Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit tegyek, ha zsíros, és...

Mit tegyek, ha zsíros, és vízhiányos bőröm van?

Figyelt kérdés

Használtam pár krémet, de csak egy ideig volt jó. Olyan, mint ha nem tudna megújulni a bőröm, csont és bőr pl. az orrom, ami eddig nem volt az. Vékony vagyok az oké, de régen is az voltam, kezdetben csak a t vonallal volt gond, aztán az arcom egyik oldalán nem volt egyenletes a bőr, a másik kerek, sima volt. Mostanra sehol nincs normális bőr, max a szememnél. És nem érdekelne a dolog egyébként, de ez egyre rosszabb lesz. Voltam bőrgyógyásznál, az se értette szerintem a bajomat, mert annyit látott, hogy pattanásos vagyok, pedig nem az legnagyobb problémám.

Valami krémet ajánlanátok, vagy valami kezelést? Nem baj, ha nem lesz bababőröm, de már nagyon ronda, ez már tényleg zavar.

20/f

2018. jún. 10. 14:11
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

Őszintén azt se tudom megmondani, hogy zsíros-e a bőröm, a bőrgyógyász se mondta meg. Lehet inkább kombinált.

Kb. ilyesmi [link]

2018. jún. 10. 14:30
 2/16 A kérdező kommentje:
MOndjuk ez csak az orr közelében, mellette meg olyan, mint ha lenne egy focipálya, olyan sík folt.
2018. jún. 10. 14:45
 3/16 A kérdező kommentje:

Oldalt kb olyan, mint a keresztapának, fiatalabb kiadásban (neki már ránccá alakultak a vonalak), azzal a különbséggel, hogy nekem nem áll jól...

[link]

Valaki tudna segíteni?

2018. jún. 10. 15:10
 4/16 Miss Endzsi ***** válasza:

Használj jojobaolajat :)

Hiába, hogy olaj, ez ne tévesszen meg, segít a faggyútermelés normalizálásában, és tökéletesen hidratál. Pár cseppet kenj szét a bőrödön és kész is. Megtalálod a Rossmannban, Dm-ben, van hogy tescoban is.

2018. jún. 10. 16:19
 5/16 Miss Endzsi ***** válasza:

Tudom, hogy fiú vagy, de a naptej is fontos lenne itt.

Segít megőrizni a pórusok méretét, és nem leszel úgy ráncos .

A ráncok 80%-ért az UV felelős.

2018. jún. 10. 16:21
 6/16 A kérdező kommentje:
Nekem még ránc nincs, de a vonalak már megvannak, ilyen csúnya bőrt, mint az enyém, nem láttam a korosztályomban... Mondjuk elég sok ideget megettem, valószínűleg többet, mint ők, lehet azért.
2018. jún. 10. 16:26
 7/16 A kérdező kommentje:
Azt olvasom, a jojobaolajnál, hogy összehúzza a bőrt, hát nekem már nincs nagyon hova, pont hogy fel kéne tölteni. Az unguentum steatinit használtam és egy ideig, tényleg picit teltebb volt tőle a bőröm (vagy nem tudom, hogy mondják ezt, kerekebb), de egy idő után nem használ + zsírosít.
2018. jún. 10. 16:31
 8/16 A kérdező kommentje:
Le kéne hámlasztani az elhalt sejteket lehet, nem tudom, hogy megújuljon a bőr, de sokba kerül nagyon az ilyen kezelés.
2018. jún. 10. 16:34
 9/16 anonim ***** válasza:

Az arcod T-vonala(homlok,orr,áll) milyen?

Fènyesen csillog? Zsiros tapintású? Síkosabb tapintasu? Vagy inkàbb érdes tapintasú és ha picit megdörzsölöd akkor zsíros tapintasú lessz?

Lehet hogy korpás szeborreas(korpás zsíros) bőröd van ami okozhat felszíni vízhiànyt.

Fontos ennél a bőrnél hogy rendszeressen legyen radírozva. Hogy az elhalt hàmsejtektől megtisztuljon a bőr. Ez által jobban tud lélegezni és jobban feltudja szívni a hidrataló krémet. Ha nem radírozod rendesen és bekened a bőröd krémmel, akkor szinte semmit nem kap a bőröd a krémből, mert az elhalt hàmsejtek fogják felszívni a krémet.

Esetleg beszerezhetnél valamilyen bőrradírt amit heti 1x hasznàlhatsz.

Fontos a reggeli és esti arc tisztítás is.

Zsírosbőrre való hidratàlo krém is sokat segíthet.

És nem utolsó sorban a folyadék fogyasztás. A sejtek víztartalmat mindig pótolni kell.

Lehet kicsit hosszúra sekeredett, meg kicsit kesze-kusza amit írtam, de ha valami kérdésed lenne bàtran írj! :)

2018. jún. 10. 22:18
 10/16 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy ilyen szeborreás bőröm van, csak nekem pattanások is vannak, mondjuk azok inkább homlokon, állon, arc két oldalának legszélén. Nagyon keveset iszok, lehet azért is van, 1 liter nekem elég. Holnaptól minimum 3-at fogok inni, megfogadtam...
2018. jún. 10. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!