Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Arcbőr próblémák ellen mit...

Arcbőr próblémák ellen mit kéne tenni?

Figyelt kérdés
Eléggé pattanásos az arcombőröm.Tudom nem kéne őkrt kinyomkodni de zavarnak.És utána ugye a vér rászárad.Nagyon csúnya igy az arcbőröm.A sebek enyhítésére van valami,vagy esetleg s pattanások megelőzésére?

2019. jan. 30. 17:35
 1/6 anonim ***** válasza:
76%
Nyomkodás előtt forró gőzzel fel kell melegíteni a bőrt 40°C körüli hőmérsékletre, mert kb. ott van a faggyú lágyuláspontja és sokkal kisebb erővel lehet kinyomni. Lehet kapni komedo kinyomó rozsdamentes eszközt (a youtube-on számtalan videót láthatsz), ami kisebb erővel nyom, kisebb roncsolást végez. Rendszeresen kell arcvizet használni.
2019. jan. 30. 18:17
 2/6 anonim válasza:
100%
60 fok felett lágyul a faggyú, nem 40 fokon ( 37 fokos a testünk alapból). Mindenképpen fertőtlenítsd a kezed és arcod nyomkodás előtt. Kerüld a magas alkohol tartalmú lemosókat (“alkohol denat” az összetevőlista első felében). Ne radírozz, inkább használj enzimes vagy savas hámlasztót. Hidratálj gél állagú illatmentes krémmel. Menj el bőrgyógyászhoz és írass fel valamit.
2019. jan. 30. 19:03
 3/6 anonim válasza:
A kezelés nagyon függ a korodtól, nemedtől. Sokféle hatóanyag kapható, van ami vényköteles, pl retinoidok, antibiotikumok, mind külsőleges, mind tabletta formában. A szalicilsav, cink, B vitamin hatóanyagok nem vénykötelesek. Olvass utána, tájékozódj. Ajánlom a szépségreceptek.hu blog cikkeit.
2019. jan. 30. 19:07
 4/6 anonim ***** válasza:

Tudom, sokak szerint nem jó, de én kozmetikust ajánlok!

Régebben én is azt hittem, hogy a kozmetikus semmit nem ér, de ha talàlsz egy nagyon ügyeset, gyönyörűen helyre tudja tenni az arcbőrödet!!

Én évekig küzdöttem aknés/pattanásos bőrrel, orvos által felírt krémeket használtam, magamtól is vettem krémeket, tonikokat, házi praktikákkal is próbálkoztam, de semmit nem segített.

Ami az én bőrömet helyrehozta, az a havi egy mélytisztítás, illetve a kozmetikai savas hámlasztás (ezt havonta nem muszáj)! Illetve a kozmetikusomtól vettem a bőrömnek megfelelő hidratáló krémet és tonikot, amik szintén sokat segítettek!

Ha neked nem aknés a bőröd, akkor esetleg az étrendedre figyelj oda, ugyanis jópàr ételtől is simán lehetsz pattanàsos.

2019. jan. 30. 22:48
 5/6 anonim ***** válasza:

Üdv!

Ha nagyon komoly a probléma, és nem használnak kicsit sem a lent megemlített tanácsaim, akkor mindenképp keress fel egy kozmetológust. VISZONT... ha még fiatal vagy (serdülő kort értem) akkor nem feltétlenül tesz jót a

A sima és egészséges bőr alapja a tisztaság. Mivel ha szennyeződések vannak a bőrödön (már pedig biztos vannak, minden ember bőrén találhatóak) akkor az elősegíti a faggyú túltermelődését. Magyarul ha koszos a fejed akkor elszaporodnak a pattanások. Ezért ajánlott vagy micellás vizet használni (mivel az nem csak sminkre jó) például én nagyon szeretem a biodermának a micellás vizét, de lehet arctejjel is tisztítani, csak magyon fontos, hogy utána tonizáld le, mivel az arctej tágítja a pórusokat és pont, hogy az a célunk, hogy összehúzzuk ezeket. Tehát tisztítás: arctej+tonik+hidratáló (mivel a tonik szárít, vagy micellás víz.

Nagyon fontos emellett a folyadékbevitel (most nem a hetvégi iszogatásokra gondolok;) ) hanem próbálj meg minimum 1,5 liter vizet inni, de inkább többet. Az alvás is fontos regenerálódás szempontjából. Az ételek is sajnos befolyásolják. A zsírosabb ételektől sajnos az arcod is azzá válik. Próbáld meg elkerülni ezeket. Emelett még használhatsz pakolásokat miteszerek illetve pattanások ellen, meg kenőcsöket/krémeket. Ja és az alapozó..... nahát az sem a bőr barátja sajnos. Most így ennyi jutott hirtelen eszembe, ha valamivel kapcsolatban még kérdésed van, nyugodtan írj üzenetet.

13 éves ugyan olyan cipőben járó lány.😊

2019. febr. 2. 00:37
 6/6 anonim ***** válasza:
*Nem feltétlenül tesz jót a hormonoknak.
2019. febr. 2. 00:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!