Miért van duzzanat pattanás után?
Elso sorban ne nyulkalj hozza! Ez egy ordogi kor, tudom en. Rakj ra kamillateas borogatast, sokat segit a gyulladt boron. Estere valami alkoholos dologgal kendd be, mondjuk palinka vagy ha van otthon, valami pattanasokat leszarito tonik.
A pattanas utani foltokat nekem a neutrogena tuntette el, de a sudocrem is jo ra.
Fürdésnél akkor mit csináljak? Ne mossam meg vagy mi?
Vagy akkor még lehet? Este öblítsem le az arcom, meg akkor kenjem le arcszesszel utána sudocremmel?
Szerintem fontos leszögezni, hogy mi is az a pattanás.
Főleg fiatal korban túltermelnek a faggyúmirigyek, és a pórusok, ahol ennek a faggyúnak távoznia kéne ilyen nagy mennyiség nem tud, és elzáródik.
Kezdetben általában mitesszer szokott ezekből lenni. Később, ha nem távolítod el, begyulladhat, mert ugye ott a faggyú, nem tud kijönni, és további termelődik, és annak nem ott lenne a helye...
Ezt ugye logikus, hogy úgy lehet megelőzni, ha rendszeresen tisztítód az arcod, h a pórusok ne záródjanak el. Erre javasolták fölöttem a különböző arctisztító termékeket. Én többnyire micellás arclemosót szoktam használni, a bőrgyógyászom az effaclar termékeket ajánlotta.
Továbbá drogériában találhatsz mitesszer elleni arcradírokat és pakolásokat. Én jelenleg egy aktív szeneset használok, eddig bevált.
Illetve még effaclar duo+ krémet szoktam használni: ez első sorban enyhébb pattanások kialakulása ellen van illetve ápolja is az arcbőröd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!