Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ti elvárjátok egy nem szép...

Ti elvárjátok egy nem szép bőrű lánytól, hogy sminkeljen?

Figyelt kérdés

Ùgy értve, ha látsz az utcán egy lányt, akinek nincs bababőre, megjegyzed magadban (vagy akár hangosan), hogy legalább eltakarhatta volna?

Sajnos nekem is problémás a bőröm, száraz, érzékeny, de közben meg pattanásos itt-ott, bár felnőttként már inkább az utánuk maradt foltok és hibák a gond. Illetve hogy itt-ott (főleg az orcákon) hamar kipirosodik a bőröm, ez az érzékenység miatt.

Kb ennyire lehet vészes most, mint neki:

[link]

Vannak napok, amikor jobb, de van, amikor sajnos rosszabb. Pár napja pl teli voltam pici pattanásokkal, örülök, hogy mostanra kicsit javult.

Nem sminkelem magam erősen, mert tudom, hogy azzal ártanék, ill szándékosan nem is hibátlanra.

Szóval, aki lát, az látja, hogy nincs tökéletes bőröm, de sokkal szebb azért, mint natúran.

BB krémet ill korrektort használok. Meg egy kis szempillaspirált.

Anyukám amikor legutóbb látott, megjegyezte, legalább nyárra letehetném a sminket, mert így soha nem fog helyrejönni a bőröm. De nem merem, tartok a reakcióktól. Meg leépíti az önbizalmam.

Annyi, hogy ha nem megyek utcára egész nap, akkor nem sminkelek.

Illetve szerinte rendszeresen kozmetikushoz kéne járnom. Csak hogy itt nálunk (külföldön csinálom az egyetemet) nagyon drágák a szolgáltatások, mint pl a fodrász vagy a kozmetikus.

2 havonta járok egészségügyi vágásra (hosszú a hajam, csak a legvégeit vágatom), ez kerül vidéken átszámítva 6000Ft-ba. És ez még a legolcsóbb hely.

Ezt most csak viszonyításképp írtam le.

Nem szeretem, hogy ilyen a bőröm, nekem is könnyebb lenne, ha nem kellene reggel még ezzel is időt tölteni.

Strandra, természetbe mondjuk nem sminkelek.

Nem eszek se chipset, se zsíros ételeket, se sok cukrot, se sok édességet, odafigyelek a folyadékbevitelre, változatosan étkezem. Szeretem a gyümölcsöt is.

Szóval, nem itt lesz a baj.

A bőröm mindenütt érzékeny, de csak az arcom problémás "szerencsére".

25l

2019. ápr. 24. 09:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Szerintem nem gáz.

Ha valakinek nagyon durván csúnya, gyulladt a bőre:

[link]

Ez a kategória, akkor magamban elgondolkodom, hogy lehet nem átrana egy bőrgyógyász, mert szegénynek nagyon csúnyán gyógyulhat és nekem is segített rajta.

2019. ápr. 25. 10:20
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nincs smink? Ne viccelj, már hogy lenne gáz. A gáz ott kezdődik, hogy zsíros a haja, koszos vagy éppen lerágott a körme, izzadság szagú, rosszak a fogai.
2019. ápr. 25. 20:19
 13/16 anonim ***** válasza:
Én is ezzel szenvedek, 12-17 éves korom között szörnyű volt a bőröm, bőrgyógyászról bőrgyógyászra jártam, nem tudtak segíteni. Nos, mostanra nagyjából rendbejött, de bennem is így megmaradt az ebből fakadó önbizalomhiány. Arra kezdtem rászoktatni magam, hogy ha reggel felkelek és úgy látom, hogy most tűrhetően festek, akkor egyáltalán nem sminkelem ki magam. (amúgy is antibakteriális bbkrémet és ilyeneket használok) És képzeld, az ismerőseim megjegyezték, hogy milyen szép már a bőröm ahhoz képest, amilyen pár éve volt!! Épp ellentétes a hatás, mint gondolnánk, nagyon jó ego-tuning. Próbáld ki! Szoktasd hozzá magad a természetességhez
2019. ápr. 25. 23:15
 14/16 anonim ***** válasza:
Én sem sminkelés magam és nem is sminkeltem soha életemben, pedig már 25 éves vagyok és nincs bababőröm. Mindig is pattanásos voltam, pedig az arcom tisztítására különös gondot fordítottam mindig is és most is. Nálam szerintem valami vitamin hiány m, vagy hormonprobléma okozhatta. Voltam már 3 bőrgyógyásznál is, de nem jöttek rá. Nekem annyira nem durva, mint a lánynak a képen, egyszerre max. 3 jön ki, mondjuk most az arcomon van 2 akkora, mint egy vulkáni kráter, de ez azért van, mert sajna nem bírom ki, hogy ne nyomkodjam. Egyszerűen késztetést érzek, na. :D Korrektor használok csak, meg a szemöldökömet szoktam megrajzokni zselével. Pont nem érdekel, ki mit hisz vagy gondol, nem fogom magamat azért 3 mm-re levakolni, hogy instagram külsőm legyen. Amúgy ezek a sminkek ártanak az arcbőrnek eleget.
2019. ápr. 26. 10:53
 15/16 cameronmonaghanbabee ***** válasza:

Dehogy várom el.

Bár nem értem anyukád minek szól bele a sminkelésbe..

2019. ápr. 27. 08:45
 16/16 anonim válasza:
Sose várnál senkitől ilyet. Ahogy neki tetszik
2019. máj. 9. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!