Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ha van egy nagy és csúnya...

Ha van egy nagy és csúnya anyajegyem, de több, mint 10 éve megvan, akkor kicsi az esélye, hogy melanoma, ugye?

Figyelt kérdés
ezt abból gondolom, hogy a melanoma nagyon gyorsan terjed. persze bőrgyógyászhoz elmegyek mindenképp, de nem akarom addig sem szétizgulni az agyam.
2010. jún. 14. 10:26
 1/10 anonim ***** válasza:
Látsz rajta valamilyen elváltozást, amitől melanomára gyanakszol?
2010. jún. 14. 10:28
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha az, ha nem az, az ilyen anyajegyeket érdemes leszedetni, nehogy baj legyen belőle.
2010. jún. 14. 10:46
 3/10 A kérdező kommentje:

fontosabb jellemzők ráillenek, pl. nem szimmetrikus, nagyobb 6mm-nél, kidudorodó, sötét színű. nem látom jól, mert a hátamon van. sztem a színe sem mindenhol egyforma.

de nagyon rég óta megvan, és nem vettem észre méret- vagy alakbeli változást.

ebben általában 1 éven belül meghalnak, ha nem veszik észre időben. szóval ha az lenne, akkor elvileg már nem élnék. igaz?

persze ebből is kialakulhat rosszindulatú daganat, de bőrgyógyászhoz elmegyek(és leszedetem), viszont nem szeretnék addig sem izgulni, hogy már túl késő.

2010. jún. 14. 10:46
 4/10 anonim ***** válasza:
Elmesélem neked: A barátom felfedezett magán egy kidudorodást, sötét volt, stb, pont mint a melanoma. Utánanézett, meg akart halni, teljesen odavolt. 3 nap múlva tudott elmenni dokihoz, aki közölte, hogy csak egy ér dudorodott ki neki, semmi köze a melanomához. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem érdemes feleslegesn túráztatni magad ilyeneken.
2010. jún. 14. 10:52
 5/10 A kérdező kommentje:

10:52

köszi, kicsit megnyugtattál.

ezekben a rohadt betegségekben még a testi fájdalom is jobb, mint a lelki.

2010. jún. 14. 10:55
 6/10 anonim ***** válasza:

Nekem is kidudoródó anyajegyeim vannak főleg és némelyikben még egy sötét folt is van középen, tehát nem egyszínű.

Én már biztos voltam benne, hogy probléma van és le kell szedetni pedig napon sem vagyok soha.

Az alakja se szimmetrikus és egyáltalán. Az enyémekre is illik a legtöbb dolog.

Ennek ellenére a bőrgyógyász kétszer is megnézte mert hangsúlyoztam, hogy jól nézze meg és magyaráztam neki :DD

Azt mondta minden rendben van. Szóval rá kellett jönnöm, hogy ez azért nem ilyen egyszerű, sokkal összetettebb ennél. Én azt hittem ezekkel már minddel gond van, már el is könyveltem, hogy nem ájulok el amikor közlik a hírt.

Többen is megnézték, azt mondták minden rendben van.

Szóval nyugodj meg, ha nagy baj lenne akkor már nem itt tartanál.

Viszont szerintem ne szedesd le ha nem muszáj!

Ha nem akad bele a ruha meg nincsenek ilyen gondok és azt mondják nincs vele semmi gond akkor ne piszkáljátok inkább.

2010. jún. 14. 11:43
 7/10 A kérdező kommentje:
ne szedessem le? ez nekem újdonság, mert azt olvastam mindenhol, hogy jobb, ha leszedik, akkor már nem lehet vele gond. de igazad lehet, hogy jobb nem piszkálni. igazából nem zavar, nem tud beleakadni semmi, a külseje meg nem számít, úgyse látom, miattam akár úgy is kinézhet, mint che guevara. ez jó hír, akkor lehet, h még a műtéttől sem kell tartanom? persze nem is akarom elbízni magam, mert a végén orvoshoz sem megyek el. de azért köszi.
2010. jún. 14. 12:07
 8/10 anonim ***** válasza:

Orvoshoz mindenképp menj el és egyúttal az összes anyajegyet nézesd meg. Akkor le kell vetkőzni bugyi-melltartóra de nem nagy szám én is kibírtam pedig nem vagyok valami nádszál...

Én is úgy tudtam, sőt úgy is indultam el, hogy na ezt meg azt leszedetem mert zavar, csúnya stb. De nekem azt mondták, hogy az sem veszélytelen. Végül én személy szerint arra jutottam, hogy ha nem muszáj inkább nem bolygatom, nehogy a végén amiatt legyen valami.

Szóval én erősen javaslom, hogy csak erős indokkal szedesd le amúgy ne. Na persze ha a bőrgyógyász javasolja az más.

Az orvost pedig ne hagyd ki. Megnyugtató érzés utána kijönni és tudni, hogy mindent ellenőrzött.

2010. jún. 14. 15:26
 9/10 A kérdező kommentje:

bugyit meg melltartót azért egy vizsgálat miatt nem veszek fel, fiú vagyok.:)

de köszi a tanácsot!

2010. jún. 14. 16:05
 10/10 anonim ***** válasza:

Sorry, nem tudtam.

Akkor viszont alsónadrágot vegyél ha nem akarsz ott állni egy szál f.szban :D :))

2010. jún. 14. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!