Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Miért fáj még másfél hónap...

Miért fáj még másfél hónap után is a helix piercingem? Nem tudok azon az oldalamon aludni sem és ha hozzaerek folyik a könnyem

Figyelt kérdés
tippek?
2019. szept. 1. 12:31
 1/4 anonim ***** válasza:
90%
Gyulladt? Gennyedzik? Ha igen, kezelni kéne még. Octenisept nagyon jó rá, nekem szúrás után röpke 1 hét után semmi panaszom nem volt, 1 hónap után próbáltam kicserélni és már teljesen jól be volt gyógyulva, világon semmi problémám nem volt a helixel, pedig karika van benne és rajta alszok, szóval valami nem stimmel nálad. Száras ékszer van benne? Nem túl szoros? Ha gyulladt, akkor kamilla jó rá, ha nem tudsz mit hirtelen rátenni, tetrant érdemes beszerezni, az is nagyon szépen leviszi, sokan arra esküsznek. Ha kamilla sincs, akkor valami tisztább sóból egy sós vizes pakolás mindig jót tesz, fertőtlenít. Ha esetleg ezeket próbáltad, de semmi, akkor ideje visszamenni és rákérdezni, hátha tudnak valamit. Szúratva volt, ugye? Ha esetleg lövetted, akkor ne csodálkozz, hogy fáj.
2019. szept. 1. 13:01
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A helix piercing, meg úgy általában minden porcban lévő piercing teljes gyógyulási ideje nagyjából egy év. Ez azt jelenti, hogy ennyi idő, míg a porc teljesen renegerálódik, de fájdalmat, vérzést, stb. nyilván nem érzel ennyi ideig.

Van egy pár piercingem a fülemben (egész pontosan 9 a kettőben együtt), és az ennyi idő után teljesen normális, hogy nem tudsz rajta aludni, én a legújabb conchomon szintén nem tudok, pedig már négy hónapos. Viszont hogy annyira fájjon ennyi idő után, hogy sírsz, ha hozzáérsz az nem normális, valószínűleg be lehet gyulladva.

Octeniseptet én is nagyon tudom ajánlani, illetve a sós vizes törölgetést, ami úgy néz ki, hogy egy pohárnyi előzetesen felforralt vízbe egy késhegynyi tengeri sót teszel és ezzel áttörlöd naponta 3-4x. Mellé fújd az Octenisepttel naponta többször, illetve a kamillateás borogatás is nagyon jó tud lenni, de azzal csak módjával, mert a kamilla szárít. Remélem mondani se kell, hogy a tisztításon kívül ne érj hozzá, ne piszkáld és próbálj rá odafigyelni, hogy a hajad vagy ruhád se akadjon bele, ne rántsd meg.

Ha ezeket betartod és egy hét után nem tapasztalsz javulást, akkor viszont én visszamennék a piercerhez vele, nézzen rá, hogy szerinte mi lehet a gond, mert lehet az ékszer nem megfelelő, amit tettek bele.

2019. szept. 2. 00:58
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Még valami: igen, csatlakoznék az elsőhöz, ha esetleg kozmetikusnál vagy ne adj isten valami barbár piercingesnél lövetted(!), akkor sajnos nem nagyon tudsz vele mit csinálni, akkor el kell viselni és egy életre megjegyzni, hogy piercinget csakis szúratunk, sosem lövetünk, porcba meg aztán pláne nem.

Előző voltam.

2019. szept. 2. 01:03
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Mert még nem gyógyult meg. A porcos fülpiercingek teljes gyógyulási ideje 1-2 év! Tehát előfordulhat, hogy másfél év után sem tudsz aludni rajta.

De az, hogy ennyire érzékeny és már az érintéstől is fáj, nem normális. Gyulladás, vadhús, vagy fertőzés okozhatja. Kezeld türelmesen, ahogy a fentiek leírták.

2019. szept. 3. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!