Intim területen borotválás?
A borotvával is lehetnek gondok. Fontos egy jó minőségű éles borotva. Előtte nem árt lefertőtleníteni egy kis alkohollal vagy pedig ennek híják forró víz a csap alatt.
Szőrirányba megegyező irányba húzd. Nem lesz tükör sima, de sokkal kíméletesebb. Ha teljesen simára akarod, akkor is ajánlott elsőnek így, aztán ellentétesen. 1 felületen ne menj át többször, mint 2. Legjobb, ha csak 1x. Tehát lehetőleg minél kevesebbszer. Ajánlott még heti 2x valamiféle bőrradír, de lehetőleg ne közvetlen borotválás után. Akár fürdőszivacs, keversz otthon bőrradírt (só/cukor és tusfürdő is megteszi, de találsz neten), vagy veszel boltban. Még a törölköző is tud bőrradírként funkcionálni, ha valóban megdörzsölöd vele, és nem tapogatod. Nekem még ami szokott segíteni az a hintőpor. Krémek terén pedig változó. Van olyan, amitől rosszabb lett, de van ami segít. Közvetlen utána pedig valahogy csak a hintőport bírja a bőröm, semmi mást (legalábbis eddig így tapasztaltam).
Még alternatíva a gyanta, epilátor. De szőrbenövés, utána vérzés, meg hát fájdalom... Nem mindenki bírja. Talán a legjobb beruházás egy komolyabb IPL készülék. Én most azzal szöszmötölok, tűnnek elfele a szőrszálak szerencsére :) De ha beruházol egy ilyen készülékre, akkor valami komolyabbat!
Szájvízzel fertőtleníteni wtf??? xD
Hidrogén-peroxiddal kend át a területet borotválás után
#1 vagyok
Még, amit elfelejtettem, hogy áztasd kb 10-15 percig a borotválandó felületet (ezesetben intim), aztán borotváld. Így puhulnak a szőrszálak. De túl sokáig se áztasd (bőröd miatt)! "Kenőanyagnak" én mondjuk simán tusfürdőt szoktam használni, de volt példa borotvahabra is. Még a balzsam is kitűnő, talán jobb mint a tusfürdő. A víz hőmérséklete pedig ne legyen forró, de kellemesen meleg. Borotválás után még egy kis hidegvíz is segíthet. Nem kellemes, de nyáron nem is kimondottan rossz :)
Aztán pedig vagy meztelenül aludj, vagy olyan fehérneműt válassz, ami nem irritálja.
Nem garantált, hogy nálad is működik a dolog, de egy próbát mindenképp megér szerintem. Ha pedig valami működik, jegyezd meg a menetét! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!