. A Junkers is két éve van meg, és teljesen karcmentes.

Szerintem jó vétel, ahogy a Zeppelin is.

2020. dec. 30. 12:47
 3/8 anonim ***** válasza:
Most néztem a kínálatot, az újak is szépek, de azért az árért nagyon jó Orienteket is tudsz venni.
2020. dec. 30. 12:53
 4/8 anonim ***** válasza:

Vagy egy svájci Festinát:

[link]

Nem minden Festina svájci gyártmányú, de ez az, és jó tényezőkkel bír: zafírüveg, 10 atm vízállóság, kevesebb, mint feleannyiért, mint a legolcsóbb Junkers.

2020. dec. 30. 12:55
 5/8 anonim ***** válasza:

4

Hagyjuk már az, hogy Swiss Made ma már semmit nem jelent. A Parnisnak is vannak Swiss Made óráik, egy csavart belecsavartak Svájcban és ettől már Swiss Made. Egy rossz vicc.

2020. dec. 30. 12:57
 6/8 anonim ***** válasza:
A swiss made felirathoz 60 %-ban svájci alkatrészekből kell állnia az óráknak, és ott kell készülnie. Többet erről nem tudok, de mostanában szigorították ezt meg, mert sokan visszaéltek a swiss made minősítéssel.
2020. dec. 30. 13:04
 7/8 anonim ***** válasza:

6

Nem, ez egyáltalán nem igaz. Hogy lehetne alkatrészeket százalékosan meghatározni? Egy tok hány százalék? Egy mutató? egy index?

A gyártási költségek 60%-át Svájcban kell elkölteni akkor lehet Swiss Made. Ezért vannak kínai Parnis órák kínai szerkezettel és mégis Swiss Made, mert az óra 15 dollárba kerül, elvitték Svájcba, ott betekert egy csavart egy emberke az ő bére meg 18 dollár volt és akkor már lehet Swiss Made. Sok komolyabb órakészítő manufaktúra már rá se nyomja a swiss made feliratot az óráikra, mert kvázi ciki, hogy 50 dolláros kínai órákkal kerülhetnek egy kalapba.

2020. dec. 30. 13:23
 8/8 anonim ***** válasza:

Igazad van, belátom. Valóban nehéz lenne meghatározni az alkatrészek 60 %-át, szóval annak, amit írtam, nem volt sok értelme. És valóban, könnyű kijátszani ezt a 60 %-os költséget is.

Viszont vannak olyan nem is drága svájci órák, amelyek valóban méltán viselik a Swiss made feliratot. Úgy tudom, a Roamer ilyen.

A Junkers meg made in Germany; itt biztos kevésbé szigorúak a szabályozások, szóval talán 60 % sem kell; elég, ha csak ott szerelik össze. Mindenesetre én elégedett vagyok a Junkersemmel, de igazán jó ár-érték arányú órát a japánoknál keresnék.

2020. dec. 30. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!