A tojastol lehet pattanásos a bőröm?
Én őszintén már meguntam, hogy mindenki azzal jön, hogy “a tej, a tojás, a glutén, a szója, a magvak, a só, a fűszerek...stb minden rossz a bőrnek”, és falra tudok tőle mászni.
Igen, létezik ilyen is akkor, ha intoleráns rá a szervezeted, van akár minimális szintű érzékenységed rá.
Tehát önmagában nem a tojás, nem a glutén vagy a tej rossz, hanem a szervezeted egyszerűen így van bekódolva.
Nagyon kevés ember létezik egyébként, akinek nincs semmilyen érzékenysége. Aki nem laktózos vagy tojásérzékeny, az inzulinrezisztens és cukros (én is az vagyok 😄).
De nem kell túlkomplikálni: szimplán attól is lehetsz pattanásos, hogy nem megfelelő az arcápolási rutinod, nem a bőrödnek megfelelő kozmetikumokat használod, túl gyakran nyomkodod, és elfertőződnek, vagy az egész hormonális eredetű, vagy stresszes volt az utóbbi időszak.
Egy (igazán) jó kozmetikus azonnal meg tudja állapítani, hogy a te pattanásaid milyen eredetűek, és mit tudnál tenni ellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!