Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » 16 éves vagyok és nagyon...

Rapi Balázs kérdése:

16 éves vagyok és nagyon pattanásos a bőröm. Szerintetek mit használjak, hogy elmúljon?

Figyelt kérdés
Próbáltam már a csalánteát, Alskebor kenőcsöt és egyéb más kenőcsöket, szappanokat.
2017. dec. 24. 15:56
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a bioptron lámpás kezelés segített egyedül.
2017. dec. 24. 16:15
 2/7 anonim ***** válasza:
83%
Akneroxid gél. De a legfontosabb a belső támogatás. Ha ennyire ki vagy pattogva a külső kezelés semmit nem ér belső nélkül. Egészséges étkezés, sok zöldség, semmi csoki meg gyorskaja. A kovaföld por baromi jó pattanásokra is. De nem ártana megnézetni a hormonjaidat sem endokrinológussal.
2017. dec. 24. 16:34
 3/7 anonim ***** válasza:
83%
Étkezésre figyelj oda, tested ezzel jelez vissza, hogy valami nincs rendben. Általában hol jönnek ki a pattanások? Tejes dolgokat mindenképp került, igazából egy átfogó ételintolerancia tesztet kellene elvégezned, mert abból kiderül milyen ételeket kellene kerülnöd vagy ha erre nincs pénzed akkor figyeld a bőröd állapotát, hogy mikor jobb, mikor kevésbé. Először a tejes dolgokat hagyd el. Itt nemcsak joghurtra gondolok, hanem tejszínes ételek, péksütik stb...
2017. dec. 24. 17:02
 4/7 anonim ***** válasza:
83%
Tudod az étkezések is nagyban befolyásolják hogy milyen mennyiségben viszel be sót és zsirokat.
2017. dec. 24. 17:03
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Bőrgyógyász, kozmetikus
2017. dec. 24. 17:07
 6/7 anonim ***** válasza:
72%
Tinikezelés kozmetikusnál.
2017. dec. 24. 17:24
 7/7 anonim válasza:
74%

Én 13-14 éves koromtól kezdve iszonyú pattanásos voltam és középsuliban szinte végig gennyedző, gyulladt, piros patanásokkal voltam tele, amik fájtak is sokszor. Mára már normalizálódott szerncsére, de még manapság is megnehezítik néha az életemet a pattanások, pedig már 26 éves felnőtt vagyok. Sajnos ait ilyen bőrrel áldott (vert) meg a sors, az szinte egész életében többet küzd velük, mint más, akinek egészséges bőre van és a tinédzserkora végére szépen megszabadul a pattanásoktól. De elmondom, hogy nekem mit kellett tennem annak idején a Te korodban, hogy pár év múlva már ne kelljen annyira szenvedned vele. :-)

Ha hosszú a hajad, akkor mindenekelőtt le kéne vágatni. Én kamaszkoromban növesztettem sajnos és állandóan gyulladt, piros pattanásaim voltak a zsíros hajamtól. Amikor legágattam, utána 1-2 hónap alatt sokkal jobb lett. Addig a kozmetikus se ért semmit, 2 hét után jöttek vissza a gyuladt pattanások.

Ha nem ez a gond, akkor először el kéne menni kozmetikushoz. Ott kapsz egy gőzölést, majd jó alaposan kitisztítja az arcodat. Kinyomja az véres gennyt az összes pattanásodból és kitisztogatja a többi pórusodat is ami el van dugulva, nehogy pattanás képződjön belőlük. Utána tiszta alkohollal vagy tonikkal lefertőtleníti nyílt pórusaidat, nehogy elfertőzödjenek. Ez jó, mert leírtja a baktériumokat is az arcodról, amelyek a gyulladt, piros pattanásokat okozzák. A lámpa is sokat segít, amit fentebb már ajánlottak.

Ha ez meg volt, akkor napi szinten el kell kezdened ügyelni az arcod tisztaságára és ha olyan típus vagy, akinek könnyen zsírosodik a bőre, akkor arra is, hogy ne zsírosodjon be az arcbőröd túlságosan. Erre jó lehetőséget kínálnak a különböző arcradírok (mélyen tisztítják az eldugult pórusokat, leszedik a hámló bőrt az arcodról) és a tonikos arctisztítok vattakorongal (leoldják a zsírt és a piszkot az arcodról). Mindkettőt esténként érdemes használni fürdés közben vagy után. Ha a hajad könnyen zsírosodik, akkor használj olyan sampont rá, ami kifejezetten zsíros hajtípusra való és mosd meg akár minden nap az elején. A habot az arcodon is szétkenheted nyugodtan, attól is tisztul. Mindegyikre samponra rá van írva, hogy milyen típusú hajra való (száraz töredezett, zsíros, normál).

Ez a két (három) legfontosabb dolog mindenekelőtt. Ha ez megvan, akkor negyedikként el lehet kezdeni kiszorítani az étrendből a csokit és a chipset. Azért, mert egyik sem alap élelmiszer, de fiatalon lehetséges, hogy sokat fogyaszt belőlük az ember és ezek bizony nagyon meg tudják dobni a bőrőd zsírosságát, ezzel állandó - fölösleges - terhelést adva a pórusaidnak és újabb táptalajt biztosítva a pattanásoknak.

Ha ezt mind elsajátítod és sikerül is rendszerességgel betartani, akkor érdemes lehet 2-3 hónapig várni az eredményre, miközben szorgalmasan küzdesz a pattanások ellen és akár a kozmetikushoz is vissza lehet menni idővel 1-2 újabb mélytisztításra. Ha az arcbőröd állapota ezek után sem javul nagyságrendileg, akkor nagyon valószínű, hogy bőrgyógyászhoz kell menni és antibiotikumos kezelést kell kérni a bőrödre. Az egyik legjobb barátom bőrén is ez segített csak, illetve az elején egy ízben még nekem is kellett rá antibiotikumot szednem 1 hónapig, hogy a krízishelyzeten túl legyek.

2017. dec. 24. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!