Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Kontaktlencsések! Váltanék,...

Kontaktlencsések! Váltanék, de. Milyenek az árak?

Figyelt kérdés
Szeretnék kontaktlencsét és már utána is olvastam, de pár dolgot tényleg nem igazán lehet találni. Első sorban a kitrejesztett viselésű lencsét viselőktől, kb. mennyit költötök rá és a folyadékra? A nem megkezdett lencséket kb meddig lehet eltárolni? És van olyan esetleg aki már netről is rendelt lencsét?
2010. júl. 13. 10:39
 1/6 anonim ***** válasza:
Mindenképpen menj orvoshoz, mielőtt használni kezded. 5-6 félét is kipróbáltatnak veled, hogy el tudd dönteni, melyik válik be majd hosszú távon. Na és a görbület sem mindegy, tehát elsősorban nem te döntöd el, milyet akarsz. Az enyém három hónapra 18 000 folyadékkal együtt.
2010. júl. 13. 10:48
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Először is szemvizgálatra kelll menned. Ma már minden ilyen szemüveges-boltban (pl. ofotért, vision express) foglalkoznak ilyennel. Bemérik a szemed és megmondják, hogy lágy vagy pedig kemény lencse kell, ill. milyen márkát javasolnak. Aztán próbalencsén bemutatják, hogy tedd fel és haza is viheted "gyakorolni".

Az enyém lágy, max. 15 órát lehet bent, havi adagos , fél évre rendelem személyesen. Nekem elég drága, mert speciális, de sztem "normál" szemhiba esetén úgy 10-15 ezer körül mozog/félév.

Ehhez jön a kontaktlencsefolyadék. Kezdetben inkább olyan folyit válassz, ha lehet, mint a lencséd márkája.Ha már belejöttél, lehet változtatni esetleg.

Maga a hónapos lencse 28 napig lehet szemen (ázattaástól függetlenül). ezt fontos betartani, én már kezdek gyakorlottá válni, merek bűvészkedni 1-2 napos csúsztatással, de első kontaktlencséseknek nem jó, mert a szaruhártyán bevérzést okoz!!

No, röviden ennyi.

2010. júl. 13. 10:50
 3/6 anonim ***** válasza:
ja és ha még kérdeznél, nyugodtan, ha tudok , válaszolok:)
2010. júl. 13. 10:54
 4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, most megyek orvoshoz, de mondom előtte mégiscsak megismerkedek a dologgal :) köszi mindenkinek!
2010. júl. 13. 11:47
 5/6 anonim ***** válasza:

nekem úgy volt hogy az optikába bemérték a szemem és ajánlott lencséket majd választottunk 1 fajtát aztán be ki be kellett rakni a lencsét hogy tudj gyakorolni aztán attól függ hogy milyet választottál én havit választottam 1 hónapig volt és kaptam folyadékot és tokot hozzá majd a neten szétnéztem és mindenki azt mondja olyan fajtát kell venni amit illesztenek neked de az drága volt és szétnéztem neten nekem még a görbülettel is volt problémám mert ritka az egyik szememnél de 8,5 helyett 8,4eset rendeltem és ugyan úgy jó fél évre vettem lencsét netről 10ezerért ebbe a szállítási költség is benne volt a folyadékot meg a rosmannba vettem hozzá nem kell több ezer forintot kiadni érte de figyelni kell hogy olyat vegyél amilyen a lencséd tehát ha lágy lencséd van akkor lágy lencséhez való folyadékot úgy néz ki hogy fél évre a folyadék meg a lencse az kb.. 13ezerre jön ki

ha van kérdésed akkor írd meg nyugodtan

2010. júl. 13. 11:51
 6/6 anonim ***** válasza:

én netről szoktam rendelni lencsét, mert olcsóbb , mint ha itt venném meg az optikában. 13 ezer volt nekem félévre ( havi kontaktlencse). Van úgy,hogy tovább használom akár 2 héttel is , mert elfelejtem kicserélni :D eddig nekem nem volt még bajom belőle, de azért te próbálj meg figyelni :D folyadék kb. 2-3 ezer forint 2 hónapra nekem.

[link]

[link]

2010. júl. 13. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!