Mit tegyek, ha nagyon gyorsan zsírosodik a hajam? 19/l
Általában azért zsírosodik gyorsan a haj, mert lelapul, így hozzáér a zsíros fejbőrhöz. A fejbőr zsírosságát nem lehet szabályozni szerintem, viszont a haj "laposságán" lehet havítani.
Próbáld meg úgy beszárítani a hajad, hogy a töve elemelkedjen a fejbőrtől, vagy kreppeld be egy picit a töveket. Így lassabban fog zsírosodni, ha meg tudod oldani, hogy megtartsa a hajad ezt a formát.
Ha nem működik, még mindig jobb, ha mindennap hajat mosol. Felesleges halogatni, a bőröd ettől még ugyanúgy olajos típusú. Nem fog gyorsabban zsírosodni, hidd el. Viszont mindig kb normálisan fog kinézni.
Az előző válasz első fele tök jó ötlet. Vannak hajtőemelő termékek is, esetlg próbáld ki. Ha szárítod a hajad, hajtsd előre a fejed. Az is fontos hogy ne tapogasd napközben. Kibontva hamarabb zsírosodik, mert napközben átfésülöd, igazgatod, a füled mögé simítod... kösd vagy fond össze.
A második felével viszont nem értek egyet. Én úgy tapasztaltam hogy igenis minél gyakrabban mosod a hajad, annál hamarabb zsírosodik. A haj teljesen elveszíti az öntisztulási képességét. Én pl régen 3 naponta mostam hajat. Elkezdtem kitolni, kb 1,5-2 év alatt eljutottam oda, hogy 5 nap után néz ki úgy mint régen a 3. napon. Ha otthon vagyok és senki nem lát, a 6. napig kihúzom. És nem sampont akarok spórolni. :) Egyszerűen egészségesebb, ellenállóbb a hajam így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!