Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Vizhiányos, ráncos bőrnél mit...

Vizhiányos, ráncos bőrnél mit mond a bőrgyógyász egy fiatalnak, mire szamíthatok?

Figyelt kérdés
Azt mondja, hogy lehet még a koromnak megfelelő bőröm (21 év), a bőröm viszont olyan dehidratalt mint egy átlag 60-asé vagy már ez a hajó elment? Néztem ilyen kezeléseket, de egyik se tartós (pl. Hyaluron), a víz se használ (iszok sokat mostanában) elvileg, szóval nem tudom. Van értelme bőrgyógyászhoz menni és fizetni 10 ezreket, ha már konkrétan teljesen dehidratalt az ember bőre, vagy felesleges?

2019. márc. 30. 21:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Kellene egy arclemosó reggel, este, ez lehet zsíros bőrre, dene legyen túl erős. Utána heti 3X este AHA, és egy jó kis krém, ami olaj -és alkoholmentes.

Tudnék 20 féle szérumot ajánlani, de a fenti az abszolút minimum.

Ezek a gyógyszertári krémek nekem nem tetszenek, a hámosító akkor kell, ha mondjuk télen sokat fújtad az orrod és kipirosodott, neked pont hámlasztani kellene.

2019. márc. 30. 22:00
 12/17 A kérdező kommentje:
Biztos, hogy aha hamlaszto kell? Ha igen melyiket ajánlod? A másik, ahol normális a bőr (szem fölött csak) ott is lehet hámlasztani?
2019. márc. 30. 22:13
 13/17 anonim ***** válasza:

[link]

Biztos AHA, én innen rendelem mindig.

Szemkörnyéket hagyd ki, bár én szem alá is szoktam tenni, de nagyon óvatosan.

2019. márc. 30. 22:19
 14/17 A kérdező kommentje:
Az a baj a szemem alatt is vízhiányos, lett is egy jó nagy, nem vastag, de észrevehető karika alatta.
2019. márc. 30. 23:12
 15/17 anonim ***** válasza:

Na azért biztos nem olyan a bőröd mint egy 60 évese:)

A 60 éveseknek felszíni és mélyrétegi vízhiányok van általàban.

Neked max felszíni lehet. Ha korpàs szeborreás(korpás zsíros ) bőröd van akkor a felszíni vízhiány is vele társul.

Ez azért van, mert a zsírosbőr fokozott elszarusodással jàr,a bőrfelszíni hidrofil lipid is megvàltozik ès ez miatt jön létre a felszíni vízhiàny.

Ráncok is ez miatt alakulhatnak hamar ki,illetve a mimikád miatt is lehet.

Pl: én gyakran ráncolom a homlokom, és sajnos picit már látszanak a vízszintes ráncaim.

Ahoz hogy hidratalódni tudjon a bőröd, ahoz elengedhetetlen a peelingezés( radírozás). Ez lehet mechanikai,kemiai és biológiai.

Mechanikai: a boltokban is kapható kis mikroszemcsés, dörzsis arcradírok.

Kemiai: AHA gyümölcs savas hámlasztók

Biológiai: Enzimes peelingek.pl: papaya növény papain nevü enzime.

Azért fontos a bőr hàmlasztása hogy a bőr tudja felszívni a hidratáló krémet, ne pedig az elhalt hámsejtek a bőrödön.

Ami fontos lenne az egy jó bőrapolási rutin! A bőrtípusodnak megfelelő termèkekkel.

Bőrgyógyásztól is kerhetsz segítséget, de esetleg egy jó kozmetikus is tud segíteni neked hogy egy jó bőrápolasi rutint kitudj alakítani.

Ez mellett ami a legfontosabb az az életmód. Az egészséges életmód, folyadék fogyasztás.

:)

2019. márc. 31. 00:50
 16/17 A kérdező kommentje:
Utolsó és te mit mondasz, mennyire helyrehozható? Én nem grimaszkodok, egyszerűen ez egy folyamat része, elzsírosodok az egyik rész, utána szarusodik ahogy mondod és kiszárad, utoljára a szememnél történt meg ez a folyamat, ahogy szárad ki, úgy jelennek meg a ráncok, magát a folyamatot nem tudom meggátolni, na meg már megtörtént kb. mindenhol. Igazából az a kérdés, hogy helyre lehet-e hozni még, na meg mennyire, milyen mély ráncok tüntethetőek pl., vagy már csak megállítani és lassítani lehet a dolgot? 2 hónapja elég sokat iszom, 3 litert naponta... De ilyen bőrt mint nekem, korosztályomban nem láttam, mondjuk más nem is nagyon stresszelt szerintem annyit..
2019. márc. 31. 01:31
 17/17 anonim ***** válasza:
Kozmetikushoz menj el!
2019. márc. 31. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!