Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Miért nem érzem magam jól a...

Miért nem érzem magam jól a bőrömben?

Figyelt kérdés

Ez már így van egy pár éve, és egyre rosszabb. Eljutottam oda, hogy ha veszek egy szép új ruhát, mikor felveszem, úgy látom mintha "elrontanám" azt.

Változtatni szeretnék ezen.

Nyáron elkezdtem sportolni, ezt tartottam is addig amíg be ne zártak az edzőtermek. Mikor kinyitnak ezt folytatni fogom. Foglalkozok a hajam egészségével, használok pakolásokat rá, hogy ne legyen száraz. A bőrömet csak tisztínai szoktam reggel és este, ez gond lehet? Egyáltalán nem sminkelek, max néha egy kis spirál. Figyelek arra hogy sok vizet igyak, es próbálok minél több zöldséget és gyümölcsöt enni, ennek ellenére édességet is eszem. Elég vékony vagyok, nem nagyon hízok, itthon elég sokat hallgatom hogy gebe vagyok, valószínű ez is közrejátszik. Az öltözködésemen is változtathatok, de egyszerre csak pár darabot veszek.

Mint látjátok, már több hónapja próbálkozok, de semmi nem segített, ugyanúgy csúnyának látom magam mindenben.

Annyira sok szép,igényes lányt látok az utcán. Ti ezt hogy csináljátok? :D Szerintetek rajtam mi segítene?

2020. dec. 11. 18:36
 1/8 A kérdező kommentje:
18 éves vagyok
2020. dec. 11. 18:44
 2/8 anonim ***** válasza:
Mivel semmi konkretat nem irtal pl az oltozkodeseddel kapcsolatban, kep nelkul eleg nehez megmondani, hogy mi lehet az, ami nem "stimmel".
2020. dec. 11. 19:03
 3/8 anonim ***** válasza:

Egy picit jellemezd az öltözködésed mert úgy könyebb lenne konkrétumokat mondani.

Milyenek az arányaid (derék csípő mellbőseg) ez azért fonos mert ez alapján lehetne tudni hogy milyen a testalkatod és eszerint könyebb lenne öltözködesi tanácsot is adni

Valószínűleg amúgy lehet csak te látod nem jól magadt a belső bizonytalanságodat projektálod ki a tükörképedre

Nekem ezen az segítet, hogy megtaláltam a saját stílusomat (sötét hangulatú, titokzatos és nőies) na meg az is, hogy a barátom fotózással foglalkozik és sikerült olyan képeket készítenie rólam amiben valóban benne van a személyiségem lényege tehát egy kicsit megmutatta, hogy pl az ő szemszögéből milyen is vagyok valójában. Szóval akár keres fel egy jobb fotóst és keszítes magadról képeket (amiken nincs retus) igy látni fogod sokkal objektívebben is magadat.

2020. dec. 11. 20:10
 4/8 anonim ***** válasza:

Több oka is lehet ennek.

1. Koszos a tükröd, rossz a világítás mellette.

2. Nem jó méretű ruhákat viselsz.

3. Nem a bőrtónusodnak megfelelő színű ruhákat viselsz.

4. (És szerintem ez a legvalószínűbb) Silány minőségi ruhákat vásárolt, amiből kispórolják az anyag minőségét és mennyiségét. (Ez a probléma az összes fast fashion és kínai ruhaboltban jelen van.) Ha ez utóbbi a probléma, inkább menj el a turkálóba, és hosszas válogatás után keress ott jó minőségű, jó szabású ruhákat. Nem ugranak a nyakadba, de hidd el, ha találsz egy igazán jó ruhát, megéri. Nekem a kedvenc ceruzaszoknyám egy turkálóból való, 3500 Ft volt, és mintha rám öntötték volna.

Keresd azokat a ruhákat, amik nehezek, igényesen vannak elvarrva, van bennük bélés, és a legjobbat hozzák ki az alakodból.

2020. dec. 11. 21:01
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Képet nem szeretnék feltölteni, de jellemzem magam.

A testarányaim: mell:83 derék:62 csípő:93 (varrónő mérte nemrég, úgyhogy pontosak). 75/A-s melltartót hordok, ami így elég kicsinek tűnik, de ha rendes kosaras (nem push-up!) melltartóban vagyok, akkor a felsőtestemhez pont arányos, így ezzel nincs bajom, ffelnyomni nem látom értelmét, és nem is kényelmes.

Most ősszel/télen szinte mindig szűkfarmert hordok. Szeretem a nagy kötött pulcsikat, ezeket télen gyakran hordom, van több testhezálló garbóm és sima hosszúujjúm is, és hosszúujjú színes ingeim. Nagyon tetszenek a farmerszoknyák is, de nekem nagyon nem állnak jól szerintem. Pedig más lányokon annyira tetszik!

Fast fashion üzletekben és turkálókban vásárolok. Igen 3as, szerintem is nagyon jó darabok vannak ott, főleg vastag között pulcsikat tálalok, és nagyon meg is éri :)

2020. dec. 11. 22:23
 6/8 anonim ***** válasza:
Mintha én írtam volna a kérdést :D Én 20 éves lány vagyok, 165 cm és sajnos csupán 45 kg (48 voltam, stressz miatt a -3kg). Vannak napok amikor szebbnek látom magam, ez akkor van amikor többet foglalkozom magammal, tartok egy kis “én időt”.. Hajmosás, hajvasalás, borotválkozás, arcpakolás/arcápolás, testápolás, egy pici smink, és felhúzom a kedvenc ruhám ami frissen van mosva/vasalva :) Persze mindenkinél egyénfüggő, hogy kinek mi a szépségápolási rutinja, nem mindenki vasal hajat :D Én 15-17 évesen szörnyen elégedetlen voltam magammal, 2-3 órát készülődtem reggelente, smink nélkül a boltig se mentem el. Aztán 2 éve, 18 évesen azt éreztem, hogy tök oké vagyok sminkben és melegítőben is :D Rengetegszer van olyan napom hogy “fos” a közérzetem (már elnézést). De nálam ez annak tudható be, hogy nem volt meg reggel a kis napi rutinom, az “én időm”. Ha gondolod írj privátban, segíthetek egy kis önbizalom tuninggal :) Nekem is nagy segítség lett volna anno. Szerintem nem az a jó válasz hogy “fogadd el magad úgy ahogy vagy, szép vagy így is” stb stb.. ez mind szép és jó, de ha te nem így érzed, akkor addig nem fogod így érezni, ameddig nem változtatsz valamin.
2020. dec. 11. 22:56
 7/8 anonim ***** válasza:
Elírtam, elnézést. *smink nélkül, melegítőben is :)
2020. dec. 11. 22:58
 8/8 anonim ***** válasza:

Most, hogy leirtad, hogy hogyan oltozkodsz, en ferfikent elmondhatom, hogy azzal valoszinuleg semmi baj nincs. Amiket hordasz azzal nem lehet mellenyulni, nem hordasz olyan extrem dolgokat, amik megosztoak lennenek es valakin nagyon jol allnanak, ugyanakkor valakin viszont nagyon rosszul. Egy szuk farmer es egy szuk egyszinu garbonal szerintem nincs is jobb👌

F25

2020. dec. 12. 07:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!