15 éves kortól lehet szoláriumba járni? Vagy 16-tól? Vagy csak 18-tól?
Az első válaszolóval teljesen egyetértek, viszont volt aki a szolárium ellen szólt és, ha nem bánod kérdező egy kicsit offolnék.
A szolárium veszélyességéről én annyit mondanék, hogy az én bőrtípusom mellett (könnyen vörösre égő viszonylag világos bőr), a szolárium sokkal biztonságosabb, mint a napozás, mert jobban tudom, hogy mennyi dózist kapok a káros sugarakból, ha mindig ugyanabba a gépbe megyek, mintha kifekszem a napra, mert a természetben az UV-sugár dózis nem csak attól függ, hogy hány percet töltök a napon, hanem attól is, hogy milyen tengerszint feletti magasságon, az év melyik részén, melyik napszakban teszem ezt és, hogy milyen felhős az ég, plusz máshogy barnulsz vízparton, nem is beszélve a naptejek különböző hatékonyságáról. Évek óta egész télen szoliba járok, de szoliban még összesen kétszer sikerült leégnem, a természetben meg évente legalább háromszor pedig tényleg vigyázok. Nem károsabb a szoli, mint a napozás, ha ésszel csinálja az ember, még akár biztonságosabb is lehet, mert jobban kontrollálható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!