Arcbőr próblémák ellen mit kéne tenni?
Tudom, sokak szerint nem jó, de én kozmetikust ajánlok!
Régebben én is azt hittem, hogy a kozmetikus semmit nem ér, de ha talàlsz egy nagyon ügyeset, gyönyörűen helyre tudja tenni az arcbőrödet!!
Én évekig küzdöttem aknés/pattanásos bőrrel, orvos által felírt krémeket használtam, magamtól is vettem krémeket, tonikokat, házi praktikákkal is próbálkoztam, de semmit nem segített.
Ami az én bőrömet helyrehozta, az a havi egy mélytisztítás, illetve a kozmetikai savas hámlasztás (ezt havonta nem muszáj)! Illetve a kozmetikusomtól vettem a bőrömnek megfelelő hidratáló krémet és tonikot, amik szintén sokat segítettek!
Ha neked nem aknés a bőröd, akkor esetleg az étrendedre figyelj oda, ugyanis jópàr ételtől is simán lehetsz pattanàsos.
Üdv!
Ha nagyon komoly a probléma, és nem használnak kicsit sem a lent megemlített tanácsaim, akkor mindenképp keress fel egy kozmetológust. VISZONT... ha még fiatal vagy (serdülő kort értem) akkor nem feltétlenül tesz jót a
A sima és egészséges bőr alapja a tisztaság. Mivel ha szennyeződések vannak a bőrödön (már pedig biztos vannak, minden ember bőrén találhatóak) akkor az elősegíti a faggyú túltermelődését. Magyarul ha koszos a fejed akkor elszaporodnak a pattanások. Ezért ajánlott vagy micellás vizet használni (mivel az nem csak sminkre jó) például én nagyon szeretem a biodermának a micellás vizét, de lehet arctejjel is tisztítani, csak magyon fontos, hogy utána tonizáld le, mivel az arctej tágítja a pórusokat és pont, hogy az a célunk, hogy összehúzzuk ezeket. Tehát tisztítás: arctej+tonik+hidratáló (mivel a tonik szárít, vagy micellás víz.
Nagyon fontos emellett a folyadékbevitel (most nem a hetvégi iszogatásokra gondolok;) ) hanem próbálj meg minimum 1,5 liter vizet inni, de inkább többet. Az alvás is fontos regenerálódás szempontjából. Az ételek is sajnos befolyásolják. A zsírosabb ételektől sajnos az arcod is azzá válik. Próbáld meg elkerülni ezeket. Emelett még használhatsz pakolásokat miteszerek illetve pattanások ellen, meg kenőcsöket/krémeket. Ja és az alapozó..... nahát az sem a bőr barátja sajnos. Most így ennyi jutott hirtelen eszembe, ha valamivel kapcsolatban még kérdésed van, nyugodtan írj üzenetet.
13 éves ugyan olyan cipőben járó lány.😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!