Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Miért nem ez az alak a leggyak...

Miért nem ez az alak a leggyakoribb, ha ez tetszik a legjobban a férfiaknak?

Figyelt kérdés

[link]

Evolúciósan nem ennek az alaknak kellett volna gyakorivá válnia? Miért látni alig ilyen alakú nőket?

2020. szept. 1. 18:22
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
93%
Van akinek ez tetszik, másoknak meg nem. Biztos hallottad már, hogy ízlések és pofonok. Elég nagy baj lenne, ha mindenkinek ugyanolyan alak, alkat tetszene.
2020. szept. 1. 18:58
 2/18 anonim ***** válasza:
68%

Sokan lehetnének, de nem foglalkoznak a testükkel, vannak akik el is vannak hízva, ez a lány pedig biztosan sokat edz, nem mindenkinek van erre ideje és energiája. Én pl vékony vagyok, de izom nincs rajtam semmi. Ha mindenki ennyit foglalkozna vele mint ő, sok ilyen lány lenne, nyilván más mellmérettel és magassággal. Akkor sem lehetne mindenki ilyen, viszont sokkal több lenne a hasonló alakkal rendelkező nő.

De akkor keress magadnak valaki ilyet, nagyon sajnálom hogy nincsen mindenkinek számodra tökéletes alakja.

2020. szept. 1. 18:59
 3/18 anonim ***** válasza:
25%
Ez photoshop
2020. szept. 1. 19:17
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Mert evolúciós nyomás nem volt.

Attól, hogy ez az alak tetszik a legjobban a férfiaknak (általánosságban), még nem mindenkinek jutott ilyen nő, és beérték mással is. Szóval a többi alak is öröklődött, nem csak ez.

Evolúciós nyomás akkor lett volna, ha csak az ilyen nőt fogadták volna el a férfiak, egyébként meghaltak volna szerzetesként.

2020. szept. 1. 19:28
 5/18 anonim ***** válasza:
92%

30 évvel ezelőtt még ez tetszett a legjobban a férfiaknak;

[link]

2020. szept. 1. 19:36
 6/18 anonim ***** válasza:
75%

Evolúció? Hol játszott az szerepet az ember esetében? Elég csak az érdekházasságokra gondolni. Testi és szellemi fogyatékos, örökletes betegségekkel vállalhat gyereket és meg is teszik, mert milyen jogon dönthetne róla más? Lehet gyermekén nem jön ki, viszont annak a gyermekein még bőven meg van rá az esély. Szerintem hagyjuk ezeket az evolúciós magyarázatokat, Darwinbácsi elmélete itt nem helytálló, réges rég nincs természetes szelekció.

Egyébként pedig nekem az általad küldött alak nem tetszik. Vékonyabb az ideálom, ez nekem még aránytalan is. Jah igen, az ideálomnak éhínség idején ki kellett volna halnia, hasonszőrű barátaimnak pedig utód nélkül kellett volna maradnia...

Változnak az idők is, élelem van bőven (legalábbis itt), semmi sem indokol semmit. Falra tudok mászni ezekkel a magyarázatokkal. Eszembe nem jutott még olyan se, hogy valaki azért tetszik, hogy utódjaim kihordhassa, wtf. Pedig ilyet is olvastam már itt, nem is egyszer.

De nyugodtan meghallgatlak, hogy pl nekem mi tetszik egy nagyon vékony lányban? Mi lehet az evolúciós oka? Miért van az, hogy nálam tökéletes, neked pedig valószínűleg deszka, piszkafa? Általad linkelt alak pedig nekem aránytalan, kissé vaskos.

Nem tartom indoknak se az én alakom, se a kinézetem, mert ha változok, még ugyan az tetszik. Ha az adott lány alakja változik, max arcra tetszhet még külsőleg. Illetve, ha valaki változtat magán, az nem örökletes tulajdonság. (Hízás, izmosítás, vékonyodás és műtét se) De javíts ki ha tévedek, rég volt biológia órám.

