Körmösök! Mit csinálhatok rosszul?
1 éve csinálom itthon magamnak a gél lakkomat, de elég sokszor ütközöm bele ugyan azokba a hibákba és fogalmam sincs, hogy mit csinálhatok rosszul. Crystal nails-es felszerelésem van, általában a 3 step lakkokat használom.
Rendesen előkészítem a körmöt (reszelés, bőrfeltolás, mattítás, portalanítás) és utána a crystal nails nail prepjét és a acid free primert használom. Ezek után a Cover pink gel lakkot (erősítem vele a körmömet), majd 2 rétegben a választott 3 step-es lakk és fedőlakknak a GL 0 Clear Top-ot. Cleanserrel fixálni szoktam.
Ezek után sokszor berepedezik a lakk, főleg a köröm végen, volt olyan hogy fel is pattogott. Legutóbb belevegősödött (felhólyagosodott még az UV lámpában) és le tudtam szedni.
Tippek, tanácsok, hogy mit ronthatok el?
Vegyel ledes lampat.
Jobban megmaradna egy rendes epitett mukorom pl egylepcsos cristsl nails xtreme fusion acrile gellel!!! Gyorsan reszelheto.
Savmentes primer nem kell a gél lakk alá. Ha mégis raksz, akkor nagyon lehelet vékonyan, mert elrontja a tapadást.
Ha a cover pink gél lakk alatt a compact base gélt érted, akkor az alapnak töléletes.
A felhólyagosodás az tipikusan annak a hibája, hogy túl vastagon viszed fel a rétegeket és ez szintén rontja a tapadást. Főleg, ha egy pigmentáltabb színről van szó, akkor lehelet vékonyan kell felkenni.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Crystal UV M2.2 lámpám (4x9 W) van, 1 éve használom és nem sűrűn, hisz a körmöket csak magamnak és anyukámnak csinálom.
Az előkészítésnél is nagyon figyelek, crytal nails-es reszelőket használok, a körömlemez mattításához buffert.
Tényleg nem szabad acid free primert tenni gél lakk alá? Ezt nem tudtam, rengeteg videóban azt láttam hogy kell használni.
Szia! Nekem ugyanez volt a bajom, hiába van ledes lámpám, vékony réteg, nagyon odafigyeltem mindenre és mégis pár nap és megrepedt; Easy Off Hardener Gel-t használok az alap fölé, szín alá, és tökéletes, minden féle takarítást, mosogatást, házimunkát bír:) nagyon jó kis termék, belinkelem, hogy könnyebben megtaláld :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!