Milyen kókuszolajat vegyek pattanásos, mitesszeres, kipattogzott bőrre?
Én ezt néztem, de nem tudom meddig lenne elég egy ilyen, van e jobb vétel.
Fontos, hogy dm-ben vagy Rossmannban kapható legyen.
Használok jelenleg Garnier 3in1 termékeket és hamarosan megyek bőrgyógyászhoz.
Elsősorban kipattogzás ellen kell, az pattanások ellen max. kipróbálom.
Az baj, ha elvileg főzésre van a termék, de ettől függetlenül finomítatlan, extra szűz?
A kókuszolaj nem jó a bőrnek, ez nem vélemény hanem tény. Te is meg tudod keresni a komedogén indexét és láthatod hogy 5-ös skálán 4-es. Lehet, hogy van aki tudja használni mert nem pattog ki tőle de az csak tiszta szerencse, meg genetikailag olyan a bőre hogy semmi nem irritálja. De attól még ugyanúgy eltömíti a pórusokat ami hosszú távon az ő bőrének sem lesz jó mert nem tud lélegezni. Jojoba olaj: [link]
Elsősorban a müllereset ajánlanám amúgy de nem tudom azt be tudod-e szerezni, az 100milis 2000 valamennyiért, árban jobban megéri mint ezek.
Nem tudom, feltűnt-e bárkinek, de a kérdező által linkelt "kókuszolaj" a dr. Organic egyik dezodora, ami nem kókuszolaj, hanem egy kókuszolajos dezodor. Ha erre vonatkozik a kérdésed, a dr. Organic dezodorok úgy 3 hónapig elegendőek.
Ha tiszta kókuszolajról van szó, szerintem a legjobb a Nature Cookta VCO kókuszolaj; itt olvashatsz egy vagon véleményt, kinek hogy jött be bőrre: [link] Viszont ezt még ilyen német drogérialáncokban nem láttam, bioboltokban szokták tartani, 250 ml 1300-1600 Ft.
De szerintem az előbbi termékhez nagyon hasonló a szintén kimagaslóan jó dm-es bio kókuszolaj, és ez egyben a legolcsóbb is az összes létező bio kókuszzsír között, különösen a nagy kiszerelés (620 ml), de én azt csak főzésre használom, kozmetikai célra biztos nem éri meg, mert hamarabb megromlik, mint elhasználnád (~1 év szavatossági idő). [link]
Ja, és nincs megkülönböztetve a kozmetikai vagy főzési célú kókuszolaj. Pl. a Nature Cookta termékét a márkanévből következtetve főzésre készítették, de bioboltban sokszor a kozmetikai termékeknél kell keresni, meg a krémmániás példa is azt mutatja, hogy nagyon sokan használják így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!