Én egy valamit tudok magyarázatnak: ízlések. Mindenkinek más.

2020. szept. 1. 19:38
 7/18 anonim válasza:
50%
Minden társadalomban más a nőideál, pl. a nálunk divatos csontváz manökenek labdába sem rúghatnának pl. Indiában, ahol a szegénység bizonyítéka a soványság.
2020. szept. 2. 07:02
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom kérdező láttál e már antik szobrokat, középkori festményeket, vagy akár 100 éves divatlapokat?

Amit linkeltél talán 60 éve ha "ideál". Alig több mint egy generáció. Ha lenne is evolúciós nyomás, ennyi idő alatt, ilyen mépességben nem látszana a hatása.

Ráadásul az arcnak is van szerepe a párválasztásban. Egyféle alkatokhoz viszont sok féle arc keveredhet....

2020. szept. 2. 23:30
 9/18 Pombe ***** válasza:

Kedves @Kérdező!

Írod: "Evolúciósan nem ennek az alaknak kellett volna gyakorivá válnia?"

Nem. Az ember evolúciója azért gyors (már más lényekhez képest), mert állandóan az igényei változva, mindig előrébb jártak a szélesebb és elérhetőbb aktuális kínálattól. Ha a nők többsége ilyen lenne, az azt jelentené, hogy már nagyon régóta belassult az evolúció, és nincsenek új és változó férfiigények, és lassan kezd így minden nő tulajdonképpen közel egyformává válni.

Olyan ez, mint amikor a csökönyös szamár csak úgy megy előre, ha az orra elé kinyújtott botra kötött csemegét akarja elérni, de persze sohase éri el. Csak annyiban más ez, hogy a csemege folyamatosan egyre és egyre vonzóbbá válik, mert a szamár idővel lelassul, ahogy megszokva a csemege látványát, a csemege veszít a vonzerejéből, majd ismét felgyorsul a szamár, ahogy a csemege változása ismét növeli a vonzerőt.

De az az igazság, hogy másrészről a nők tényleg kezdenek egyformává is válni.

Nézd meg ezt a hölgyet: [link]

Nekünk hangsúlyosnak tűnik a különbség, de most próbáld beleképzelni magad mondjuk egy kutya helyébe. Nagy valószínűséggel nem sok különbséget látnál. Ám a mi agyunk rohamosan változott az evolúció során, és az egyre apróbb és apróbb különbségeket is egyre hangsúlyosabban kezdte láttatni velünk, és ezért is tudunk egyedülálló hatékonysággal megkülönböztetni emberi arcokat. Vagyis bár egyre kevésbé változunk testileg, de az agyunk cserébe egyre erősebb érzelmeket társít a valójában egyre jelentéktelenebbül különböző testi másságokhoz. Tehát igazándiból nagyon is hasonlóak a női formák, csak az agyunk a kínálatban a keresést még finomabbra hangolja, és mindig is ezt fogja tenni, így szükségszerűen mindig és mindig kevés lesz a szép nő, akárhogyan is fognak változni az időben (hacsak nem klónok lesznek végül).

2020. szept. 3. 15:30
 10/18 Pombe ***** válasza:
54%

#4: "Mert evolúciós nyomás nem volt."

Volt, különben nem alakul ki ez a forma, csak a gyakorlatból adódóan a folyamat nagyon lassú volt emberi szemmel nézve, ugyanakkor a többi mellettünk evolváló lény változásaihoz képest meg elképesztően gyors. Vagyis hozzájuk képest az evolúciós nyomás bizony nagyon is erős volt.

Ugyanakkor a többivel tökéletesen egyetértek.

Miért? Ezek ma nem ugyanolyan szépnek és vonzónak lennének kikiáltva? Feltételezem, hogy a @Kérdező nem arra gondolt, hogy egy az egyben, centiről centire csak az ugyanilyen nők vonzóak ma.

2020. szept. 3. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!