Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hogy lehet, hogy semmi nem...

Hogy lehet, hogy semmi nem használ? Évek óta ezzel küzdök! (L/18)

Figyelt kérdés

Évek óta pattanásos arccal küzdök, de semmi nem segít. Már 2 bőrgyogyaszhoz is jártam de semmi hatasa, volt hogy amit felírt az arcomra eleinte segített egy kicsit utána hozzá szokott az arcom és újra csunya lett. De ne úgy képzeljétek el hogy 2-3 db pattanás hanem szinte az egész fejem és az orrom méghozzá állandóan vörös!! És azon is fájó pattanások vannak amiket még ki se lehet nyomni mert van hogy nincs is az a fehér a végén. Meg egyébként sem szeretem nyomkodni, ha mégis egyből megmosom az arcom és teszek rá valamit.

Sajnos még fogamzásgátlót is szedek erre mert az anyum és a tesom is mondta hogy az segithet rajta (persze a menstruáció helyreállására is szedem mert régen össze vissza volt meg) de az arcomon egyáltalán nem segít! (Most nem akarom hallgatni minek a fogamzasgatlo mert leirtam hogy a menstruáciomon segít).

Kipróbáltam még ezek mellett arc radirt, Aloe Vera-t (maga a növényt), és Aloe Verás termekeket (pl. Gél, propolisz...) Ezek sem segitettek, tisztító kúra sem, arcpakolások sem, tegnap este épp egy koreai arcmaszkot is amit elég sokan dicsernek, mára kijött megegy pattanás az orromon és megint tiszta vörös az egész pedig már úgy ahogy kezdett enyhülni.

És termeszetesen szoktam használni alapozót, de azt is a bőrgyógyász adta: Acnecolor. Ki nem merek menni az utcara nappal smink nélkül mert olyan rossz a helyzet, volt hogy elmentem úgy üzletbe és majdnem mindenki megbamult.. ja és ezek mellett még azzal is szenvedek hogy random bevörösödik az egész fejem a szemkörnyéket kivéve és tényleg tiszta vörös az egész fejem úgy nezek ki mintha leegtem volna a napon szemuvegre pedig télen ez elég nehéz. Ha melegem van, ha zavarba jövök, ha ideges vagyok, ha lámpa lázas vagyok, ha izgulok, ha legugolok, ha felallok, ha pislantok 2-t folyton bevörösödök és nagyon idegesítő!!

Bele fáradtam már az egészbe nemtudom mit csináljak már tényleg.. még gondoltam arra hogy egész nap csak gyumolcson és zoldsegen fogok élni (pedig ezektől leszek mindig éhes), vagy megpróbálom egyszer a kozmetikust csak arra most nem igazan van pénzem.

Kérlek valaki adjon tanácsot ha hasonló helyzetben volt és valami csoda folytán rendbe jött az arca! (Szép arcuaktol eddig hiaba kertem tanácsot). Előre is köszönöm ha lesz valaki!

##borapolas ##pattanasok
2019. febr. 23. 09:02
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja és még annyit hozzá, hogy reggel és este is rendszeresen megmosom az arcom, van fekete szappanom is rá szóval nem ilyen parfümözőtt szappanokat hasznalok, és zsirosodo arcom van, de amikor hasznaltam rá olyan arctisztitot attol egy ido utan nagyon kiszaritotta és attol is csunya volt.
2019. febr. 23. 09:09
 2/7 anonim ***** válasza:
Genetikailag ilyen vagy, ezen nem tudsz változtatni semmilyen csodaszerrel. Abban bízhatsz, hogy idővel csökkenni fog az intenzitása, hosszútávon akár el is múlhat. Első lépésként fogadd el magad olyannak amilyen vagy. Az nem jelent semmit, hogy valaki rád néz, én is szeretem nézegetni az embertársaimat magam körül. Azzal meg ne foglalkozz, hogy mások mit gondolnak rólad. Az igazi barátaid és a párod el fognak fogadni téged olyannak amilyen vagy. Mert attól még lehetsz egy nagyon kedves, jó ember.
2019. febr. 23. 09:20
 3/7 A kérdező kommentje:

Ez nagyon jól esett és igazad lehet:) csak kicsit (vagyis nagyon) önbizalom hiányos lettem ez miatt és egyre jobban az vagyok ha meghallom valakitol az iskolában is hogy jaj milyen piros vagy, vagy jaj van egy pattanasod itt és itt (mintha én magam nem tudnam....) Sajnos nemtudom leszarni mások véleményét, nem szeretnék mindenki szemében egy ragyas vörös lány lenni.. mindenki azt hiszi, hogy nem is törődök magammal.. és próbálok abba hinni, hogy szebb lesz egy ido utan, azt is hallottam, hogy ha már tul vagyok a pubertan akkor rendbe jön de van egy 21 éves fiu baratom és még neki is mindig elég sulyos a helyzet.

