Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Miért nem ez az alak a leggyak...

Miért nem ez az alak a leggyakoribb, ha ez tetszik a legjobban a férfiaknak?

Figyelt kérdés

[link]

Evolúciósan nem ennek az alaknak kellett volna gyakorivá válnia? Miért látni alig ilyen alakú nőket?

2020. szept. 1. 18:22
1 2
 11/18 Pombe ***** válasza:
79%

#6: "Evolúció? Hol játszott az szerepet az ember esetében?"

Folyamatosan. Ma is.

#6: "Egyébként pedig nekem az általad küldött alak nem tetszik. Vékonyabb az ideálom, ez nekem még aránytalan is."

Nekem se az ideálom ez a hirtelen kiugró csípő, és tényleg kissé aránytalan, na de arról szó sincs, hogy ne fordulnék utána guvadó szemmel. Nem tudom megállni mosolygás nélkül, elnézést, mintha ezt üzennéd: Én annyi csajszi között tudok válogatni, hogy nekem az ilyenek a smafu kategória, sőt, még csak nem is tetszenek, majdnem rondák...

Hiszi a piszi... :) - bocsika.

#6: "Eszembe nem jutott még olyan se, hogy valaki azért tetszik, hogy utódjaim kihordhassa"

Nyilvánvaló, hogy az ősember se azért hajkurászta a nőket. Volt egy elképzelése a vonzóbbról (amely szemléletet nem kevéssé változtatott a szépérzék egyre erősebb kifejeződése is, az intelligencia növekedése okán), és azt választotta a kínálatból, ami ahhoz jobban konvergált, de inkább több esetben azt, ami jutott, ennek ellenére a szexuális szelekció lassan így érvényesült.

2020. szept. 3. 16:04
 12/18 Pombe ***** válasza:
68%

#8: "Nem tudom kérdező láttál-e már antik szobrokat, középkori festményeket, vagy akár 100 éves divatlapokat?"

A női szépség kritériumai több ezer éve szinte semmit se változtak valójában. Az ideál mindig csak mesterségesen felfújt igény, aminek semmi köze a férfitársadalom valódi igényeihez. Pl. a szocializmus elején szikár vonalú, kemény, férfias arcú nőket ábrázoltak mindenfelé, még a divatlapokban is. De nehogy azt hidd, hogy ezeket a nőket hívták meg az elvtársak az ereszd el a hajam bulijaikra.

A középkorban általában a klasszikus szépséget keverték a hájacskák jobb kidomborításával, és a fehér bőr kiemelésével. A háj a jóllakottság jele volt, a társadalmi rangot jelezte, az előkelőséget domborította ki. Ha megnézzük ezeket a festményeket, az arc és a kis mell feszes, nem elhízott, ami valójában nem klappol össze a hurkás testtel. Ezek idealizált képek egy társadalmi üzenetre kihegyezve, ami nem azt jelenti, hogy a festő utána nem a @Kérdező féle lányok társaságát kereste este a kocsmában. Ahol nem ideológia irányította az ecsetet, ott pont ugyanolyan szép nőket láthatunk, mint ma. Ez az örömlányok ábrázolásánál, féktelen mulatozós képekről, vagy szimplán polgári nők... stb. Csakhogy nagyon kevés ilyen ábrázolás volt, és maradt fenn.

Ókori Egyiptomból:

[link]

Pontosan ugyanaz a homokóra alak, vékony derék... Homérosz később többször emeli ki az istennőknél a karcsú derekat. A magyar népdalok is pl.

Egy antik kép: [link] (ez a hölgy, ha beöltözne mai módon, semmiben se különbözne a @Kérdező képén szereplőtől).

Középkori kéjhölgyek: [link]

[link]

Ugyanazok a formák, amit ma is szeretünk. Nem hurkásak, nem gömbölydedek, és klasszikus homokóra alak.

Indiából, ősi templomról: [link]

[link]

Ugyanolyanok, mint a mai szexszimbólumok.

100 évvel ezelőtti prostik:

[link]

Középen is ott van a @Kérdező képén szereplő hölgyalak majdnem tükörképe.

#8: "Amit linkeltél talán 60 éve ha "ideál"."

Amit linkelt, az kb. 7000 éve kívánt forma. 60 éve csak mást kiáltott ki a média ideálnak, aminek a valósághoz nem sok köze volt, ráadásul minden kor minden ideálja pont ugyanúgy vonzó nő lett volna minden korban is.

2020. szept. 3. 16:21
 13/18 Pombe ***** válasza:
18%

Ja... ez az előzőmből lemaradt...

#8: "Amit linkeltél talán 60 éve ha "ideál"."

Szerintem 100 éve is.

[link]

2020. szept. 4. 15:58
 14/18 Pombe ***** válasza:
100%

Visszanéztem ide, és ... :D

1962-ben készült egy film antológia, ami négy epizódból állt, és több nagyszerű rendező mellett a másodikat (Dr. Antonio kísértése) a mai napig méltán világhírű neorealista Federico Fellini rendezte. Műveiben többek között a nyárspolgári képmutatásra (pl. a belénk kódolt, nem decensnek tartott természetes férfiösztönök létezésének tagadása), a kisszerűségre is fókuszál (mint ebben a második részben is), de nem durván, inkább csipkelődő humorral.

