Vizhiányos, ráncos bőrnél mit mond a bőrgyógyász egy fiatalnak, mire szamíthatok?
Kellene egy arclemosó reggel, este, ez lehet zsíros bőrre, dene legyen túl erős. Utána heti 3X este AHA, és egy jó kis krém, ami olaj -és alkoholmentes.
Tudnék 20 féle szérumot ajánlani, de a fenti az abszolút minimum.
Ezek a gyógyszertári krémek nekem nem tetszenek, a hámosító akkor kell, ha mondjuk télen sokat fújtad az orrod és kipirosodott, neked pont hámlasztani kellene.
Biztos AHA, én innen rendelem mindig.
Szemkörnyéket hagyd ki, bár én szem alá is szoktam tenni, de nagyon óvatosan.
Na azért biztos nem olyan a bőröd mint egy 60 évese:)
A 60 éveseknek felszíni és mélyrétegi vízhiányok van általàban.
Neked max felszíni lehet. Ha korpàs szeborreás(korpás zsíros ) bőröd van akkor a felszíni vízhiány is vele társul.
Ez azért van, mert a zsírosbőr fokozott elszarusodással jàr,a bőrfelszíni hidrofil lipid is megvàltozik ès ez miatt jön létre a felszíni vízhiàny.
Ráncok is ez miatt alakulhatnak hamar ki,illetve a mimikád miatt is lehet.
Pl: én gyakran ráncolom a homlokom, és sajnos picit már látszanak a vízszintes ráncaim.
Ahoz hogy hidratalódni tudjon a bőröd, ahoz elengedhetetlen a peelingezés( radírozás). Ez lehet mechanikai,kemiai és biológiai.
Mechanikai: a boltokban is kapható kis mikroszemcsés, dörzsis arcradírok.
Kemiai: AHA gyümölcs savas hámlasztók
Biológiai: Enzimes peelingek.pl: papaya növény papain nevü enzime.
Azért fontos a bőr hàmlasztása hogy a bőr tudja felszívni a hidratáló krémet, ne pedig az elhalt hámsejtek a bőrödön.
Ami fontos lenne az egy jó bőrapolási rutin! A bőrtípusodnak megfelelő termèkekkel.
Bőrgyógyásztól is kerhetsz segítséget, de esetleg egy jó kozmetikus is tud segíteni neked hogy egy jó bőrápolasi rutint kitudj alakítani.
Ez mellett ami a legfontosabb az az életmód. Az egészséges életmód, folyadék fogyasztás.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!