Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » 15 éves kortól lehet szolárium...

15 éves kortól lehet szoláriumba járni? Vagy 16-tól? Vagy csak 18-tól?

Figyelt kérdés
2010. jún. 6. 12:28
 1/10 anonim ***** válasza:
Elvileg csak 18tól lehetne.. más országokba tilos 18év alatt szolizni, de ez nálunk még nem így van..
2010. jún. 6. 12:39
 2/10 anonim válasza:
sztem már nem nagyon van korosztályhoz kötve, jó azért 11 évesek ne, de egy csomó ismerősöm jár, és csak 16 éves, de én valójában egyik korosztálynak sem ajánlom, a nem természetes dolgok általában károsak a szervezetre
2010. jún. 6. 12:47
 3/10 A kérdező kommentje:
Értem.Köszönöm a kommenteket. Én 15 vagyok, és már kiszeretném próbálni..
2010. jún. 6. 12:58
 4/10 A kérdező kommentje:
szóval nálunk még nem tilos? csak nem ajánlott?
2010. jún. 6. 12:58
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem egyik ismerősöm 13 évesen kezdte, úgyhogy itt nincsenek ilyen törvények, de azért én inkább a hagyományos napozást ajánlanám....
2010. jún. 6. 13:04
 6/10 anonim ***** válasza:
Hát nálunk nincs korhoz kötve,de ahogy a legelső is mondta,máshol szigorúan veszik ezt a szolizós dolgot
2010. jún. 6. 14:03
 7/10 anonim ***** válasza:
100 ágra süt a nap :D
2010. jún. 6. 18:18
 8/10 anonim ***** válasza:
Ismerősöm 14 éves és most fog menni.Nincs korhoz kötve.
2010. jún. 6. 19:28
 9/10 anonim ***** válasza:

Az első válaszolóval teljesen egyetértek, viszont volt aki a szolárium ellen szólt és, ha nem bánod kérdező egy kicsit offolnék.

A szolárium veszélyességéről én annyit mondanék, hogy az én bőrtípusom mellett (könnyen vörösre égő viszonylag világos bőr), a szolárium sokkal biztonságosabb, mint a napozás, mert jobban tudom, hogy mennyi dózist kapok a káros sugarakból, ha mindig ugyanabba a gépbe megyek, mintha kifekszem a napra, mert a természetben az UV-sugár dózis nem csak attól függ, hogy hány percet töltök a napon, hanem attól is, hogy milyen tengerszint feletti magasságon, az év melyik részén, melyik napszakban teszem ezt és, hogy milyen felhős az ég, plusz máshogy barnulsz vízparton, nem is beszélve a naptejek különböző hatékonyságáról. Évek óta egész télen szoliba járok, de szoliban még összesen kétszer sikerült leégnem, a természetben meg évente legalább háromszor pedig tényleg vigyázok. Nem károsabb a szoli, mint a napozás, ha ésszel csinálja az ember, még akár biztonságosabb is lehet, mert jobban kontrollálható.

2010. jún. 6. 22:04
 10/10 anonim ***** válasza:
En 13 eves korom ota szolizom menj nyugodtan.de mertekkel es , ha igazan csoki akarsz lenni napozz ra ,de szoli utan sose napozz😌✌🏿️
2015. júl. 3. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!