Pörsenéses, pattanásos bőr ellen mit használjak?
Világéletemben pattanásmentes bőröm volt, havonta 1x-2x 1-1 kósza pattanás kijött, de most hogy már fél lábbal a felnőtkorba lépek(18) tele lett a homlokom ill. Nyakam pörsenésekkel(pici apró átlátszó pattanás/kiütésszerű), ill állam vonalába rendes pattanások.
Rettenetesen zavaró, főleg hogy ha elfedem, mégcsúnyább összhatást kelt:(
Mit tehetnék ezek ellenek? Érdekelnek a tippek mind belső-mind külső "gyógyírekre' 2 hét múlva lesz egy fontos rendezvény, amikre már ezek a kis "meglepetések" nélkül szeretnék megjelrnne, szóval várom a tanácsokat!
Előre is köszönöm
Szia!
Én 19 vagyok, világéletemben problémás volt a bőröm, azóta jobb lett már sokkal, igaz, hogy én átestem egy Sotret kúrán is, de azt nem ajánlanám, és szerintem nincs is rá szüksèged. Ha 18 éves korod után jöttek elő a pattanásaid, akkor lehet, hogy a probléma oka a hormonháztartásban illetve az életmódban keresendő. Én kipróbáltam egy módszert ami már nagyon sok embernek segített, hogy teljesen elhagytam a tejtermékeket szinte, de általában főleg a tejivás a ludas(egy borgyogyasz írta a könyvében.)
Az olajban sült dolgokat is érdemes elhagyni, chipseket meg csokit....(a csokitol különösen kipattoghat az ember)
Napközben igyál meg 2 litert folyadékot lehet víz mellett zöldteát is, segíti a bőr tisztulását.
Arctisztításhoz szerintem elég a natúr, bio teafaolajos szappan, amivel reggel és este megmoshatod az arcod. Én pattanások ellen Alksebor kenőcsöt használok, de sokan dicsérik az Akneroxidot, bár utóbbi lehet, hogy egyeseknek szárít.....Úgy tudom ez a kettő vény nélküli, pattanás ellen a benzoyl peroxide tartalmú kenőcsök hatásosak lehetnek.
Kerüld a stresszt, próbálj meg eleget pihenni, időben menni aludni, a bőrünk éjszaka regenerálódik.
Azért lehet hogy nem árt bőrgyógyászt felkeresni.
Nekem ezek a módszerek beváltak, örülök, ha segíthettem:)
19/L
Hát sajnos a hormonzavar is fent áll(pcos,progeszteron-prolaktin-ferfihormon szint emelkedés), illetve kiskoromban tejallergiás voltam, tavaly nőttem ki, de lehet mostmár a bőrömön keresztül jönnek :(
Mindenesetre megfogadom a tanácsaidat, már a mai nap betartottam mindet:)
Köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!