Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Eredményre vezet a sűrű...

Eredményre vezet a sűrű borotválkozás?

Figyelt kérdés

Néhány ember azt mondja, a sűrű borotválkozás erősíti a szakállat viszont egyesek meg azt, hogy nem.

Kinek van igaza?

2020. febr. 24. 17:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

[link]

"A borotválkozás nem erősíti a szőrt, ugyanakkor néhány tényező miatt mégis erősebbnek érzékeljük azt: egyrészt a merőlegesen elvágott szőrszálak szúrósabb érzetet keltenek a még nem vágott, vékony végű szőrszálaknál, másrészt a csak borostás hosszúságúra nőtt szőrszálak kevésbé hajlékonyak a korábban több centiméter hosszúra is megnőtt szőrszálaknál. A tévhit onnan is eredhet, hogy sokan azonnal borotválni kezdik a szőreiket, amikor a pubertás során megjelennek, és azt hiszik, az évek múlva felbukkanó erősebb szőr a borotválás eredménye, pedig egy felnőtté anélkül is erősebb, mint egy kamaszé. Ugyanígy az se igaz, hogy a gyakori vágástól dúsabb lesz a haj, mivel a szőrtüszők és hajhagymák száma eleve adott, nem befolyásolja az, hogy a már kinőtt hajjal mi történik."

[link]

[link]

2020. febr. 24. 17:08
 2/5 A kérdező kommentje:
Kösz a gyors választ, viszont én nem annyira bizok meg az ilyen cikkekben, inkább egy ember tapasztalatában bízok meg. Viszont itt tényleg az reálisabb amit te bemásoltál & linkeltél.
2020. febr. 24. 17:36
 3/5 anonim ***** válasza:

Én kb 2 éve borotválom a karomat.

Hosszú sötétbarna göndör hajam van, es fekete szorzetem.

Az elso egy evben ugyanugy nott vissza, kb 3 naponta borotvaltam. Mostmar egyaltalan nem olyan surun no, es nagyon sokat vilagosodott is. Kb hetente egyszer szaladok vegig a borotvaval mindet karomon, mert mar nem no annyira vissza, hogy zavarjon.

Tehat nekem segitett, mar sokkal visszafogottabb.

2020. febr. 24. 19:00
 4/5 anonim ***** válasza:
52%
Nálam az a sűrű borotválkozás eredménye, hogy mindig sima a fejbőröm, mint a babapopsi 😁
2020. febr. 25. 13:10
 5/5 anonim válasza:
100%
Tini koromban anyám mindig azzal riogatott hogy ha leborotválod, akkor kettévágod a szálat és erősebb, sötétebb, sűrűbb lesz a szőr. Azóta már rájöttem hogy anyám nem egy zseni és ez pedig totálisan nem igaz. Nem lesz semmi következménye :)
2020. márc. 1. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!