Fogszabályzás után beesett száj?
Sziasztok!
Érdekelne, más is járt így fogszabályzása után? Egyszer utána olvasta részletesebben és azt írták, ez akkor jellemzőbb, ha fogakat húznak miatta, ezáltal megrövidül a fogív. Na most nekem csak felül volt fogszabályzóm, 1 kicsi fogat húztak csak ki, mivel eleve kicsi a felső állkapcsom. A fogaim szépek, de olyan mintha alig lenne szám, szerintem vastagabb volt. Oldalprofilból zavar jobban, beesettebb az arcom a számnál.
Ezzel kihez fordulhatnék, lehet ezt korrigálni?
Szóval most vették le?
Mert akkor gyakorlatilag az eredeti méretére állt vissza a szád, eddig a brakettek kicsit kijjebb nyomták:)
Nem voltak kiugró fogaid? Nekem voltak, amiatt is lett fogszabim (meg nekem is kellett fogat húzni, igaz, az csak tej volt). Csak képeken látom, hogy a szabi előtt azért látszott, hogy a kiugró, össze-vissza torlódó első fogsorom kinyomta a számat, most viszont semmi ilyen gond nincs.
De ha biztosra akarsz menni, kérdezd meg a fogorvosod. Bár szerintem az állcsontműtét az egyetlen lehetőség, de azt én be nem vállalnám, ha nem életveszélyes/nagyon ocsmány a helyzet.
Aha értelek. Nekem elől volt egy kis torlódásom,de a fő ok amiért kellett az egy félrenőtt metszőfog volt - farkasfog -és azt húzták le.
Hu ne is mondd egyik ismerősömnek dupla állkapocs műtétje lesz nemsokára,egy vagyonba fáj neki de neki mélyharapása van, fájdalmai is vannak miatta meg evés közbeni kellemetlenségek ezért kell neki. De úgy tudom erre általában mélyharapás esetén van szükség. Nekem egyszintben van a 2 fogsor,csak picik a fogak és úgy érzem mintha kissé befelé dőlnének,ezáltal adva kevés szupportot a számnak. Ezt nehéz így elmagyaráznom de remélem értitek :D
Lehet keresnem kellene egy nagyon jól értékelt magándokit,aki talán utólagosan tud korrigálni ilyesmit.. Ha ez sem, maximum lágyrészekkel kezdek valamit pl hialuronsavval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!