Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Az EDP parfümök valóban...

Az EDP parfümök valóban jobbak, mint az EDT-K?

Figyelt kérdés
Eddig csak EDT-m volt, mert ugye ebbol rengeteg van. Anno vettem egy gucci guilty-t, 200ml kibirta több mint egy évig, de szerintem gyenge volt. Szeretnék valami tartósabb illatot, rendeltem 1ml-es samplet 8 EDP-s férfi parfumből és igazából nem vagyok elájulva tőle. (Giorgio Armani Acqua di Gio, hugo boss absolute, gucci guilty absolute, stb) Majdnem 2x annyiba kerülnek, mint az EDT-sek. Mi ezzel a tapasztalatotok, vagy ez is csak egy marketing fogás lenne, és nem mindre igaz, hogy jobb? Max 30ezret hajlandó lennék kiadni, ha kibírja egy évig és legalább 8 órát az illat.

2020. dec. 6. 11:42
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem feltétlen, a tartósság nagymértékben függ a jegyektől is, meg elég sok minden mástól. Pont nem érdemes azzal foglalkozni, hogy valami edp vagy edt, ráadásul még azt is csinálják néha, hogy van mindkettő de nem (teljesen) egyforma illatúak. Szóval érdemesebb azt csinálni, amit te, hogy veszel egy mintát, kipróbálod, és amelyik beválik, abból veszel üvegeset. És én eleve már kalkulálok a mintánál is az árral, ha úgyse venném meg, akkor mindegy milyen.
2020. dec. 6. 17:03
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
Igen. Tartósabbak, nagyobb az illatanyag tartalmuk és drágábbak is ezért.
2020. dec. 6. 18:39
 3/4 Á.Zoli ***** válasza:
12%

1. Parfüm

A parfüm a legdrágább illatfajta a világon. A legnagyobb koncentrátumban, 20-30%-ban tartalmaz tiszta parfümöt – azaz olajokat –, és a hatása 24 órán át tart. Bár kifejezetten drágának számít, minősége és ereje kifogástalanná teszi.

2. Eau De Parfum (EDP)

A parfümökkel ellentétben az Eau De Parfum már csak 10-20% tiszta illatolajat tartalmaz, ez van összekeverve vízzel és alkohollal. 8-10 órán keresztül tartó hatása viszont tökéletessé teszi akár az egyetemen, akár a munkahelyen.

3. Eau De Toilette (EDT)

Az Eau De Toilette kategóriába azok az illatok tartoznak, melyek parfümolaj-koncentrációja 5 és 15 százalék között mozog. Ezzel együtt a hatásuk is kevesebb ideig, nagyjából 3-5 óráig tart. Ha egy fontos interjúra vagy egy rövidebb összejövetelre készülsz, akkor ez a típus tökéletes választás lesz számodra.

2020. dec. 7. 06:29
 4/4 Á.Zoli ***** válasza:
Javítson ki kérem, aki lepontozott, mert érdekelne az igazság!! 🙏
2020. dec. 8. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!