Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Az emberek elhiszik, hogy a...

Az emberek elhiszik, hogy a kozmetikumok képesek szebbé varázsolni?

Figyelt kérdés

Mindenhol azt látom, hogy az emberek megszállottan igyekeznek javítani a külsejükön és képesek vagyonokat költeni kozmetikai cikkekre (főleg nők). Én úgy gondolom, hogy ezek a dolgok annyit javítanak, mint " egy házon a falfestés vagy ablakmosás, de a házból sosem lesz villa". Egyetèrtetek ezzel?

Illetve találkoztatok már olyannal, hogy ezektől a mű dolgoktól valaki teljesen másképp nézett ki? Ezek a dolgok egyszer lekerülnek az emberről, illetve a pl. a plasztikai sebészet nem változtat a géneken.

2020. ápr. 14. 23:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik hobbim az arcápolás. Imádok hatóanyagokról tanulni, tanulmányokat olvasni róluk, termékekben keresni őket, kipróbalni őket és nézni, hogy vajon nekem mi az ami használ és mi az ami nem. Rohadtul nem azért kenegetem magam, hogy megváltozzon mások véleménye rólam. Kit érdekel ki mit gondol a bőrömről.
2020. ápr. 15. 13:42
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

"nem hiszem,hogy attól, hogy krémmel megállítottad a hámlást, jelentősen megváltozott az emberek véleménye rólad"

Nem is akarom, hogy megváltozzon rólam bárki véleménye. Mindenkinek joga van azt hinni rólam, amit csak akar.

Elhiszem, hogy van, akinek elhízottan is van önbizalma, de a kivétel nem a szabály.

De az önbizalom nem is azt jelenti, hogy te mit hiszel magadról. Vagyis az inkább téves önbizalom. Ha valaki büdös, csövesnek néz ki, rohad a foga, és a 8 általánost sem járta ki, hiheti magát rohadt okosnak és a nők álmának, attól ez még nem lesz igaz. A külső és a belső egyensúlya az önbizalom. Hogy az vagy kívül, aki belülről akarsz lenni.

Az önbizalom nem azt jelenti, hogy a lehető leglepukkadtabb, legminimálisabb szinten kell magadat elfogadni.

2020. ápr. 15. 14:42
 13/18 A kérdező kommentje:

A kövér embernek nem feltétlenül azért van önbizalma, mert nem látja be, hogy kövér, hanem lehet, hogy más értékrend szerint értékeli saját magát. A túlsúlyosok között akad olyan amelyik tud változtatni és olyan is aki nem. Az eredeti kérdés egyébként a "genetikai adottságokra" irányult mint meg-nem-változtatható dologra és akkor eljutottunk oda hogy nemcsak arcvonásokra vonatkozik ez.

Amiket leírtál azok olyan dolgok amiken az ember tud változtatni ès amin lehet változtassunk is. De én azt látom,hogy az emberek erőlködnek ilyen mű dolgokkal, ami úgyse változtat semmin,sokba is kerülnek és ráadasul ártanak az eredeti természetes állapotnak (gondolok itt a hajfestékre, póthajra, műszempillára, napi szintű sminkelésre és akkor már a plasztikai sebészetet ne is említsem...). Összességében jobban járna mindenki ha elfogadná saját magát.

2020. ápr. 15. 15:29
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

De nem érted azt, hogy sokan nem önazonosak úgy, ahogy születtek. A "saját magam" az nem az vagyok, ahogy megszülettem, a gondolataim, érzéseim tesznek engem saját magammá. Ha én jobban érzem magam barnán, mint szőkén, sokkal jobban "önmagam" vagyok, akkor ez van. Neked semmi jogod megmondani, hogy maradjak szőke, mert a barna hazugság.

Szerintem ezért nem értünk egyet, mert szerinted a "fogadja el önmagát = úgy jó, ahogy kiszarták a világra", szerintem meg az embernek meg kell találnia önmagát belül, és ahhoz igazíthatja a külsejét.

2020. ápr. 15. 15:40
 15/18 A kérdező kommentje:
A kérdés nem az volt, hogy "gondolja valaki hogy kozmetikumok által ki tudja-e fejezni az egyéniségét", hanem, hogy "gondolja-e valaki, hogy ettől szebbnek fogják látni mások".
2020. ápr. 15. 15:56
 16/18 anonim ***** válasza:

De... ez megint csak olyan, hogy van, aki szebbnek fog látni, van, aki nem. Engem nem érdekel, hogy kinek tetszene jobban más színnel a hajam, vagy kinek tetszik most.

Nekem pl. nem tetszik a feltöltött kacsaszáj. Ettől függetlenül rengeteg nőnek van, és nem fognak vele leállni. Ők valószínűleg azért csinálják, mert szebbnek látják magukat úgy. Ezzel semmi probléma.

2020. ápr. 15. 16:36
 17/18 A kérdező kommentje:
Szerintem akinek kacsaszája van az nem önazonosság céljából csináltatja olyannak, hanem mert az önbizalomhiányát próbálja javítani és úgy látja, hogy célközönsége így jobban szereti őt. De én nem akarok senkit se megváltoztatni, csak elmondom a véleményem.
2020. ápr. 15. 16:57
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem tudom, innentől már tényleg nem lehet mondani. Egyikünk véleménye sem fog megváltozni. Csak nem kell lenézőnek lenni, ennyi a lényeg.
2020. ápr. 15. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!