Mivel kezeljem a köldök piercingemet?
Sziasztok.
Szombaton voltam szúratni. Azt mondta a hölgy , hogy hámosítóval kenjem (Neugranormon, Bepanthen stb.), tisztítsam le, mondjuk nedves törlőkendővel és szépen fürdés közben vagy közvetlen utána forgassam, mozgással át.
Kérdeztem , hogy másra nincsen szükség?! Azt mondta , hogy nincsen, ha esetleg begyullad , akkor Betadin és valami gyulladáscsökkentő krém (Tetra, Telviran stb.) . Valamint az alkoholt és a kamillát sem ajánlja , más fertőtlenítőt se használjak, mert szárítja.
De pár barátnőm mondta nekem, akiknek szintén van, hogy ők használtak Ortiseptet.
Most tanácstalan vagyok..
Most kinek higgyek? ✌🏼😌👆🏼 Ti mivel kezeltétek? Nektek mit mondtak? Mennyi idő volt kb. mire helyre jött?! Sokszor gyulladt be?
Köszönöm a választ előre is.
Nekem azt mondták, hogy ne forgassam, ne mozgassam, mert egyrészt az a terület folyamatosan mozgásban van, másrészt bőven elég akkor, amikor kezeled.
Én octeniseptet használtam, befújtam és egy fültisztító pálcikával megtisztogattam, majd újra befújtam. Ennyi volt.
A hámosítót felejtsd el szerintem. Remélem a fürdés alatt zuhanyzást értesz :)
Nekem egyszer se gyulladt be, de kb.9 hónapig tartott mig teljesen meggyógyult. Rendszeresen belekaptam, vagy beleakadt a törölköző, de nekem minden piercingem lassan gyógyult, úgyhogy ez egyénfüggő is.
Ahogy az előző is írta, tökéletes. Octenisept. Krémek, kenőcsök nem jók, pláne nem hámosítók. Alkoholt tényleg ne, mert csak szárít, mivel 70%nál töményebb oldat az, ami hatásos fertőtlenítő, de az annyira szárít, hogy több bajt hoz, mint amennyit segít. Betadin folyadék sem rossz, csak annyi a baj vele, hogy színezi a ruhákat, ha hozzáérnek. Ortiseptet nem ismerem. Octenisept nem szárít.
A gyógyulás hosszadalmas, 2-6 hónap körül van, lehetőleg minél kevesebbet terheld és ne áztasd ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!