Fénylő arcbőr ellen?
Nagyon zavar és szerintem csúnya is.
Hogy kezelhető, vagy hol tudok rá megfelelő készítményt vásárloni?
Nem csak te vagy igy ezzel, nyugi...
En ezeket hasznalom:
Bioderma Sebium matt-extrara mattit
Hasznalhatsz magasabb faktoros fenyvedot, ami jobban vedi az arcod:
Bioderma Photoderm SPF50(talan ez a neve)
de van pl. a La Roche Posay-nak is valami fenyvedo spray-e, ugyancsak talan 50 faktoros. Ez nagyon jo, mivel hasznalhato fixalonak is sminkre, barmikor ujra felfujhatod.
Ezeket mind gyogyszertarban megtalalod.
Zsirosodas ellen pedig jo egy sima zsebkendo, amivel feliktatod a felesleges olajakat az arcodrol.
Javithat a helyzeten egy jo arcapolasi rutin kialakitasa, ami idovel csokkentheti a fenylo hatast. En a Bioderma es La Roche Posay termekekre eskuszom, nagyon jo az ar-ertek arany es tenyleg minosegi termekeket arulnak.
De az is lehet, hogy mindezt genetika okozza,vagy rossz etrend hormonok,idojaraa...ki tudja.
Azelott viszont, hogy belekezdenel barmibe azt ajanlom menj el egy borgyogyaszhoz. En egy magan klinikara jarok, es ha teheted, ezt ajanlom neked is. Megtudjatok beszelni, hogy mi lenne a megfelelo szamodra+valaszt kaphatsz mas kerdeseidre is.
Ha segithetek barmiben, nyugodtan irj:)
Nekem is zsíros bőröm van, de ilyen melegben már nem is próbálkozok mattító kozmetikumokkal, ment azokat is csak kiizzadom. Csak a minimumra törekszem nappal a kencékből: hidratáló szérum, fényvédő krém. (Estére jön a komolyabb arcápolás.)
Ezután mattító púdert használok, és ha kezdek túlzottan fényesedni, akkor felitatom egy papírzsepivel (plusz ha van rá módom, akkor újra púder). Eddig a Catrice átlátszó mattító púdere vált be legjobban, de még nem próbáltam drágábbakat.
Ha pedig az utcán sétálva fénylik az arcod, amiatt ne aggódj, nyáron mindenki így néz ki.
Köszönöm a segítséget!
Voltam már bőrgyógyásznált, írt krémet, de hiába.
Egyébként nem mindig zsíros a bőröm, de mégis fénylik állandóan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!