Hilauronsav hiányt lehet természetesen pótolni, pl. vízfogyasztás?
Nincs az az ember, aki nálam több vizet meginna egy nap. Bizarr, vagy nem, napi 5 liternél is többet iszom, - ami lehet, hogy már kóros - , viszont a bőröm ugyanúgy száraz, hiszen a személyes bőrtípusodat ilyen módon nem lehet megváltoztatni.
Viszont a megfelelő hidratálás nagyon fontos.
Nekem a jojobaolaj, illetve shea vaj segített sokkal homogénebbé és kvázi ráncmentessé tenni a bőrömet, pedig én is 20 éves vagyok.
Valamint egy jó hidratáló krém sem árt.
Drogériákban hialuronsavas szérumot is lehet venni, ami szinte csontig hidratãlja a száraz bőrt.
A hialuron savat nem lehet pótolni vízbevitelel.
Persze fontos a vízfogyasztás. Idősebb korban latszik majd h ki mennyi vizet ivott meg. Aki keveset, annak sokkal mélyebbek lehetnek a ràncai. Persze ez genetikàtól is függ.
Fontos a jó arcápolasi rutin is. A napi arsztisztítás és hidratálása bőrtípusnak megfelelően.
A kialakult ráncokkal nem nagyon lehet mit kezdeni. Lehet rajta javítani kozmetikai kezelésekkel, de nem annyira hosszútàvuan.
A legfontosabb a prevenció, megelőzés. Soha nem korai elkezdeni az öregedés gàtlást.
Legegyszerűbben úgy, hogy veszel egy hialuronsav szérumot. Én az Ordinary hialuronsav-készítményére esküszöm.
Nagyon hülye bőrtípusom van, csak úgy magától egyszerre zsíros és vízhiányos, úgyhogy bármilyen matt, szárító, zsíros bőrre szánt cucctól hámlok, viszont a BB krémek, hidratálókrémek hihetetlenül zsírosítanak. Viszont ez mivel nem zsíros hidratáló, csak a vizet pótolta a bőrömben, egyszerre megoljotta mindkét problémámat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!