Ha az arclemosó gél után piroslik az arcom, az rosszat jelent?
Mint aki leégett a napon. De egy idő után elmúlik.
Nem hagyom fent 1 percnél tovább.
De még csak másodszor használom. Szinte a teljes tubus megvan. :/
Dobjam ki?
Illetve mi alapján tudom kiválasztani a nekem megfelelőt?
Az is lehet hogy nem megfelelő a bőrtípusodhoz.
Milyen a bőröd? Milyennek érzed?
Én is jártam már így. Én kidobtam a terméket mert egy idő után kipattogot a bőröm.
Zsírosodik, tükröződik rajta a fény.
Honnan lehet tudni milyet érdemes vennem?
Nem kell kidobni, add oda anyukádnak/tesónak/barátnőnek esetleg "egy csokiért cserébe".
Amíg nem tudod, hogy mire érzékeny pontosan a bőröd, addig csak találgatni tudsz, veszel egyet a bőrtípusodnak megfelelően, és ha jó, akkor használod, ha nem jó, megint továbbadsz rajta és veszel másikat.
Próbálj olyat venni, amiben minél több természetes anyag van, kevés mesterséges/káros.
Használd a krémmánia weboldalt, nagyon jó, én MINDEN kozmetikumnak utánanézek ott, mielőtt megveszem a boltban!
Ha elmegyek egy kozmetikushoz, ő sem tud segíteni ebben?
Mármint megtalálni a megfelelőt.
Szerintem azért nem tud segíteni egy kozmetikus ebben, mert ő is bizonyos termékekkel dolgozik, azokat tudja felkenni az arcodra - ennyi. Vagy jó, vagy nem jó az is, amit ő használ. Az persze egy dolog, hogy a kozmetikusok általában drága, "szakmai" anyagokat használnak, és nem kellene problémát okozniuk, de ettől még ugyanúgy megtörténhet, hogy a kozmetikus által használt termékek is irritálják a bőrödet, nincs garancia arra, hogy nem így lesz.
Azt pedig azért te is csak meg tudod állapítani, hogy zsíros, száraz, normál, vagy kombinált bőrtípusod van... annak megfelelőt vegyél.
Nekem pl száraz a bőröm, ezért száraz bőrre valót használok. De nekem sem mindegy a márka, volt olyan, amitől kiütéses lett az arcom, mert nem bírta.
Ki kell kísérletezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!