Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Miért van az hogy manapság...

Miért van az hogy manapság 8-9-10 éves gyerekek már önállóak, szegyenlosek meztelen és divatoznak?

Figyelt kérdés
2019. júl. 25. 23:05
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ohhh... ez a 3 dolog hogy jön össze?

1: örülni kéne ha egy gyerek önálló, nem kell kitörölni a fenekét kamaszkoráig.

2: szerinted ki nem szégyenlős meztelenül?!! A 10 éves lányok egy része már menstruál, nő a melle, stb Miért kéne természetesnek lennie hogy meztelenkedik? Óvodáskorban már meg szokás tanítani hogy ez nem illik, stb.

3: ezt nem is teljesen értem.

2019. júl. 25. 23:28
 2/5 anonim ***** válasza:
93%
Mert halad és fejlődik a generációjuk a korral.De egyébként az első dologgal semmi baj,az pont,hogy jó.A második szerintem nem csak náluk jelenik meg,normális gyerek/ember szégyenlős sokszor ruhában is nemhogy meztelen.A harmadik pedig szintén a fejlődésnek köszönhető,ha a koruknak megfelelően teszik akkor szerintem okés.
2019. júl. 25. 23:40
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Akkor régen, mikor te voltál 8-10 éves, csak olyan ruhát viseltél, ami nem volt szép, és semmi beleszólásod nem volt abba, hogy mit szeretnél felvenni?

Egy normális szülő nem szeretné égetni a gyerekét, nem szeretné ha a ruhája miatt kicsúfolnák.

20 évvel ezelőtt voltam 9 éves, de már 8 évesen is tudtam, hogy nekem x cipő tetszik, és ha elfogadható volt az ára, akkor Szüleim meg is vették.

A szégyenlőség egyénenként változik. Azonban ki ne lenne ruha nélkül szégyenlős nem szinte ismeretlen emberek előtt?

Az önállóság pedig pozitívum egyértelműen.

De ez is lehet kétértelmű. Jobb esetben a szülő tanította meg neki, rosszabb esetben pedig a szülő sz.rik a gyerekre és emiatt kényszerült önállóságra.

2019. júl. 26. 05:55
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én azt tapasztalom, hogy nem valami önállóak.

Olyan szintem vannak, mint régen a 4-5 évesek. (95-ben születtem)

A szégyenlősség teljesen normális, 5-6 évesen se szerettem pucérkodni mások előtt, főleg nem ellentétes neműek előtt..legyen az akár rokon..

Divatozás is normális. Ovodás koromban is volt akit cikiztek a ruhái miatt, általánosban meg már első osztályban nagyba ment a kiközösítés. Aki szegényebb volt, és melegítőben meg hasonlókban járkált cikizték nagyon. Manapság még rosszabbak a gyerekek.

2019. júl. 26. 10:39
 5/5 Metionin ***** válasza:
100%

Ez gyerek és nevelésfüggő, nem csak manapság van ez így. Én kisvárosban nőttem fel, ebben az életkorban amit írtál, sok gyerek már volánbusszal járt be egyedül iskolába meg bicikliztek. Engem ilyenkor már simán egyedül hagytak nyári szünetben félnapokra és ki volt adva mindennap hogy mit kell takarítani mire hazaérnek. Sokan már simán a kistesójukra vigyáztak ilyen korban. Én inkább azt veszem észre hogy mostanában a szülő akkor is félti a gyereket ha a gyerek amúgy nem szorulna rá.

A szégyenlősség szintén tök okés, azért sokan kisiskolás korban már szemérmesek.

A divatozás meg szintén ugyanúgy ment régen, csak más cuccok voltak divatosak, én 90es vagyok, kisiskolás koromban pl. a világítós cipő volt a menő. Ugyanúgy cikizték nálunk is azt aki nem kapott menő ruhákat vagy nem volt divatos táskája, füzetborítója stb. mint manapság.

2019. júl. 26. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!