Szépségápolási termékek! Mi az, ami tényleg kell, és mi felesleges? Ti mennyit költötök havonta?
Huh, havi összeget nem tudnék mondani, max leírom, miket vettem mostanában így ősszel.
Sampon: 1500Ft, ez olyan 2-3 hónapos adag
Micellás víz: 1200Ft 4 hónapra
Arckrém: 1000Ft fél évre
Hajvégápoló olaj: 3000Ft fél évre
Tusfürdő: 450Ft 1 hónapra
Továbbá használok még szemkörnyékápolót, tonikot, sminklemosót, bőrradírt, ritkán testápolót.
Sminkből viszont csak BB-t, korrektort és szempillaspirált. Meg az ajakápoló is idejöhet még.
A hajamra sampon, pakolás, hővédő, olaj.
A legtöbb terméket drogériában szerzem be, ritkábban rendelek (van ami így olcsóbb).
A legutóbbi legjobb szerzeményeim egy natúr hajpakolás volt külföldről (Oroszországból hoztam egy csomót nagyon olcsón), valami tökéletes.
Illetve egy drogériában vásárolt hajpakolás, ezt be is linkelem, hátha valakit érdekel:
Fodrászhoz készülök elmenni, de csak majd ha otthon leszek, mert évekig jártam egy nagyon kedves, idősebb fodrásznőhöz, most kint vagyok külföldön, nem akarok idegenhez menni.
Am melír+vágás szokott lenni olyan 4000Ft nála. Kozmetikushoz nem járok.
Ami szerintem nem annyira szépségápolás, az a fogápolás. Fogkrém, fogselyem, fogkösztisztító olyan ezres havonta, fogorvos meg egy vagyon (éves viszonylatban).
Amugy hogy kinek mi kell, és mi felesleges, ez elég egyénfüggő.
24N
Amit havonta veszek kb:tusfürdő490ft,tampon490ft,betét490ft,vékony betét390ft,hajfesték2000ft,fogkrém 400ft,szájvíz,1200ft,
Ami nem fogy el havonta de kell időnként venni:dezodor 600ft,sampon800ft,gliss kur spray 700ft,balzsam680ft,hajvégápoló szérum 1000-1500ft között,szempillaspirál 1500ft,alapozó 2000ft,fodrász 5000ft,fülpiszkáló200ft,szappan350ft,testápoló800-1000ft,arctonik900ft,a pattanás elleni gyógyszertári készítményem:3400ft,
Ami nem létfontosságú de nèha költök rá:rúzs900-1200között,szemhéjpúder 1000ft,parfüm 3000ft,szemöldökceruza350ft,szemhéjtus870ft,szemceruza:450ft,hajcsat300ft,bijou ékszer 500-2000között,
Legtöbbször eurós boltban vásárolok mert a termékek többsége pl.egy tescoban drágább.Nem vettem ide a nyári naptejet mert az legalább másfél évig elàll ,illetve a zsíros bőröm miatt a gyógyszertárit kívül ,más kenceficéket nem használhatok az arcomra.
ami feltétlenül tényleg kell (nekem legalábbis):
sampon, fodrász (félévente 3500 körül), szappan (kézmosáshoz), kézkrém, dezodor, arckrém, arclemosó (ez egyben sminklemosó is lehet), naptej, vattapamacs, pálcika, fogkefe, fogkrém
ami kell, bár nem dől össze a világ, ha nincs, de használom és jobb így:
balzsam, parfüm, tonik, arcpakolás, fényvédő, szemkrém, púder, szemceruza, spirál, ajakápoló, fogselyem, korrektor
ami számomra teljesen felesleges, nem is használom: hajpakolás, hajvégápoló, hővédő, hajlakk, spray, lábkrém, testápoló, hámlasztó, szérumok, alapozó, primer, szemöldökceruza, pirosító, bronzosító, highlighter, kézfertőtlenítő
egyébként egy csomó dolgot ki lehet váltani a listán olajokkal (hajvégápoló, arcra kened, arclemosó stb.), kókuszolajjal (testápoló, kéz- és lábkrém, arckrém), szappannal. ennek ellenére nekem rengeteg olajom van (mandula, ligetszépemag, csipkebogyó, teafaolaj, ricinus, kókuszolaj...), és úgy a szépségápolási termékekből is sok van (a sminkeket leszámítva, mert nem annyira sminkelek). viszont az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nagyon érzékeny a bőröm, ekcémás is a kezem, és mindenből natúr, bio dolgokat igyekszem használni.
amennyit költök havonta:
vattapamacs az, amit biztosan veszek 2-3 hetente, a többi cikkből csak akkor, ha elfogynak, ez lehet 1-3 hónap vagy akár egy év is. samponom: 4000 ft, olyan 2 hónapra elég, balzsam 1350 ft 5-6 hónapig is elég, kézkrém: olajokat bio és gyógyszertári krémeket használok, de még így is kitartanak 1-3 hónapig, kézmosó szappan: 1200 ft, kb. havonta-kéthavonta veszem, dezodor: kb. 6-700 ft, pár havonta veszem, parfüm: pár ezer ft, max. 7-8, sokáig kitartanak, arckrém: van 5000, 5500, 2500 és 3700 forintos is, nagyjából 3-6 hónapig kitartanak, arclemosó: 2400 forint, kb. 2 hónapig bírja, sminklemosó micellás víz (Bioderma) akciósan kettő darab kb. 3800-4000 ft, kb. 4-5 hónapig elég egy darab, tonikok: virágvizeket használok, kb. 1500 ft, pár hónapig elég, arcpakolás: rózsaszín és zöld agyag, pár száz forint egy tasak, de fél-1 évig is bírják, szemkrém: 2300 ft, sokáig elég, fényvédők arcra: 4-5 ezer ft (Bioderma), nyaranta újraveszem, naptej is pár ezer forint, szemcerka, korrektor, rúzs, púder, spirál 800-3200 forintig, és sokáig bírják, ajakápoló Olívia, olyan 1200 ft körüli az ára, fél-1 évig bírja, fogkefe: Curaprox, 1500 ft, 3 hónapig bírja, fogrémek, fogselymek pár hónapig bírják,
24/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!