Eredményre vezet a sűrű borotválkozás?
Néhány ember azt mondja, a sűrű borotválkozás erősíti a szakállat viszont egyesek meg azt, hogy nem.
Kinek van igaza?
"A borotválkozás nem erősíti a szőrt, ugyanakkor néhány tényező miatt mégis erősebbnek érzékeljük azt: egyrészt a merőlegesen elvágott szőrszálak szúrósabb érzetet keltenek a még nem vágott, vékony végű szőrszálaknál, másrészt a csak borostás hosszúságúra nőtt szőrszálak kevésbé hajlékonyak a korábban több centiméter hosszúra is megnőtt szőrszálaknál. A tévhit onnan is eredhet, hogy sokan azonnal borotválni kezdik a szőreiket, amikor a pubertás során megjelennek, és azt hiszik, az évek múlva felbukkanó erősebb szőr a borotválás eredménye, pedig egy felnőtté anélkül is erősebb, mint egy kamaszé. Ugyanígy az se igaz, hogy a gyakori vágástól dúsabb lesz a haj, mivel a szőrtüszők és hajhagymák száma eleve adott, nem befolyásolja az, hogy a már kinőtt hajjal mi történik."
Én kb 2 éve borotválom a karomat.
Hosszú sötétbarna göndör hajam van, es fekete szorzetem.
Az elso egy evben ugyanugy nott vissza, kb 3 naponta borotvaltam. Mostmar egyaltalan nem olyan surun no, es nagyon sokat vilagosodott is. Kb hetente egyszer szaladok vegig a borotvaval mindet karomon, mert mar nem no annyira vissza, hogy zavarjon.
Tehat nekem segitett, mar sokkal visszafogottabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!