Leiyla kérdése:
Napi hányszor érdemes zuhanyozni és mennyi időt hogy kellőképpen tiszták legyünk?
Figyelt kérdés
2019. máj. 24. 11:19
1/6 anonim válasza:
Hozza ertok azt mondjak, ha napi szinten sikalod magad tusfurdokkel akkor felboritod , eltunteted a borod termeszetes vedoreteget.
3/6 anonim válasza:
1-esnek: így van, én épp ezért nem is használok tusfürdőt - nekem megteszi az egyszerű szappan is :-)
Kérdező: csatlakozom a 2-eshez: napi egyszeri zuhanyozás elegendő, nyáron, a nagy melegben esetleg napközben is még egyszer, ha van rá lehetőség.
Mennyi ideig? Hát, ez szerintem emberfüggő: van, aki 5 perc alatt lezuhanyozik és van, aki 20 percig áll a víz alatt.
4/6 Juliusz48 válasza:
Ha nem akarod hazavágni a bőröd védőrétegét, akkor nyáron egyszer szappannal (nedvesít szappanoz lemos), max 5 perc a lemosás. Ha a nyári izzadság miatt újra szükséges max 5 perc szappan nélkül, az elég a lehűléshez, és a kicsapódó sóréteg eltávolítására.
5/6 anonim válasza:
én napi egyszer szoktam, mert jól esik. a fentebb említett okokból általában csak a hónom alját és a nemi szervek környékét szoktam szappanozni, mert azok azért izzadnak, a többi egy átlagos hétköznap nem. ha komoly munkát végeztem/edzettem, tehát mindenhol izzadt vagyok, akkor teljesen szappanozom magam. néha kimarad egy-egy nap és a lábam között van, hogy érzem: ha kétszer hagyom ki a fürdést, akkor elkezd eléggé viszketni (nem tudom, a középkorban hogy bírták ki?!..)
6/6 anonim válasza:
Ez attól függ, hogy mit eszel, mit csinálsz, hol vagy, mennyire izzadsz. Én speciel alig izzadok, még a nagy melegekben se leszek tőle büdös, csak a só csapódik ki rajtam. Átlagosan naponta egyszer szoktam, és csak a hajlatokat szappanozom. Nagy melegben lehűlés céljából van hogy még levizezem magam. De persze ha egész nap a melegben földeken dolgozol, és rádtapad az izzadsággal keveredett kosz, vagy füstös helyen tartózkodsz, vagy bármi egyéb miatt tényleg koszosabb leszel, akkor ennél több kell. Minden esetre túlzásba vinni semmiképpen nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!