Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mániámmá vált a tisztálkodás,...

Mániámmá vált a tisztálkodás, ápoltság! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Lehet hülye kérdés,de mit tegyek ha mániámmá vált a tisztálkodás?

Úgy kezdem a napomat,hogy tusolok,utána testápoló,parfüm,dezodor,és egyéb ilyen kenceficék.Ezután elmegyek valahová,majd ha hazajövök 1. dolgom,hogy lefürödjek.(akkor is,ha 11-12 óra körül már otthon vagyok)

Utána megint testápoló,stb.Elmegyek edzeni.Hazajövök,olyan 16:00 körül,és megint fürdök,utána testápoló,meg amiket már írtam.Viszont este nem bírom ki,hogy ne fürödjek megint,nem tudok úgy befeküdni az ágyamba.A hajamat naponta mosom,van amikor kétszer is,edzés után.Egy 75 ml parfüm nálam 1,maximum másfél hétig tart.200 ml tusfürdő egy hét.

Mit tegyek?Ez már mánia.

2010. júl. 8. 17:22
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Addig kencézd magad, amíg van időd.

nekem egy éves a gyerekem:

naponta 3 perc gyors zuhany, ebben a hajmosás is benne van. Testápolózás csak akkor, ha már elaludt és eszembe jut. :)

2010. júl. 8. 17:25
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Helyezkedj el tisztálkodási szereket gyártó cégnél "terméktesztelő" munkakörben.
2010. júl. 8. 17:26
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

jézus.

hajmasást szerintem "hagyd abba".

Ez igy nagyon nem egésztséges neki.

Fürdést meg próbáld csökkenteni 2-re..

2010. júl. 8. 17:30
 4/10 A kérdező kommentje:
jójó,hagyjam abba.De hogyan?Ez olyan,mintha egy dohányzónak mondanátok,hogy szokjon le.
2010. júl. 8. 17:30
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálam is hasonló a helyzet... Én viszont tudatosan próbálok tenni ellene... de ha elmegyek valahova zuhany nélkül( akkor is jó illatom van, parfüm, testápoló) de akkor nagyon rosszul érzem magam... Nekem is akkor jó, ha mindig frissnek érzem magam, különben olyan "punnyadtnak" képzelem magam :) Pedig nem! nekem az a probléma, hogy nagyon száraz a bőröm, ekcémás vagyok és ezzel a szokásommal adok a sza.nak egy pofont, még jobban kiszárad és tönkremegy csak a bőr, a sok illatanyagtól még méég jobban. Mit tegyél? Nem tudom.. talán értsd meg, hogy nem vagy büdi zuhany nélkül, az igényesség nem attól függ, hogy óránként lezuhizol-e... :)

1ébként nemtom hajlamos vagy-e a depresszióra... de anno olvastam egy könyvet... és az ilyen tiszatsági mánia a depressziós emberekre jellemző... állandó kézmosás...stb... nálam ez is megvan, sajnos, nem vagyok vmi kiegyensúlyozott, remélem Nálad nem ez a gond!

2010. júl. 8. 17:31
 6/10 A kérdező kommentje:

17:31

Köszönöm,hogy írtál!Remélem megoldódik neked!Nálam ennél rosszabb a helyzet,én nem bírom ki,hogy ne menjek el tusolni :S

Azt elfelejtettem írni,hogy sokszor túlzásba viszem a testápoló és a parfüm használatát is,sokan mondták már,hogy megfájdult a fejük az illatomtól,meg azzal cikiznek,hogy 1km-röl lehet tudni,ha jövök :S

2010. júl. 8. 17:38
 7/10 anonim ***** válasza:
60%

17:31 vagyok....

Tegyél ellene tudatosan!!! Én is próbálkozok, kisebb nagyob sikerekkel! az előzőnek is igaza van, majd ha lesz gyereked, kevesebb időd, majd nem lesz rá lehetőség, de akkor meg csak mégjobban befordulsz, mert nem fogod magad jólérezni zuhanyzás nélkül, mielőtt mondjuk elviszed a gyereket sétálni...

Tegyél ellen, amíg tudsz, mert nem egészséges, a hajdnak sem, a bőrödnek sem!

én nálam még az a baj, h imádok zuhanyozni, fürödni.

te hogy vagy vele? én ahogy alzárom a vize MÁR rosszul érzem magam... nem viccelek! :(

2010. júl. 8. 17:41
 8/10 anonim ***** válasza:

Én a fog és a kézmosással vagyok így.

reggel ahogy felkelek kezet,arcot és fogat mosok..

aztán reggeli előtt ismét kezet mosok,reggelizek ismét kéz és fogmosás és ez így megy egész nap...

bárhova megyek fogat mosok és legtöbbször öblögetek szájvízzel is..Rettegek a szájszagtól

naponta minimum 2 szer öblögetek szájvízzel,addig amíg már muszáj kiköpnöm...

Ha megyek valami hivatalos helyre van hogy 5ször is

Ha hagymát eszek,azután megmosom,kis idő múlva megint,és még egyszer,aztán ha megyek valahova akkor megint,plusz szájvíz...

Nálam a egy fogmosás kb 5 percig tart...

ha véletlenül nem mostam fogat és elmentem valahova,nagyon rosszul éreztem magam...

Aztán a kézmosás:akár hova megyek miután haza jövök kezet mosok,kaja készítés előtt vagy 2 szer is megmosom,utána is,evés előtt-után,mosogatás után,vécézés előtt-után,betét csere előtt-után,ha nincs megmosva a kezem képtelen vagyok enni,s ha látom,hogy valaki mocskos kézzel nyúl a kajához megy el az étvágyam...

Szóval meg tudlak érteni,mondjuk a te eseted kissé súlyosabb!

Próbálj változtatni rajta,mert ez így nem jó.Kérd pszihologus tanácsát,ha nem megy másképp,mert ennek komoly okai lehetnek,nem vicc ez!

2010. júl. 8. 19:07
 9/10 anonim ***** válasza:
Menj orvoshoz, ez beteges. És egészségtelen és drága. És ha még a szagodat se tudják majd elviselni... Inkább egy enyhe testszag szerintem, mint amikor hánynom kell már valaki parfümjétől... És ettől nem leszel igényes. De persze ez egy belső kényszer, tényleg kezeltesd magad.
2010. júl. 8. 20:57
 10/10 aylin cintia válasza:
en ıs ugyanevvel a "problemaval" küszködök... nalam az a problema hogy este tusolok es reggel is... ha reggel nem tusolok egesz nap rosszul erzem magam.plusz mivel lany vagyok a napi hajmosas nagyon idegölö es mivel koran reggel megyek dolgozni nagyon leterhelö hogy 2 oraval hamarabb felkell kellnem... VİSZONT megis csak igy van jol.. szeretnek en olyan pasit aki napi ketszer fürdik.. a legszekszibb dolog valakin/valakiben ha tudom hogy az osszes porcıkaja tıszta... :)))
2016. febr. 29. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!