Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » A nagy neves női parfümök...

A nagy neves női parfümök közül, melyeket érdemes megvenni, amik valóban tartós illattal rendelkeznek és nemcsak a drága nevet venném meg?

Figyelt kérdés

2020. jún. 10. 10:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%

Eau de Parfum-öt (EDP) keress. Nem a márka a lényeg.

Az illatszerboltokban a legtöbb Eau de Toilette (EDT), ami kevesebb parfümolajat tartalmaz, tehát kevésbé is tartós. Innentől neked kell kitapasztalnod, hogy a bőrödön melyik hogyan viselkedik.

De az is megoldás lehet, ha magaddal viszed a táskádban pl. és ha úgy érzed, teszel magadra még egy kicsit. A túl sok sohasem jó.

2020. jún. 10. 11:14
 2/11 A kérdező kommentje:

Amit írtál, azzal tisztában vagyok. Viszont rengeteg Eau de Parfüm van.

Tapasztalatokra vagyok kíváncsi. :)

2020. jún. 10. 11:19
 3/11 anonim ***** válasza:
82%
Keress olyanokat ami tetszik, teszteld le a boltban. Ami nagyon megfog abból szerezz be pici mintát és megláthatod milyen pár napig használva. A krémmánia oldalon vannak parfüm értékelések is, azt is megnézheted.
2020. jún. 10. 11:21
 4/11 anonim ***** válasza:
83%
3 vagyok. Azért nem írok konkrét parfümöket, mert te lehet azokat büdösnek találnád amit én vagy más szeret, akkor meg hiába tartós. Valamennyire mindenkin módosul a parfüm bőrre fújva, azért javasoltam a krémmániát + a személyes tapasztalást.
2020. jún. 10. 11:22
 5/11 anonim ***** válasza:
84%

De hát parfümöt ne mások ajánlása alapján válassz. Az illat a bőrödtől is függ. Tényleg próbálj ki néhányat, persze ahhoz jól jöhetnek az ajánlások, de ez túlságosan ízlés kérdése.

Én mondjuk pasi vagyok, de elmesélem, hogy találtam meg az egyik kedvenc parfümömet. Elmentem nézelődni egy szaküzletbe azzal, hogy maximum négyet nézek meg. Szín és design alapján is elég jól lehet előszűrni szerintem. Kiválasztottam párat, ami ránézésre szimpatikus volt, de nem éreztem, hogy meglenne az igazi. A boltos mutatott egy nagyon érdekeset, amiből nyomtunk a csuklómra, de annyira más illata volt, mint bármi másnak, amit addig éreztem, hogy kapásból kizártam elsőre. Mint egy fenyőerdő eső után, szóval fás jegyek voltak benne gazdagon. Nekem elsőre nem is parfümnek tűnt, hanem autóillatosítónak. Végül egy olyan parfümöt vettem, amit már ismertem. Rá egy órára mentem haza autóval, és megcsapta az orromat a csuklómon lévő illat. Elkezdtem szaglászni, és már sokkal jobb véleményem volt róla. Kellett neki idő, hogy felszívódjon, meg reakcióba lépjen a bőrömmel, hiába vártam a boltban erre percekig. Aztán hazaértem, letusoltam, lefeküdtem aludni. És az illat még mindig ott volt. Éjszaka is megszagoltam párszor, annyira tetszett még akkor is. Másnap első dolgom volt visszamenni az üzletbe, és megvenni azt a parfümöt, amit elsőre gondolkodás nélkül zártam ki. Issey Miyake L'eau Bleue egyébként, ráadásul csak EDT. Gondolom ha férfi parfüm tud ilyet, a női verziót is érdemes lehet megnézni. Issey Miyake parfümben még nem csalódtam, többfélét próbáltam.

2020. jún. 10. 11:31
 6/11 anonim ***** válasza:
80%
5 Jól írja. Ráadásul vannak nőiben is olyan parfümök, amikből az EDP-hez nagyon bátornak kell lenni, mert az EDT-je olyan, mint más márkákból az EDP.
2020. jún. 10. 11:38
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A Krémmánia oldalt elkezdtem böngészni.
2020. jún. 10. 11:51
 8/11 anonim ***** válasza:
67%
Teljesen egyetértek a többiekkel! Mivel azt kérted írjuk le szerintünk melyiket érdemes megvenni, így a válaszom: Yves Saint Laurent - Black Opium . Nekem nagyon bejön, erős és hosszantartó illata van mivel EDP. Én ajánlani tudom, a munkámból kifolyólag rengeteg jó módú hölgy otthonában fordulok meg. Szinte mindegyiknek ott virít a polcain. Nőies és elegáns illat.
2020. jún. 10. 11:55
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Na, rajtam meg valami borzasztó a Black Opium, és nekem nagyon markáns. Mindenkinek más jön be.

Én Notinoról szoktam mintákat rendelni, és azokat szoktam kipróbálni.

2020. jún. 10. 12:05
 10/11 anonim ***** válasza:

Szeretem a Black Opiumot, de rajtam nem tart sokáig.

Nem csak az számít, hogy EdP vagy EdT, van egy csomó gagyi EdP is. Ráadásul vannak illatjegyek, amik sose lesznek tartósak, pl citrusok. A legtartósabbak a nehezebb (télies) jegyek, de így nyárra ezek nem feltétlen jelentik a legjobb választást. Inkább érdemesebb napközben újrafújni egy könnyebb parfümöt. Télen viszont elő lehet venni a nagyágyúkat, amiből néha egy fújás is sok :).

A legtartósabb parfümök amiket ismerek, nem kimondottan modernek, szóval könnyen lehet hogy nem jönnének be tényleg. Azért írok párat:

Kenzo Jungle

CK Obsession

Burberry Brit Rhythm

Cacharel Lulu

2020. jún. 11. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!