Helix piercing szúrás porcba otthon, magamnak?
Már szúrtam piercinget magamnak, egy septumot (orr) , és kettő lobe-ot (fül). A septum nekem egyáltalán nem fájt szúráskor, volt tűm és fertőtlenítőm is hozzá. Viszont a gyógyulási időszaka ne volt kellemes (nekem egy hét volt), mindennap fertőtlenítettem, óvatosan forgattam. Lassan egy éve megvan és semmi bajom nem volt eddig vele. A lobe-okat egy hete csináltam, szintén itthon, magamnak. Az egyik már kezd véglegesen begyógyulni, a másik még fáj. Igen, ehhez is volt tűm, fertőtlenítőm és tapasztalatom. Nem féltem tőle mert már csináltam septummal (tudom nem ugyan az haha). Mindegyiket úgy csináltam, hogy előtte lejegeltem, és szép lassan áttoltam a fertőtlenített tűt, elkeztdem lassan forgatni, mozgatni és amikor már úgy éreztem jó lesz (15 perc) kicseréltem a tűt a pc-re.
Viszont most elérkeztem oda, hogy nagyon szeretnék fülporcba helixet. Ha nem porcba kellene, szerintem már rég megcsináltam volna azt is, viszont nagyon félek. Nem fogok elmenni piercerhez menni, nem engedhetem meg magamnak most. Szerintetek sikerülne magamnak? Hogyan próbáljam mgecsinálni? Tapasztalatok?
pont ezaz, hogy nem bíznám másra:") és nem akarok pénzt adni azért, amit én is megtudnék csinálni tapasztalattal.
Kifejezetten a porccal van bajom...
Jajj de cuki vagy köszi<3
Éppenséggel az te vagy, ha piercingeshez ennél el, te, aki nullával csak magadból indulsz ki és mások véleményét semmibe veszed.
Tapasztalatokra vagyok kíváncsi, köszi!
Én megcsináltam
Viszont nekem nem volt tűm zsákvarró tűvel estem neki
Na most annak nincs sok hegye
Olyan szinten fájt hogy nem bírtam átnyomni csak félig anya fejezte be
Fagyasztd le jelöld be és nagyon figyelj hogy ne legyen ferde mert utána újra szúrni egy újabb kínlódás
Az az érdekes hogy a többi helixemet piercer szúrta majdnem egy évig gyógyultak amit itthon azt 2 hónap alatt helyrejött nem fájt se gennyezés se semmi
Figyelj ha van otthon hozzá mindened akkor mehet viszont elég valószínű hogy annyira fog fájni és nem is látod rendesen
Nagy eséllyel lesz ferde az úgy meg még rosszabb
Kérj meg egy barátnőm anyudat akárkit aki vevő erre ha én visszacsinálhatnám biztos nem esnék neki
A porc nem játék már csak azért sem mert nagyon fájdalmas ha lassan és szenvedősen csinálod nem úgy mint egy piercer hogy hopp és már kész is
Az is elég baj hogy nem látod rendesen a füledet főleg nem a hátulját
A porcot átszúrni nem olyan mint a cimpát jóval keményebb erő kell hozzá
Sok sikert kívánok de azt ajánlom hogy ne egyedül
Ha neki is esel te magad legalább legyen ott valaki mint nekem hogy besegítsen ha nem birod
Szia!
Én két helixet is szúrtam magamnak otthon (nem ugyanazon a napon) és még nem vagyok Van Gogh.
Sokan ellenezték, de ha odafigyelsz simán meg tudod csinálni magadnak és valóban spórolsz vele, pláne hogy akkor is begyulladhat ha piercinges szúrja neked.
A helix piercing abban más, hogy nem tudod akármilyen fülbevalóval kicserélni a tűt. Amikor én csináltam, először nagyon-nagyon alaposan lefertőtlenítettem a kezem, fülem, a fülbevalót, a tűt. Utána átszúrtam a fülemet a tűvel (nem jegeltem, de jó ötlet hogy te megtetted), ami egyáltalán nem fájt.
Utána fogtam az orvosi fém fülbevalómat (azért azt, mert annak egy tüske szerűség van a végén és könnyebb beszúrni a friss lyukba, ezért neked is azt ajánlom) és beleerőszakoltam a fülembe, az már fájt, de ha összeszeded magad gyorsan megvan. Vérzett egy kicsit.
Utána ismét fertőtlenítettem, és békén hagytam a fülemet egy ideig.
Az utólagos kezelésre figyelj oda inkább, az első nap nem kell forgatni, de azt se hagyd hogy beleforrjon a füledbe. A második nap után fertőtlenítsd le minden este és forgasd meg párszor, de ne piszkáld vérzésig.
Amit én másképp csinálnék/csináltam mint először:
- nem cserélném ki a második napon a meggyötört szegény fülemben a pc-t egy patkó piercingre, az nagyon fájt, alig tudtam belegyömöszölni a bedagadt fülembe.
- nem használnék minden nap fejhallgatót a buszon amíg be nem gyógyul teljesen (igen, ilyen hülye voltam és csodálkoztam hogy fáj)
Összességében: Egyáltalán nem bántam meg egyik helixet se, csodaszépen begyógyultak és szeretnék még szúrni magamnak. Ha odafigyelsz a fülbevaló anyagára és fajtájára és helyesen kezeled a sebet szúrás után akkor nem kéne bajnak lennie, de ha jól tudom bármikor be tudod forrasztani.
Ha bátorításra vagy tanácsra vágysz akkor nyugodtan írhatsz nekem :)
18/l, de 17 évesen szúrtam őket.
Ja és figyelj oda hogy ne ferdén tartsd a tűt mert nehéz lesz megtalálni a "menetet" a lyukban. Ha most otthon tanulsz akkor nem kéne bajnak lennie, a sapikkal, fejhallgatókkal, kapucnikkal vigyázz nagyon.
Ha mar te szurod magadnak mindenkepp, a tobbi melle meg egy tanacs. Lampaval vilagitsd at a fuled, hogy nincs-e ott er. Nekem az egyik idiota piercer elcseszte az egyik helixemet, nem nezte meg, atszurt egy eret, es masfel napig verzett a fulem. Ulve aludtam akkor, a vallamon egy torolkozovel. Csopogott a fulembol a ver. Erre figyelj meg a tobbiek altal leirtak mellett.
23N
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!