Miért annyira fontos a nőknek, hogy nőies legyenek?
Én személy szerint úgy vagyok vele, hogy egy nő legyen nőies és nézzen úgy ki mint egy nő.
Én is ez a típus vagyok, járok kozmetikushoz, rendszeresen fodrászhoz, nőiesen, csinosan öltözök és smink nélkül (minimum pirosító+szempillaspirál) még a boltba se megyek le. Nekem fontos, hogy jól nézzek ki, szeretek tetszeni másoknak, de legfőképpen magamnak. Én abból indulok nekem hogyan tetszene egy nő, ha én férfi lennék. Járok sportosan, lazábban is, de nőiesen. Egy olyan ruhadarabom sincs ami uniszex, vagy egy picit is fiús irányba viszi el az outfitet, és nem, nem rózsaszínben járok. Le nem vágatnám a hajam rövidre, vagy hordanék Converse tornacipőt, mert az nem nőies. És még sorolhatnám.
Én “nőiesen” érzem jól magam és szeretem nőnek érezni magam. És igen, az is benne van, hogy szeretem, ha vonzom a tekinteteket, szeretek kitűnni, persze egészséges kereteken belül.
De ehhez kell, hogy társuljon egyfajta tartás, viselkedés is, nem lehet selyemblúzban úgy viselkedni, mint aki most jött a skate park-ból.
Emiatt félnek tőlem, mert sokak elmondása szerint megközelíthetetlennek, orrot fennhordónak tűnök, pedig nem játszok rá, hogy hülye pitsának tűnjek. Több az a férfi, aki ettől hosszú távon menekül, mint akinek ez imponáló, mert az ilyesmi nőket szereti és tud velük mit kezdeni.
Szerintem ennek évszázados vagy több ezer évre visszanyúló hagyománya van
A nők a történelem során szinte mindig passzív társadalmi szerepben voltak.
Úgy juthattak előrébb ha sikeres férfihez adták hozzá őket. Ehhez viszont szépnek és kívánatosnak kellett lenni. Vagy alapból jó helyre kellett születni. Elég ritka volt, hogy valaki tudott saját maga egyedül nőként boldogulni
Tehát a nők megitélesénél az aktuális szépség ideálok mondig is sokat számítottak.
Pluszban a nők a divat által megtudták élni azt hogy bizonyos apró dolgokban különbözzenek és önkifejezzenek a csoporthoz tartozás biztonságos mivoltát nem elhagyva
Az hogy ki mit tart szépnek egyénenként valtozik, mégis minden kornak megvan az aktuális szépség ideálja amihez sok nő szeretne hasonlítani hiszen sokan a szépséget még mindig ertéknek tartják es valjuk be a szép emberek sok munka körben tényleg jobban ervényesülnek mint átagos társaik.
A nőkkel szemben még sokkal több külsőség beli elváras van társadalmilag mint a férfiak felé.
En szemely szerint szeretem azt, amit latok a tukorben, de ehhez csinalni kell azokat a dolgokat, amiket csinalok + magat a folyamatot is elvezem sokszor, 1-2 dolgot leszamitva, pl vettem nemreg egy arctisztito keszuleket, ilyen rezgos cucc, tok jo erzes azzal mosni az arcomat, olyan relaxalo :D A testradir hasznalata szinten, ezek olyanok, mintha itthon miniwellnesseznek egyet neha :D
De pl a szemoldokszedest utalom es annyira koromlakkozni sem szeretek, bar ezeknel altalaban berakok valami videot amit nezek kozben es ugy oke, viszont az en szemoldokom nagyon csunyan ossze-vissza no, a kormeim pedig most a munka miatt folyton koszosak es toredezettek, ha szabadon hagyom oket, szoval “muszaj” megcsinalni, mert nekem ugy tetszik.
Bar a kormeimet neha szabadon hagyom, csak atlatszo erosito lakkot kenek ra, igazabol a ferfiakat pont nem erdekli szerintem, legalabbis nem az utcan ismerkedem, az ismerosok meg ugyis tudjak, ha epp csunya a kormom, miert az, emiatt senki nem viszonyul maskent hozzam.
Ruhak amiket hordok, nekem nem kenyelmetlenek, nem tudom, mikre gondolsz, de szerintem egy sima csinos egyberuha nyaron is kenyelmes, meg telen egy szuk farmer valami poloval, bluzzal, stb, soha nem ereztem egy ruhamat sem kenyelmetlennek, ha a meret passzol, akkor nem kellene annak lennie a ruhanak, szabastol, stilustol fuggetlenul.
Igazabol en nem szoktam ebbe belegondolni, hogy valamit azert csinalok, mert mindenkepp noies akarnek lenni. Csak van egy kep a fejemben arrol, hogy tetszek magamnak, a ferfiak visszajelzese is pozitiv errol, de ez kesobb jott, nem nekik akartam tetszeni, csak kiderult, hogy ami nekem tetszik, az nekik is.
Ezek egy részét kifejezetten élvezem. Pl sminkelés nekem hobbi, szeretem a színeket, a textúrákat változtatni az arcom hatását.
Nőies ruhát szeretem keverni fiúsabb darabokkal, szerintem érdekessé teszi, jobban kiemeli a hatást.
Leszbikus nőként nem a férfiak tetszését keresem.
Ez az adott nőtől függ. Van, aki azért csinálja, hogy vonzóbb legyen a pasiknak. Van, aki azért, mert azt verték otthon is a fejébe, vagy a magazinból azt tanulta, hogy csak így nő a nő. Van, aki azért, mert az a divat. Van, aki meg azért követ ilyen stílust vagy azért teszi meg ezeket a dolgokat, mert az a stílusa és így érzi jól magát.
Nekem speciel alapból elegáns és nőies a stílusom. Nem ilyen nagyon extrém módon, tehát nem mindenhova egyberuhában megyek magassarkúval, de általában van valami a ruházatomban, ami nőies. Sminkelni is szeretek - nem azért, hogy "szebb" legyek, hanem a kreativitás része miatt, meg mert terápiás minden nap festeni valamit az arcomra. Alapvetőten "esztétikai" beállítottságú ember vagyok, szeretem magam olyan dolgokkal körbevenni, amiket szépnek és ízlésesnek találok, és ezért fordítok arra is figyelmet, hogy magamnak is tetsszem - ápolom a bőröm, hajam stb.
De pl. ha a páromat nem zavarja, én nem szőrtelenítek, ha nincs közszemlére téve - ha szoknyát / ruhát veszek vagy nyáron borotválom a lábamat, hónaljamat, bikinivonalamat... ezt bevallottan azért, mert nem akarom, hogy igénytelennek tartsanak mások, még ha én ezt nem is tartom igénytelenségnek.
Olyan divatokat nem követek, amiket kényelmetlennek, túlzásnak tartok. Pl. fóbiám van a póthajtól és a műszempillától, sosem volt, és még akkor sem fogok rakatni, ha olyan szinten divatos lesz, hogy konkrétan beszólnak emiatt az utcán. Kifejezetten kényelmetlen magassarkúkat, szoros fűzőket vagy kényelmetlenül szoros hasleszorító bugyit nem hordok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!