Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Miért van duzzanat pattanás után?

Miért van duzzanat pattanás után?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Pattanások voltak a szemöldökeim közt vagyis az orrom felett. talán nem volt fehér, és úgy nyomhattam ki, volt amelyik fehér volt és úgy nyomtam ki. Most pedig duzzanat féle van ott, nem látszódik de ha kitapintom akkor érzeni és nagyon idegesítő. valamint nem értem miért alakul ki ennyi pattanás, az orromnál valamint a szemöldökömnél is. van amelyik kurv**a fáj és napoking vörös azt fehér azt véres ge*i mert kinyomom. nem tudom mit csináljak komolyan pöcköm kivan már ezzel. Tudnátok segíteni? Olvastam mindent de biztosra akarok menni. Minden fost meg nem akarok kipróbálni, kitudja melyik irritálja a bőröm v valami. Arcszeszt szoktam használni, mikor kinyomom meg amikor érzem, hogy alakul a pattanás. Mit ajánlotok, hogy eltűnjenek a már kialakultak, vagy éppen hogy tűntessem el azt a pattanást amit érzem hogy most fog kialakulni? Meg az ilyen foltokat hogy tűntessem el amik pattanás után vannak? Köszi!

2018. jan. 31. 19:31
 1/9 anonim ***** válasza:
45%

Elso sorban ne nyulkalj hozza! Ez egy ordogi kor, tudom en. Rakj ra kamillateas borogatast, sokat segit a gyulladt boron. Estere valami alkoholos dologgal kendd be, mondjuk palinka vagy ha van otthon, valami pattanasokat leszarito tonik.

A pattanas utani foltokat nekem a neutrogena tuntette el, de a sudocrem is jo ra.

2018. jan. 31. 19:58
 2/9 A kérdező kommentje:
van sudocrem azt hogy kenegessem milyen időközönként? az egész arcot vagy csak az adott területet? Arcszesz jó esténként? Kombináljam ezt a krémmel? Előtte arcszesz utána krém? vagy hogy?
2018. jan. 31. 20:00
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A duzzanat szinte törvényszerű. Ha nyomod, akkor a szövetek sérülnek nyomás hatására és vérbőség alakul ki. Ha gennyesedik, akkor a fehérvérsejtekből kikerülő gyulladási aktor tágítja a kapilláris ereket. Arcszesz jó. Sose mosd vízzel meg szappannal. Ha hideg vízzel leöblíted, akkor a vizet papirtörlővel itasd fel, de nem dörgöld törülközővel.
2018. jan. 31. 20:26
 4/9 A kérdező kommentje:

Fürdésnél akkor mit csináljak? Ne mossam meg vagy mi?

Vagy akkor még lehet? Este öblítsem le az arcom, meg akkor kenjem le arcszesszel utána sudocremmel?

2018. jan. 31. 20:31
 5/9 A kérdező kommentje:
és ezzel a dudorral vagy duzzanattal mit csináljak? irritál nagyon, nem látszik, de ha végighúzom rajta az újjam akkor érzem, nem szabályos köralakú hanem ilyen átlós is van benne ott a szemöldököm közt, hogy tüntessem el?
2018. jan. 31. 21:38
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A duzzanat majd elmúlik magától. Egyébként meg ne fogdosd. Használj arclemosót minden este, a pattanásokra teafaolajat. Dm, Rossmannban találsz ilyeneket.
2018. jan. 31. 23:28
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem fontos leszögezni, hogy mi is az a pattanás.

Főleg fiatal korban túltermelnek a faggyúmirigyek, és a pórusok, ahol ennek a faggyúnak távoznia kéne ilyen nagy mennyiség nem tud, és elzáródik.

Kezdetben általában mitesszer szokott ezekből lenni. Később, ha nem távolítod el, begyulladhat, mert ugye ott a faggyú, nem tud kijönni, és további termelődik, és annak nem ott lenne a helye...

Ezt ugye logikus, hogy úgy lehet megelőzni, ha rendszeresen tisztítód az arcod, h a pórusok ne záródjanak el. Erre javasolták fölöttem a különböző arctisztító termékeket. Én többnyire micellás arclemosót szoktam használni, a bőrgyógyászom az effaclar termékeket ajánlotta.

Továbbá drogériában találhatsz mitesszer elleni arcradírokat és pakolásokat. Én jelenleg egy aktív szeneset használok, eddig bevált.

Illetve még effaclar duo+ krémet szoktam használni: ez első sorban enyhébb pattanások kialakulása ellen van illetve ápolja is az arcbőröd.

2018. febr. 1. 04:34
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
A pattanások utáni foltok 2-3 nap alatt enyhülnek. A duzzanat utána pedig azért van, mert kitágult a bőr,(de viszonylag hamar normalizálódik).
2018. febr. 1. 08:12
 9/9 A kérdező kommentje:
És a keletkező pattanást hogyan tüntessem el vagy csillapítsam? Érzem, hogy lesz egy pattanás azt mit csináljak vele?
2018. febr. 2. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!