Ti elvárjátok egy nem szép bőrű lánytól, hogy sminkeljen?
Ùgy értve, ha látsz az utcán egy lányt, akinek nincs bababőre, megjegyzed magadban (vagy akár hangosan), hogy legalább eltakarhatta volna?
Sajnos nekem is problémás a bőröm, száraz, érzékeny, de közben meg pattanásos itt-ott, bár felnőttként már inkább az utánuk maradt foltok és hibák a gond. Illetve hogy itt-ott (főleg az orcákon) hamar kipirosodik a bőröm, ez az érzékenység miatt.
Kb ennyire lehet vészes most, mint neki:
Vannak napok, amikor jobb, de van, amikor sajnos rosszabb. Pár napja pl teli voltam pici pattanásokkal, örülök, hogy mostanra kicsit javult.
Nem sminkelem magam erősen, mert tudom, hogy azzal ártanék, ill szándékosan nem is hibátlanra.
Szóval, aki lát, az látja, hogy nincs tökéletes bőröm, de sokkal szebb azért, mint natúran.
BB krémet ill korrektort használok. Meg egy kis szempillaspirált.
Anyukám amikor legutóbb látott, megjegyezte, legalább nyárra letehetném a sminket, mert így soha nem fog helyrejönni a bőröm. De nem merem, tartok a reakcióktól. Meg leépíti az önbizalmam.
Annyi, hogy ha nem megyek utcára egész nap, akkor nem sminkelek.
Illetve szerinte rendszeresen kozmetikushoz kéne járnom. Csak hogy itt nálunk (külföldön csinálom az egyetemet) nagyon drágák a szolgáltatások, mint pl a fodrász vagy a kozmetikus.
2 havonta járok egészségügyi vágásra (hosszú a hajam, csak a legvégeit vágatom), ez kerül vidéken átszámítva 6000Ft-ba. És ez még a legolcsóbb hely.
Ezt most csak viszonyításképp írtam le.
Nem szeretem, hogy ilyen a bőröm, nekem is könnyebb lenne, ha nem kellene reggel még ezzel is időt tölteni.
Strandra, természetbe mondjuk nem sminkelek.
Nem eszek se chipset, se zsíros ételeket, se sok cukrot, se sok édességet, odafigyelek a folyadékbevitelre, változatosan étkezem. Szeretem a gyümölcsöt is.
Szóval, nem itt lesz a baj.
A bőröm mindenütt érzékeny, de csak az arcom problémás "szerencsére".
25l
Szerintem nem gáz.
Ha valakinek nagyon durván csúnya, gyulladt a bőre:
Ez a kategória, akkor magamban elgondolkodom, hogy lehet nem átrana egy bőrgyógyász, mert szegénynek nagyon csúnyán gyógyulhat és nekem is segített rajta.
Dehogy várom el.
Bár nem értem anyukád minek szól bele a sminkelésbe..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!