Van olyan ország ahol tiltott a szakáll viselése?
Csak kíváncsiságból kérdezem 🙂
(Észak Korea kivételével)
Éppen benne élsz :D De tényleg. Magyarországon a középkortól egészen az 1800-as évekig hatályban volt a törvény, hogy csak nemesemberek hordhttak szakállat. Közembernek, parasztnak tilos volt, ha megtette, megbüntették. Igy alakult ki a hires magyar bajuszviselet, mivel ez volt a maximum arcszőrzet, amit egy parasztlegény megengedhetett magának.
Elég megalázó törvény volt ez. Eredetileg azt hiszem, valamelyik parasztfelkelés után vezették be büntető szankcióként, aztán évszázadokra hatályban maradt.
Wow, köszönöm. Ezt nem is tudtam!
És esetleg most van olyan ország?
Azt sajnos nem tudom :)
De logikai alapon:
Európai országban, Ausztráliában, USÁ-ban nem lehet, mert sértené az "Emberi Jogokat"
Iszlám országokban szintén nem lehet hiszen ott még él a nemek közti külső különbségek fontossága, és tradició, hogy a férfiak szakállasak
Kinában a kommunista rezsim ad-hoc, akár tilthatná is, de mivel 100 kinaiból genetikailag jó, ha három képes szakállnövesztésre, értelmetlen lenne egy ilyen törvénnyel foglalkozni.
Fekete Afrikában kb. ugyanez a helyzet.
Közép- vagy Dél-Amerikában tudnám leginkább elképzelni az ilyesmit, valamelyik banánköztársaságban, de őszintén szólva nem hinném, hogy van ilyen törvény bárhol.
Gondoltam, hogy ez lesz a válasz :)
De akkor nem is authentikus a smiley-d! ;)
Monjuk, ilyen alapon az enyém is csak igy ;o<)l
Mert szerintem se csupaszképű pasinak, se nőnek nem jut eszébe ilyesmin agyalni :D
Csak mi tudjuk, milyen fontos dolog a szakáll
én meg nem válnék tőle az életem árán se, nélküle csupasz gyiknak érezném magamat
Persze, tök jó, csak azt mondtam, nincs szakálla :D
Már biztos van olyan smiley is, már van mindenféle :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!