Őszintén! Szőrtelenítenétek akkor is, ha elfogadott lenne a szőrösség a mai világban?
Ki az, aki csak a társadalmi elvárások miatt teszi és ha tudja, hogy nem kell menni sehova nem szőrtelenít?
Miért igénytelenség a szőrösség?
Lány vagyok egyébként és többször is megfogalmazódott bennem a kérdés, annak ellenére, hogy én is “engedelmeskedek” a normáknak. Ha gáz dolog, amit el kell távolítani akkor miért így vagyunk teremtve? Igazságtalan egyébként:D
Szerintem ez mar nagyon beleivodott a tarsadalomba, hogy egy nonek szorteleniteni kell es ugy a szep. Annyira, hogy en is igy latom szebbnek es noiesebbnek magam, pedig egy nyug az egesz szortelenites.
Szoval en tovabbra is szortelenitenek valoszinuleg, mert nehezen tudnam mar megvaltoztatni ez a kialakult kepet a fejemben. Aztan lehet egy ido utann, ha senki sem szortelenitene es a ferfiak is ezt imadnak, akkor nem szortelenitenek en sem.
Szerintem egy divathullám előbb-utóbb kisöpri a mai szőrtelenség-mániát. Nem feltétlen hippi esztétikumra gondolok (persze az is előfordulat), hanem hogy mondjuk széles körben beivódik az emberekbe, hogy borzasztó egészségtelen (tökmindegy, hogy tényleg az-e vagy sem). Vagy ahogy öregszenek a már erősen szőrtelenítő generációk, a fiatalok egyre inkább az idősebbekhez kötik, öreges, lázadni kell ellene, stb.
Egyébként pl. szakállás férfi (főleg fiatal) sokkal több van, mint ötven évvel ezelőtt.
Én intim részről és hónaljról leszedném (előbbi nagyon erős, és zavar is, kényelmetlen, a hónaljon meg szerintem nem olyan higiénikus, legalábbis nem “tiszta érzés”), de lábról és karról biztos nem. Sötétebb szőröm van, de nem egy dzsungel, a karomon pláne csak pár szál van, úgyhogy simá viselném, ha nem könyvelnének el emiatt igénytelennek.
Egyébként zárójelben: szerintem ha tényleg divatban lenne a szőrösség, sokkal többen hagynák meg, mint ahányan most bevallják. Most mindenki azt mondja, hogy biztos szőrtelenítene, de pár éve még érdekel módon senkit nem zavart... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!