És nagyon fel tud mergesiteni ha a baratnoim azon idegeskednek hogy kijott 1 pattanás rajtuk és hiaba mondom nekik, hogy akkor nézzenek rám és inkább oruljenek hogy csak 1 jött ki.. meg az is idegesít hogy van aki nem mos rendszeresen arcot és össze eszik mindent+alkoholizál, mégis hibátlan az arca.

2019. febr. 23. 09:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Mondd meg nekik, hogy tudsz róla, te ilyen vagy, nem tudsz mit csinálni. Vagy elfogadják, vagy nem. Ha nem, nem érdemlik meg, hogy a drága idődet rájuk áldozd. Inkább olyanokra áldozd akik szeretnek így is. Aki meg egyetlen pattanás miatt hisztizik, az meg is érdemli, hogy kinőjön rajta még jó pár. A rosszat meg meg kell tanulnod kiszűrni. Az emberek többsége sajnos gonosz. Nem azt nézik, hogy ki vagy, hanem a felszínt. Ha foglalkozol velük csak magadnak ártasz, lelki beteg leszel. Próbáld meg magad összeszedni, hidd el, neked is jobb lesz.
2019. febr. 23. 09:40
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

“.... fogamzásgátlót is szedek erre,mert az anyum és a tesóm mondta, hogy segíthet rajta.”

Orvossal is beszéltetek, vagy kifejezetten anyukádék unszolására kezdted el szedni?!

A fogamzásgátló NEM minden esetben segít, sőt rengeteg ismerősömnek pont hogy a tabletta szedésétől lettek pattanásosak, mert a hormon ilyen hatást gyakorolt a szervezetükre.

A lényeg, hogy NE használj egyszerre túl sok kozmetikumot, mert azzal pont az ellenkezőjét éred el.

Azok a pattanások, amiket nem tudsz kinyomni, keletkezhetnek inzulinrezisztencia, glutén/laktózérzékenység esetén, de pusztán menstruáció időszakában is, ha ezek megjelenése periodikus és nem állandó.

A lényeg, hogy ne kezdj el beteges divatétrendeket saját kútfőből!

16 éve vegetáriánusként (úgy, hogy kvázi születésemtől kezdve undorodom a hústól, és nekem ez nem jár semmilyen lemondással) gyakorlatilag 75-80%-ban növényi étrenden élve is küszködtem hasonló problémákkal.

Bár a táplálkozásodról nem nagyon kaptunk képet, lehet, hogy olyan ételeket is megeszel, amire a szervezeted intoleráns.

Nekem az egyetlen, ami mára 95%-ban orvosolták a problémámat, az (bármilyen meglepő) a jojoba olaj.

Ez bármilyen bőrtípusnak áldás, mert amellett, hogy hidratál, szabályozza a faggyúmirigyek működését.

Az én bőröm olyan állapotú volt, hogy smink nélkül bármelyik másodpercben fel lehetett volna nyomni a 107-nél, ehhez képest óvodás korom óta nem volt ennyire homogén bőröm.

Eltűnt róla az összes elszíneződés, pattanásom már csak 1-1 van, (bár ebben az is közrejátszhat, hogy már 20 éves vagyok), és az esetleges hegeim is könnyebben gyógyulnak.

Minden reggel és este használom az egész arcomra. Alapozó vagy hidratáló krém alá is tökéletes.

2019. febr. 23. 09:43
 6/7 anonim ***** válasza:

Én is ezzel küszködök, bár nem ennyire durva a helyzet, mégis rossz.

Amúgy nem iszol sok tejet, eszel sok tejterméket? Az is nagyban hozzájárul a dologhoz.

2019. febr. 23. 11:10
 7/7 anonim ***** válasza:
De, van csodaszer: izotretinoin (Inerta, Roaccutan...), keress rá!
2019. márc. 5. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!