Az antológia a Boccaccio '70 nevet kapta, ami arra utalt enyhe gúnnyal, hogy az alkotást majd csak 1970-ben fogja a cenzúra megtekintésre engedni.

Az ajánlott epizód 44:46-tól kezdődik, és igazán érdemes megnézni annak, aki hajlandó görbe tükörbe nézni. Ott egy középkorú családos férfi kereszteshadjáratot indít egy közszemlére kitett óriásplakát ellen, amelyen a kor szexbombája mutogatja vonzó idomait. A férfi csúfosan elbukik.

[link]

A közönség köreiben 1962-ben az epizód koncepciója nem talált megértésre. A mostani megjegyzésnullázók szerint se változott azóta a világ? :)

Szinte mindenhol most is ezzel találkozom: próbáljuk elhitetni magunkkal, hogy mindenki ízlése más és más, így aki most nem szép, nem szexi, vigasztalódhat azzal, hogy nem is olyan régen még az ő típusa volt a nyerő, vagy esetleg jön egy divathullám, és holnapra már ő lesz a vonzerő nóniusza...

Ennek érdekében képesek szélsőséges butaságokat is híresztelni, pl.: [link]

Idézve: "A szépségideál folyamatosan változik..." - nem, nem nagyon változik már több ezer éve (inkább kisebb kilengések hol megjelennek, hol eltünnek), és az egész történet valótlanság: [link]

Idézve: "Nem értjük azt a törekvést, hogy miért pont szép akar lenni mindenki. Ez kábé olyan, mintha a vakok azért küzdenének, hogy ismerjék el, milyen remek szituációs lövészek tudnak lenni."

A nem túl szép hölgy azonban rendkívül intelligens és a művészetekre érzékeny teremtés volt, akinek négy gyermeke született. Nem kell tökéletes szépség az érvényesüléshez és a megbecsüléshez.

#1: "Van akinek ez tetszik, másoknak meg nem. Biztos hallottad már, hogy ízlések és pofonok."

Szóval akkor a szexbomba kifejezés értelmetlen? Ha az mindenkinek más és más, akkor nyilván James Bond mellé is csak a színészi teljesítmény alapján választanak partnernőt, mondván, hogy reménytelen eltalálni a mindenkinek tetszőt.

Nem üres duma az, amikor a férfi azt mondja a barátnőjének, feleségének, hogy nekem te vagy a legszebb, ha már szerelmes, és a szerelem kialakulásának nem egyetlen feltétele a kiemelkedően ritka szépség. Az annál sokkal összetettebb emóció, és pl. ha a @Kérdező képén a lány nyafka, ostoba...stb.

Egy férfi nyilván látja, hogy pl. a feleségénél vannak szebb nők, de ez nem fogja azt jelenteni automatikusan hogy váltani akarna. Bár komolyan mondja a párjának, hogy amikor hozzád menten, nem vakságot fogadtam, de ez egyúttal azt is jelenti, hogy nincs oka a féltékenységre.

2020. szept. 5. 11:33
 15/18 Tevenyereggyarto ***** válasza:
67%
Mondjuk akik ilyen lelkesen bepirosozták Pombét azok elmondhatnák miért. Ha másért nem is, legalább legyen valami “ellenvélemény” is azon a közhelyen túl ,hogy “mindenkinek más az ideál”. Persze vannak ízlések, van akinek a szőke jobban tetszik mint a barna, van aki az alacsony míg mások a magasakat szeretik, van aki a karcsúkat van aki a teltebbeket szereti de az alap vonzónak számító női vonások csaknem azonosak mindenhol.
2020. szept. 6. 10:36
 16/18 Pombe ***** válasza:
24%

#15: "van aki a karcsúkat van aki a teltebbeket szereti"

Ja. Nekem is a karcsú jön be inkább, na de arról szó sincs, hogy a jellegzetes női formákat domborító kicsit ducibb, de feszes forma is ne kergetné gyorsabb iramba a véráramlásom... :D - nem is kicsit.

Az emberek többsége nem is olyan nővel jön össze, ami a tökéletes ideálja, és mégis az lehet olyan nő, akit mindenki vonzónak, gyönyörűnek fog tartani. Még akár a meleg férfiak is, csak nem fog bennük ez szexuális izgalmat kelteni.

A média olyan kijelentései, hogy ebben meg abban a korban ez meg az volt az ideál, azt sulykolja az ember agyába, mintha az akkori ideált más korokban észre se vették volna. A fenéket! :) Minden korban ugyanúgy és ugyanannyi férfi lett volna oda érte.

2020. szept. 6. 11:26
 17/18 Pombe ***** válasza:
17%
Sőt! Konkrétan lehet duci is, ha formás... :D
2020. szept. 6. 11:45
 18/18 Pombe ***** válasza:
64%

Tevenyereggyarto: "Mondjuk akik ilyen lelkesen bepirosozták Pombét azok elmondhatnák miért."

Szimpla bosszúról van szó, korábbi vélt/valós sérelmekért. Van kettő három tag, aki követ mindenhova árnyékként, és pirosol akkor is, ha amúgy egyetértenének. Pl. lenullázták, hogy a ducikat is szeretem. Bizonyára ezt is ők jobban tudják helyettem... :D

2020. szept. 6. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!