Gubancos hosszú ebayes parókát valahogy ki lehet fésülni vagy kuka?
Ha minden hosszú parókámat kidobtam volna, mert gubancos, egy se lenne :)
A hosszú parókák ilyenek sajnos, mindegy, honnan van. Van 100 centis göndör parókám, annak a fésülésébe rendesen leizzadok :'D
Mennyire gubancos?
Van parókafésűd/balzsamod?
Ha nincs, fa vagy fém fésűd?
A műanyag fésűtől jobban száll a paróka, szóval ha nincs, érdemes beszerezni fa vagy fém fésűt, vagy direkt parókafésűt, sokkal könnyebb velük dolgozni.
Mindenesetre ha mindenképpen neki akarsz így állni, ritkafogú fésűvel dolgozz. A parókát alulról érdemes elkezdeni fésülni (én egyszerre olyan tenyérnyi magasságot haladok). A gubancokat vagy szétbontod fésűvel/ujjal, vagy ha abszolút nem akar szétjönni, kivágod (esetleg addig fésülöd, amíg ki nem hullik, de ez azért nem jó, mert tőből jön általában, aztán ha ritka a paróka, megkopasztod vele).
Van, aki balzsammal bekeni a kezét, és úgy bontja szét, én még azt nem próbáltam. Hallottam testápolós megoldásról is. De ha balzsamozol/testápolózol, utána mindenképpen mosd ki a parókát.
Miután kifésülted, öblítős vízben mosd ki (kevés öblítővel, csak pár percig áztasd, mert különben könnyen ilyen fura állaga lesz). Ettől kicsit puhább lesz az anyag, és talán egy icipicit könnyebben fésülhető lesz tőle. Én mindig először öblítőzöm őket, utána már parókasamponnal mosom.
Ha megszáradt, érdemes befonva tárolni, úgy kevésbé lesz gubancos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!